Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dobra, koniec recenzji LIVE, ja tez ju nie moge :mrgreen: tam juz tylko leci KU**A za KU**Ą leci..., ide zapalic..... KONIEC RECENZJI, K***a te piski !!!!!! uszy odpadaja.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam wasze posty i smiechy to mnie normalnie nerw szarpie. Po pierwsze nie kazdy ma kase na abita za 600 zl albo asusa. Po drugie : z reka na sercu kto mial ta plyte (ecs k7s5a). Ci ktorzy mieli moga sie wypowiadac. Ja akurat mialem i gdyby nie zalanie woda z chu....... bloku wodnego to by dzialala do dzis, miala tyle modyfikacji , polowe czesci na kabelkach i chodzila jak marzenie. Nie mialem probloemow ze zwisami itp (duraki 600-800 , athlon 1 ghz). To ze nie ma najlepszej wydajnosci pamieci to wina chipsetu, ale tak pozatym to jest naprawde git. Wiec nie narzekac mi tu, jak ktos nie umie skladac kompa to nawet i sprzetu za 5000 zl nie zlozy i bedzie mu pipkalo. Troche rozumu w glowie i wsyzstko da sie zrobi. POdsumuje to tak, smiejcie sie z siebie - dzieci bogatych rodzicow.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mało się nie zlałem ze śmiechu.:) :)

:D :D :D

A jak sięludziom mówi by brali tego shuttle ak 31 to nie chcą. Ale może to i dobrze bo przynajmniej mamy wszyscy teraz aprzedni ubaw. :)

A ty Jackkpl jak byś nie wiedział to dokładając 40-50 pln można go mieć a działa super(szczególnie jak na tą cenę).Nie trzeba wydawać 600 by mieć sensowną płytę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam wasze posty i smiechy to mnie normalnie nerw szarpie. Po pierwsze nie kazdy ma kase na abita za 600 zl albo asusa. Po drugie :  z reka na sercu kto mial ta plyte (ecs k7s5a). Ci ktorzy mieli moga sie wypowiadac. Ja akurat mialem i gdyby nie zalanie woda z chu....... bloku wodnego to by dzialala do dzis, miala tyle modyfikacji , polowe czesci na kabelkach i chodzila jak marzenie. Nie mialem probloemow ze zwisami itp (duraki 600-800 , athlon 1 ghz). To ze nie ma najlepszej wydajnosci pamieci to wina chipsetu, ale tak pozatym to jest naprawde git. Wiec nie narzekac mi tu, jak ktos nie umie skladac kompa to nawet i sprzetu za 5000 zl nie zlozy i bedzie mu pipkalo. Troche rozumu w glowie i wsyzstko da sie zrobi. POdsumuje to tak, smiejcie sie z siebie - dzieci bogatych rodzicow.........

Oj widze ze nieprzeczytales dokladnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobacz na moja konfiguracje tez moglem kupic Amd xp 1,8 i ecsa .

A co widzisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teraz sobie spokojnie czekam na nowego xp 0,13 , bo sisoftsandra mi pisze ze powinienem proca o wiekszym zegarze wrzucic ;)

A te przesmiewanie nie wynika z zadneg snobstwa , koles mogl 60 zl dolozyc i miec shuttle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam wasze posty i smiechy to mnie normalnie nerw szarpie. Po pierwsze nie kazdy ma kase na abita za 600 zl albo asusa. Po drugie :  z reka na sercu kto mial ta plyte (ecs k7s5a). Ci ktorzy mieli moga sie wypowiadac. Ja akurat mialem i gdyby nie zalanie woda z chu....... bloku wodnego to by dzialala do dzis, miala tyle modyfikacji , polowe czesci na kabelkach i chodzila jak marzenie. Nie mialem probloemow ze zwisami itp (duraki 600-800 , athlon 1 ghz). To ze nie ma najlepszej wydajnosci pamieci to wina chipsetu, ale tak pozatym to jest naprawde git. Wiec nie narzekac mi tu, jak ktos nie umie skladac kompa to nawet i sprzetu za 5000 zl nie zlozy i bedzie mu pipkalo. Troche rozumu w glowie i wsyzstko da sie zrobi. POdsumuje to tak, smiejcie sie z siebie - dzieci bogatych rodzicow.........

jesli chdzi o mnie, to sam zarabiam na swoj sprzet (i nie zarabiam wcale duzo...), a takze na utrzymanie wynajmowanego mieszkania, 13-to letniego samochodu itd. . I nikt tu nie mowi, ze trzeba kupic Abita za 600 zl. wystarczy ja pisze tomasir shuttle ak31 okolo 90-100 zl drozsza. poza tym kolega niejeden juz zlozyl komputer, ale ugial sie pod presja klienta na bardzo niska cene (jak widac blednie, co sam dzisiaj 100 razy juz przyznal :mrgreen:). I po ostatnie: jak mowia: biednego nie stac na tanie rzeczy, wiec kup sobie porzadna plyte, a na innych elementach mozesz oszczedzac (choc nie na wszystkich)... cos jeszcze mialem napisac ale mi z glowy wylecialo bo ten eCS caly czas piszczy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii Pii Piii Piiii Piiii Piiii Piiii Piii Piii

:twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze sisoft sandra se pisze , to jest wiesz ile warte. Wiadomo ze najlepiej jakbys kupil sobie athlona 2200 +. Co do shuttle, zgadza sie ze jest o 50 zl drozszy ale jest niezle popieprzona. Kolega ma taka i co sie okazuje wcale nie wykorzystuje wydajnosci oferowanej przez chipset via kt 266a. Zgadza sie ze shuttle ma mozliwosc zmiany mnoznika i napiecia i magistrali co 1 mhz, moj brat tez ma shuttle na via kt 333 i jest super. Ale chodzi o to ze wcale ecs nie jest do [gluteus maximus] jak to niektorzy pisza. Jak juz pisalem mialem taka plyte i spokojnie moglem konkurowac z kolegami majacymi solteki i wlasnie takiego shuttle. To nie jest zart, taka sama konfiguracja (pamieci ddr 266 mhz, gf2mx) i jakos w 3dmarku mialem tyle samo a jako ze mma bardziej sprawne lapki to po podkreceniu zostawali w tyle. Wiec prosze nie mowic tutaj takich rzeczy o ecs k7s5a. Najpierw sobie qpcie , przeczytajcie instrukcje (ja nie czytalem bo jakos sobie bez niej poradzilem), zaladujcie overclockerskiego biosa i mozna spokojnie na niej pracowac. A kto nie wierzy ze naprawde tania plyta tez moze byc dobra , niech zyje w przekonaniu ze abit i asus sa najlepsze i placi za nie slono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej nie za bardzo pojmujesz o co chodzi !!!!!! ECSa jak trafisz dobrego to chodzi oka , ale procent plyt tej firmy , ktore maja jakis po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y i dziwny problem jest dosyc duuuzy . A bardziej renomowanych firm praktycznie zaden .

A jak ktos kupuje Amd xp to lepiej niech kupuje plyte co wykorzysta moc tego proca w pelni . Dla mnie i tak jest najwazniejsza stabilnosc !!!!!! .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto nie wierzy ze naprawde tania plyta tez moze byc dobra , niech zyje w przekonaniu ze abit i asus sa najlepsze i placi za nie slono

cos sie tak uczepil tego abita i asusa. dobrze napisales: tania plyta moze byc dobra, ALE NIE MUSI i najczesciej nie jest. trafiles na dobry model (1/100 :mrgreen:) - gratulacje, ale co z tymi wszystkimi klientami firmy eCS, ktorzy nie mieli tyle szczescia co ty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oki to w takim razie zwracam honor. Nie uczepilem sie asusa i abita bez powodu, ich plyty sa najdrozsze (no pomijajac intela ;-). W takim razie ja musialem miec super egzemplarz tego ecs-a bo chodzila jak markowa. Oka w takim razie nie bede juz bronil ecsow (nie mialem ich 15 czy nawet 10 ale tylko 1 egzemplarz ). Ale trzeba przyznac ze najlepszym tez zdarzaja sie wpadki :-). A co do wypowiedzi ze plyta to najwazniejsza sprawa to rowniez przyznaje racje. Z reguly plyty wydajnoscia sie roznia bardzo malo, ale jak sie kupi jakis shit to wtedy do konca zycia (tego zestawu) wszystko kuleje z powodu zludnej oszczedznosci. Ja mam p4 i qpilem tania 365 zl plytke gigabyte 8srx. Troche sie na niej gorzej podkreca (1.6 max na 2.5 ghz) ale bedzie mi mniej szkoda ja sprzedac i mniej na tym strace, a juz za rogiem czekaja chipsety dual ddr na p4 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oki to w takim razie zwracam honor. Nie uczepilem sie asusa i abita bez powodu, ich plyty sa najdrozsze (no pomijajac intela ;-). W takim razie ja musialem miec super egzemplarz tego ecs-a bo chodzila jak markowa. Oka w takim razie nie bede juz bronil ecsow (nie mialem ich 15 czy nawet 10 ale tylko 1 egzemplarz ). Ale trzeba przyznac ze najlepszym tez zdarzaja sie wpadki :-). A co do wypowiedzi ze plyta to najwazniejsza sprawa to rowniez przyznaje racje. Z reguly plyty wydajnoscia sie roznia bardzo malo, ale jak sie kupi jakis shit to wtedy do konca zycia (tego zestawu) wszystko kuleje z powodu zludnej oszczedznosci. Ja mam p4 i qpilem tania 365 zl plytke gigabyte 8srx. Troche sie na niej gorzej podkreca (1.6 max na 2.5 ghz) ale bedzie mi mniej szkoda ja sprzedac i mniej na tym strace, a juz za rogiem czekaja chipsety dual ddr na p4 :P

poza tym nalezy sie wyjasnienie z mojej strony: abit kt7, ktory widnieje w mojej stopce jest tylko wypozyczony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys kumpel kupil sobie pod P3 plytke Claytona , tez fajna zabawa z nim byla niestety ja sie zaoferowalem zobaczyc co sie dzieje . I chyba ze 4 godziny kompa robilem , teraz juz taki guuupi nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ci ludzie których znam wcale nie sa biedni poprotstu sami nie umieja zlozyc kompa wiec sa zdani na łaske ludzi ze sklepów którzy jak wiadomo oszczedzaja na wszystkim co sie da. ale i tak ich kompy chodza bez awaryjnie nawet po 30 godzinnym graniu nonstop (wiem bo sprawdzalismy to na poczatku wakacji :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomagam czasami koledze w sklepie komputerowym

składa tam na największym <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie czyli Procomp-Mercury

Mał która chodzi. A ECS jest luksusem ponad 80% chodzi bezbłędnie

Ja kupiłem dobą (tak sobie mysśle) płytę i nienajlepszy proc

i tak do końca nie jest z niehj zadowolony.

Co do pisków to nie wiem czy nie powinieneś przełożyć pamięci do innego slotu

czasami zdarza się że jeden jest uszkodzony. Przykład komputer jednogo gościa ma Gigabyte GA-BX2000+ cztrey miejsca na pamięć i tylko jeden chodzi

Ludzie to wszystko jest w końcu masówa

ECS, Procomp, ASUS, MSI, Gigabyte, ABIT, EPOX

a do polski trafiają same odpady.

Kup w niemczech najtańszą płytę

Z bogiem śmiejący się

ja tam wiem że zamiast się z niego śmiać jak masz więcej pojęcia od niego powinieeś mu pomóc

A na temacie o Mac-ach ktoś powiedział że Mac-owcy to bufony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomagam czasami koledze w sklepie komputerowym

składa tam na największym <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie czyli Procomp-Mercury

Mał która chodzi. A ECS jest luksusem ponad 80% chodzi bezbłędnie

Ja kupiłem dobą (tak sobie mysśle) płytę i nienajlepszy proc

i tak do końca nie jest z niehj zadowolony.

Co do pisków to nie wiem czy nie powinieneś przełożyć pamięci do innego slotu

czasami zdarza się że jeden jest uszkodzony. Przykład komputer jednogo gościa ma Gigabyte GA-BX2000+ cztrey miejsca na pamięć i tylko jeden chodzi

Ludzie to wszystko jest w końcu masówa

ECS, Procomp, ASUS, MSI, Gigabyte, ABIT, EPOX

a do polski trafiają same odpady.

Kup w niemczech najtańszą płytę

Z bogiem śmiejący się

ja tam wiem że zamiast się z niego śmiać jak masz więcej pojęcia od niego powinieeś mu pomóc

A na temacie o Mac-ach ktoś powiedział że Mac-owcy to bufony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ecs-ów na kościach sis nie będę się wypowiadał bo znam je

tylko z tego co wyczytałem na boardach :D Ale będę bronił K7VZA

(zarówno na kt133 i kt133a). Oprócz mnie(kt133 ) znam jeszcze 2 ludzi

z ecs-em na kt133a i wszystko śmiga u nich , że hej. I na dodatek,

każdy z nas ma różne bebechy podłączone do płyty gł.

Żeby nie było, że jestem fanem ecs-ów. Oprócz proca wymieniam niedługo płytę na shuttle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w mojej okolicy jest około 10 ludzi którzy maja kompy na ECS K7S5A i jakoś wszyskie chodzą bez zadnych problemów. Wiec nie mówcie ze wszystkie ecs'y sa do [gluteus maximus] bo tak nie jest .

nikt nie mowil, ze wszystkie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bogiem śmiejący się

sorry, zle mnie zrozumiales. ok, smialem sie jak glupi, ale gwarantuje ci, ze jakbys tu wczoraj siedzial tez bys ze smiechu wyplul wnetrznosci...

jeszcze rano zobaczylem co wyciaga z pudel i gdy zobaczylem tego eCSa od razu mowie: "jednak kupiles to g**no, nie mogles dorzucic 5 dych do shuttle'a ?", a on na to: "co sie tak czepiasz, przecierz to dobre plyty...".

no i po takim tekscie jak potem leca same k**wy przy uruchamianiu to chce sie smiac :mrgreen:

poza tym pomagalem mu jak moglem, zasysalem flaszery, biosy z net i to ja mu kazalem zmienic pamiec.... ale smiac sie smialem caly dzien, bo mialem dobry humor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ecs-ów na kościach sis nie będę się wypowiadał bo znam je 

tylko z tego co wyczytałem na boardach :D  Ale będę bronił K7VZA

(zarówno na kt133 i kt133a). Oprócz mnie(kt133 ) znam jeszcze 2 ludzi

z ecs-em na kt133a  i wszystko śmiga u nich , że hej. I na dodatek,

każdy z nas ma różne bebechy podłączone do płyty gł.

Żeby nie było, że jestem fanem ecs-ów. Oprócz proca wymieniam niedługo płytę na shuttle :)

no wlasnie, zdarzaja sie sprawne egzemplarze :mrgreen:. ja kiedys kupilem dwa k7vza na kt133. a co, sproboje, co mozna dostac za tak nedzne pieniadze. no i sprawa przedstawia sie tak (w obu):

- kiedy ustawie autodetekcje seagate'a 40 gb to mam zwis zaraz przed przekazaniem kontroli z biosu do systemu operacyjnego (pomaga reczne ustawienie trybu pracy hdd)

- gf2 mx-400 na agpx4 wiesza sie, choc ta sama karta pracuje bezblednie na moim starym solteku 75kav (pomaga przelaczenie w tryb agpx1)

- pamiec pc133 dziala tylko w trybie pc100 (oczywiscie ta sama pamiec dziala bez problemu w moim solteku na 133 mhz)

i co sie okazuje ? ze kupilem jakas przedpotopowa plyte z agpx1 i taktowaniem pamieci 100 mhz (dobrze, ze dziala ata100).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, a teraz NA KONIEC wyjasnienie co byla przyczyna, ze moglismy sie tak wczoraj posmiac (mi jeszcze dzisiaj sie chce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:):

PAMIEC PC-133 byla rabnieta, ale w taki okrutny sposob, ze pracowala TYLKO na 66 MHz ! mimo, iz sprawdzana w innym kompie na celku, bez problemu latala na 100 MHz. A w eCSie tylko 66 MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...