Skocz do zawartości
THORGAL

Porownajmy PC do Macintosha :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym poruszyc temat wydajnosci Macintoshy w porownaniu do PC

Powiem szczerze ze, nie chce mi sie wierzyc w wykresy porownujace wydajnosc Mac<>PC Macintosh 800 Mhz szybszy od Pentium 4 1,6 i wcale nie chodzi mi o procesor ale o caloksztalt uzytych skladnikow (pamieci, karta, dysk) Kwestia ceny jest ogolnie znana :)

Zajmuje sie grafika od 5 lat i pracuje na domowym PC PIII 800@850 i firmowym G3 400 nawet nie bede porownywal.

Poprzyjacie Pecetowca bo Macintoshowcy sa strasznie bufonowaci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nie rozumiem robisz ankiete gdzie mamy porownac maca z piecem pod wzgledem technicznym !

A na koncu takie zdanie co maja uzytkownicy do sprzetu ?

Ja jestem za Macintoshem bo w pewnych zastosowaniach rozwala pieca !

Nie wspominajac o super wygladzie i nowoczesnych rozwiazaniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nie rozumiem robisz ankiete gdzie mamy porownac maca z piecem pod wzgledem technicznym !

A na koncu takie zdanie co maja uzytkownicy do sprzetu ?

Ja jestem za Macintoshem bo w pewnych zastosowaniach rozwala pieca !

Nie wspominajac o super wygladzie i nowoczesnych rozwiazaniach :)

MAC rulez ale troszke drogo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie spokojnie czy Macintosh jest ladny ???, czy jego rozwiazania (wyjmij plyte, dyskietke) sa dobre, zauwazcie ze juz od dawna w srodku to jest prawie PC, kwestia stabilnej pracy to tez mit i na koniec jesli szukajac czesci do Macintosha a nawet samych Mackow na Centralnej Gieldzie Komputerowej w Warszawie widze tylko smiech i pogardliwe spojrzenia, poprostu tam tego nie ma, to jak nazwac ten sprzet ? Komputer ????? watpie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak wywalenie dawno tem fdd i wsadzenie zipow to na -

wsadzanie dvd-rw to -

kolorowe smieszne obudowy -

wysoka wydajnosc w adobe i innych programach graficznych to -

rozbudowany zestaw dodatkowych peryferiow -

Stwozenie i stosowanie FireWire -

Doskonaly mac os 10 -

Wiecej mi do glowy nie przychodzi narazie !

koles Ty masz jakies upszedzenia i nie patrzysz obiektywnie !

To chyba nie spelnione mazenia czy cos takiego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nazwac ten sprzet ? Komputer ????? watpie :)

bieda z nedza na tej gieldzie :) a tak nawiasem to po cholere dajesh taka ankiete :?: zeby wysmiac MACA :?: Mac jest bez porownania lepshy od peceta ale dostepny w polsce dla waskiego grona uzytkownikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszą że MAC jest lepszy do grafiki, ale czy wy pracujecie na Mac-ach czy tylko powtarzacie usłyszane od kogoś slogany. W mojej firmie pracuje MAC właśnie do robienia raklam i nikt go nie używa, wszyscy pracują na PC. Oba komputery były kupowane 2 lata temu i wtedy oba to były kompy z górnej półki. Ja również próbowałem na nim popracować i stwierdzam że chdzi koszmarnie wolno. Mamy również nowego iMaca jest dużo lepszy ale i tak wybrałbym nowego PC (mam możliwość bezproblemowej rozbudowy i o wiele większy wybór softu oraz dodatkowego osprzętu). Ci którzy pracują na MAC-ach są poprostu zadufani i wydaje im się że mają coś extra ale te czasy dawno mineły (kiedyś AMIGA też była lepsza od PC) i jak dalej będą tak zapatrzeni w swoje MAC-i to się obudzą kiedyś i stwierdzą że ich G7 2 GHz z 1GB RAM to g..no w porównaniu z P7 10 GHz z 4GB RAM-u (lub AMD Hammer5 12GHz :D :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszą że MAC jest lepszy do grafiki, ale czy wy pracujecie na Mac-ach czy tylko powtarzacie usłyszane od kogoś slogany. W mojej firmie pracuje MAC właśnie do robienia raklam i nikt go nie używa, wszyscy pracują na PC. Oba komputery były kupowane 2 lata temu i wtedy oba to były kompy z górnej półki. Ja również próbowałem na nim popracować i stwierdzam że chdzi koszmarnie wolno. Mamy również nowego iMaca jest dużo lepszy ale i tak wybrałbym nowego PC (mam możliwość bezproblemowej rozbudowy i o wiele większy wybór softu oraz dodatkowego osprzętu). Ci którzy pracują na MAC-ach są poprostu zadufani i wydaje im się że mają coś extra ale te czasy dawno mineły (kiedyś AMIGA też była lepsza od PC) i jak dalej będą tak zapatrzeni w swoje MAC-i to się obudzą kiedyś i stwierdzą że ich G7 2 GHz z 1GB RAM to g..no w porównaniu z P7 10 GHz z 4GB RAM-u (lub AMD Hammer5 12GHz :D :D ).

ladnie mash pod sufitem jak myslish ze 2GHz bedzie lepszy niz 10 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ciekawe bo ja znam wielu ludzi co pracuja na macach ! i sa grafikami !

Znam czlowieka ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury jest zlotnikiem i tez pracuej na mackach a zaczynal od classica ! o ile ten model cos tobie mowi !

Napisz mi jeszcze ze sgi jest gorsze od pc to sie bede smial do wieczoru !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ciekawe bo ja znam wielu ludzi co pracuja na macach ! i sa grafikami !

Znam czlowieka ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury jest zlotnikiem i tez pracuej na mackach a zaczynal od classica ! o ile ten model cos tobie mowi !

Napisz mi jeszcze ze sgi jest gorsze od pc to sie bede smial do wieczoru !

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw w podstawowce mialem g4 bo bylo kolko filmowe i miala powstac klasa dziennikarska w lo !

Uzywano jej do montazu filmow !

jak by piec byl dobry to by robiono to na nim a jednak wybrano g4 to chyba o czyms swiadczy ?

bartez chyba wymiekl :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze Barthez napisal wlasnie obiektywnie, ma i porownuje, ja robie to samo

Obudowa w kwiatki- dobre :)

DVD-RW fajnie tylko nie ten format bedzie promowany :)

Wydajnosc w Photoshopie to chyba tylko na wykresach podstawionych pod optymalizowane filtry m.in. motion blure (ulubiony filtr Apple)

A czemu robie ta ankiete ... bo mam dosyc waszej bufonady przekonania ze to co zielone to lepsze a PC to zlom, PC jest jaki jest ale nie tworzy mitu nie bawi sie w wykresy porownujace go z Mac ( bo po co ?)

To nie sa niespelnione marzenia bo jakbym mial Mac to chyba tylko jako podstawke do ksiazek.

Powodzenia z kompatybilnoscia, dostepem do softu, no i oczywiscie wydajnoscia

Temat uwazam za zamkniety to rzeczywiscie nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszacie że MAC-i są lepsze a nikt z was na MAC-u nie pracuje. Dlaczego? Nie mówcie że cena bo MAC-a idzie kupić za 3999zł z VAT a w wasze PC napewno wpakowaliście więcej kasy (ciągły upgrade). Może wypowie się ktoś kto ma MAC-a. Nie ma takich??? Ja powtażam pracowałem na MAC-u i wcale nie uważam że to super sprzęt; jest przeciętny. W robocie jest MAC z 64MB RAMU MC-os 9 i chodzi to wolniej przy skanowaniu i obróce zdjęć niż PIII 450 z 64MB (poważnie). Nowy iMAC jest super ale co z tego jak go nie rozbudujesz. I jeszcze co dowypowiedzi kogoś wyżej no to kto wam każe stosować FDD w PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy piszacie że MAC-i są lepsze a nikt z was na MAC-u nie pracuje. Dlaczego? Nie mówcie że cena bo MAC-a idzie kupić za 3999zł z VAT a w wasze PC napewno wpakowaliście więcej kasy (ciągły upgrade). Może wypowie się ktoś kto ma MAC-a. Nie ma takich??? Ja powtażam pracowałem na MAC-u i wcale nie uważam że to super sprzęt; jest przeciętny. W robocie jest MAC z 64MB RAMU MC-os 9 i chodzi to wolniej przy skanowaniu i obróce zdjęć niż PIII 450 z 64MB (poważnie). Nowy iMAC jest super ale co z tego jak go nie rozbudujesz. I jeszcze co dowypowiedzi kogoś wyżej no to kto wam każe stosować FDD w PC

pracowalem na Mac'u.w Photoshopie jest o NIEBO jepshy niz PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartez nikt nie kaze ale jak daja w standardzie zipy jak w pc jest fdd to oczyms swiadczy !

jak bylo fw a w pc usb 1.1 to tez o czyms swiadczy !

A jak w na imacu pracujecie w agencji reklamowej no to sory !

to ta agecja jakas cienka ! bynajmniej chyba nie reklamowa !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi