Skocz do zawartości
tasiek

jaki monitor 19'

Rekomendowane odpowiedzi

rozważałem możliwość kupna na alegro ale to jest loteria monitor to najrzadziej wymieniany element komputera a poco potem mam latać i szukać anonimowego gościa jak mogę kupić w sklepie z pewną gwarancją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego ze maja firmy i zyja z handlu na allegro

jak kupie monitor i pan x daje mi gware na 1 miesiac to po tym czasie moze sie dziac co chce i nie wykluczone ze monitor moze pasc zupelnie i juz nawet naprawy sie nie da zrobic

ale te sprzety na allegro za 1000 zl sa naprawde wypasione....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do monitora rowniez jestes zainteresowany 19' jak na razie na podstawie wielu artykulow i przemyslen zostaje przy NEC19" NEC FE991 Super Bright te dwa druciki podtrzymujace maske kineskopu sa niewidoczne.. oczywisice jak mi powiedzieli i je pokazali to sie wydawalo ze ajkie to grube i jak preszkadza, jednak podczas pracy aktualnie an mojej 15'' jakos nieprzeszkadzaja mi odciski palcow na kineskopie ... to watpie zeby mialy mi przeszkadzac dwa cienutkie druciki

a co daje opcja SuperBright? 

jak ona dziala?

co do opcji SUPER BRIGHT świetnie się sprawdza w mocno nasłonecznionych pomieszczeniach po wcisnieciu klawisz obraz jest rozjasniany, za pomoca dodatkowego programu mozesz szybko rozjasniac tylko obrazy ruchome - przydaje sie w filmach i przy obrobce fotografii

co do sprzetow na allegro (tych wypasionych i tanio) prawdopodobnie chodzi o to ze sa to monitorki (poleasingowe) z firm gdzie pracowaly one przez kilka lat - kumpel kupil ostanio jakis fajny 17''monitorek za 300zl, sporo tego rodzaju sklepow jest w wawie no i w sumie w kazdym wiekszym miescie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam Gateway'a vx920 na Diamondtronie. Powiem krótko: nie widziałem takiego drugiego monita za 895pln! Dodam, że ma rok gwary i bardzo ładnie świeci. Malutkie problemy ze zbieżnością kolorów i geometrią po rogach nie przeszkadzają. Ew. mogłaby być lepsza powłoka antyrefleks, ale to chyba bolączka wszystkich CRT... sympatyczna zabawka, w sklepie gdzie go kupowałem, dali mi go potestować itd. Poza tym, 2 gości ze sklepu też ma te monity (jeden 19", drugi 22"). Nic tylko brać. Nie polecam natomiast vx930. Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam Gateway'a vx920 na Diamondtronie. Powiem krótko: nie widziałem takiego drugiego monita za 895pln! Dodam, że ma rok gwary i bardzo ładnie świeci. Malutkie problemy ze zbieżnością kolorów i geometrią po rogach nie przeszkadzają. Ew. mogłaby być lepsza powłoka antyrefleks, ale to chyba bolączka wszystkich CRT... sympatyczna zabawka, w sklepie gdzie go kupowałem, dali mi go potestować itd. Poza tym, 2 gości ze sklepu też ma te monity (jeden 19", drugi 22"). Nic tylko brać. Nie polecam natomiast vx930. Pozdro!

Własnie sięprzymierzam do tego 22 calowego. Powiedz mi gdzie je w wawie mozna obejrzeć i przetestowac? Bo ceny z allegro są rewelacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec mam juz della 21' na biurku i pierwsze wrazenie to : ale wielki!!

troche jest za duzy nawet , ale jakos sobie z tym poradze :P

ale mam spory problem z monitorem

nie obsluguje on DCC(albo DDC) czyli komp nie moze zczytac z niego zadnych danych :(

sterowniki mam do niego ale win nie chce ich przyjac(Wxp albo W2k3)

tak wiec nie mam zainstalowanego ani monitora ani k graf

jak mam sobie poradzic z instalacja monitora? chodzi mi tylko o odp rozdzialke z refresh rate

progsy typu power strip czy refresh force nie dzialaja bo zadnego monitora nie mam na kompie zainst...........

czy to wogole mozliwe ze taki fajny monitor nie ma DCC?

byle gowna takie cos maja......

dzieki za pomoc :?: :? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz rozgryzlem mojego della - poprostu problem tkwi w karcie

a monitor jest 1 klasa

na poczatku myslalem ze jest za duzy ale juz sie przyzwyczailem i jest ok

nie ma to jak 21' na biurku

pozdrawiam - i na allegro nie ma sie co bac kupowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie sięprzymierzam do tego 22 calowego. Powiedz mi gdzie je w wawie mozna obejrzeć i przetestowac? Bo ceny z allegro są rewelacyjne.

rozejrzyj się na WGE koło GUS-u. bliżej nie mogę, bo to by zachaczało o kryptoreklamę :) dodam, że nietrudno je znaleźć. Północna galeria. chłopaki są dość miłe, jak go będą mieli, to od ręki (he,he waży 30kg- spróbuj go wieźć autobusem :twisted: ), ajak nie, to powinni w parę dni śćiągnąć. Mają rok gwary i generalnie oki. Owocnych zakoopoow.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak gadacie o przedziałach cenowych to ja zapytam o takie coś... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6134

w sumei to nie znam sie na monitorach ( w zyciu miałem jeden ) wiec pytam Was co o nim myslicie...ogoolnie myslalem o 17" ale znalazlem taką sztuke..

Parametry jak dla mnie bomba tylko intryguje mnie ten kineskop!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez kilka dni intensywnie sie orientowalem na temat monitorow i wczoraj w nocy po rozmowie ze znajomym z PC Projekt z Krakowa doszedlem do wniosku, ze ten monitor bedzie lepszy. JAKOS udalo mi sie zdobyc jeszcze te 250 PLN i dlatego biore jednak Philips. Chociaz nie maja one dobrej renomy, bo nie sa dobre, ale ten model (wersja 17'' i 19'') sa bardzo udane, nawet po komentarzach w Komputroniku widac, ze jest dobry.

Obym nie zyl w bledzie... ale to sie okaze, jak dotrze do mnie paczuszka (ladna mi paczuszka. ciekawe czy karton od tego monitora zmiesci sie w futrynie... ;D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi