Skocz do zawartości
azyl

martwy pixel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W moim monitorze (PHILIPS 107e wersja 2 ) pojawil sie jeden martwy pixel ( wydaje mi sie ze jeden ale moge sie mylic (porostu malutka czarna kropka ) nie zaby mi starsznie przeszkadzal ale monitor jest jeszcze na gwarze i chcialem zapytac czy moga mi cos z tym zrobic w serwisie ? nie wiem ile philips wymagapixeli do naprawy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem dokladnie ile pixeli kwalifikuje sprzet do naprawy ale napewno nie jeden .. prawdopodbnie minimum to jest kolo 5-10 pixeli dopiero od tej wartosci przyjmuja w naprawe, ale jak pisal bruce sprawdz przy warunkach gwarancji powinno to byc jesli nie ma to napisz do servisu phlipsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwy pixel?? Nie żyje?? Zakopaliście go?? ;(

:lol:

Jak bedzie w umowie np. >5 deatchPX to bedziemy sie musieli zastanowić jak jeszcze 4 wykończyć :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ale wg. mnie jak ktos kupuje "wyświetlarkedokomputerową" to jak jest na gwarancji to ma wszystkie piksele wyswietlac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwy pixel?? Nie żyje?? Zakopaliście go?? ;( 

:lol: 

Jak bedzie w umowie np. >5 deatchPX to bedziemy sie musieli zastanowić jak jeszcze 4 wykończyć :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: 

Ale wg. mnie jak ktos kupuje "wyświetlarkedokomputerową" to jak jest na gwarancji to ma wszystkie piksele wyswietlac...

Mylisz sie bo produkcja LCD jest bardzo skomplikowana. Kazdym pixelem kieruja 2 tranzystory i jak jeden jest dziabniety to pixel jest martwy :P

Co do wymiany panelu to wszystko zalezy od producenta. Nec i chyba jakas inna firma wymienia jak jest juz 1 uszkodzony pixel ale musi byc gdzies w obrebie srodka. Im blizej brzegow tym zwieksza sie liczba pixeli kwalifikujaca do wymiany.

Poszukaj byl kiedys juz taki temat i podawane bylo co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wuja chciał kupić Philips`a 17" i większość ma gwarancję na 3 martwe piksele tyle, że... muszą być obok siebie :| Więc wziąl jakas 15" i jeden martwy piksel :/ Sprawdź może na stronie producenta coś pisze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej mogą wystapić w czasie produkcji. I występują.

Co do odpowiedzi napyteanie to trzeba popatrzyć w gwarancję/instrukcję. Ilość martwych pixeli kwalifikujących do wymiany panelu zależy nie tylko od producenta ale nawet od konkretnego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi