THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Chcialbym poruszyc temat wydajnosci Macintoshy w porownaniu do PC Powiem szczerze ze, nie chce mi sie wierzyc w wykresy porownujace wydajnosc Mac<>PC Macintosh 800 Mhz szybszy od Pentium 4 1,6 i wcale nie chodzi mi o procesor ale o caloksztalt uzytych skladnikow (pamieci, karta, dysk) Kwestia ceny jest ogolnie znana :) Zajmuje sie grafika od 5 lat i pracuje na domowym PC PIII 800@850 i firmowym G3 400 nawet nie bede porownywal. Poprzyjacie Pecetowca bo Macintoshowcy sa strasznie bufonowaci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 uwazam ze do grafy Maki sa lepshe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 windows nawet xp nie moze sie umywac do mac os, podobnie ze sprzetem, jesli chodzi o grafike (zreszta z oprogramowaniem tez). ale CENA i POWSZECHNOŚĆ..... dlatego mam to co ponizej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Poprzyjacie Pecetowca bo Macintoshowcy sa strasznie bufonowaci Heh nie rozumiem robisz ankiete gdzie mamy porownac maca z piecem pod wzgledem technicznym ! A na koncu takie zdanie co maja uzytkownicy do sprzetu ? Ja jestem za Macintoshem bo w pewnych zastosowaniach rozwala pieca ! Nie wspominajac o super wygladzie i nowoczesnych rozwiazaniach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Poprzyjacie Pecetowca bo Macintoshowcy sa strasznie bufonowaci Heh nie rozumiem robisz ankiete gdzie mamy porownac maca z piecem pod wzgledem technicznym ! A na koncu takie zdanie co maja uzytkownicy do sprzetu ? Ja jestem za Macintoshem bo w pewnych zastosowaniach rozwala pieca ! Nie wspominajac o super wygladzie i nowoczesnych rozwiazaniach :) MAC rulez ale troszke drogo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 w sumie zaglosowalem PC GORA, ale z powodow o ktorych wspomnialem wczesniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Panowie spokojnie czy Macintosh jest ladny ???, czy jego rozwiazania (wyjmij plyte, dyskietke) sa dobre, zauwazcie ze juz od dawna w srodku to jest prawie PC, kwestia stabilnej pracy to tez mit i na koniec jesli szukajac czesci do Macintosha a nawet samych Mackow na Centralnej Gieldzie Komputerowej w Warszawie widze tylko smiech i pogardliwe spojrzenia, poprostu tam tego nie ma, to jak nazwac ten sprzet ? Komputer ????? watpie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 no tak wywalenie dawno tem fdd i wsadzenie zipow to na - wsadzanie dvd-rw to - kolorowe smieszne obudowy - wysoka wydajnosc w adobe i innych programach graficznych to - rozbudowany zestaw dodatkowych peryferiow - Stwozenie i stosowanie FireWire - Doskonaly mac os 10 - Wiecej mi do glowy nie przychodzi narazie ! koles Ty masz jakies upszedzenia i nie patrzysz obiektywnie ! To chyba nie spelnione mazenia czy cos takiego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 jak nazwac ten sprzet ? Komputer ????? watpie :) bieda z nedza na tej gieldzie :) a tak nawiasem to po cholere dajesh taka ankiete :?: zeby wysmiac MACA :?: Mac jest bez porownania lepshy od peceta ale dostepny w polsce dla waskiego grona uzytkownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Wszyscy piszą że MAC jest lepszy do grafiki, ale czy wy pracujecie na Mac-ach czy tylko powtarzacie usłyszane od kogoś slogany. W mojej firmie pracuje MAC właśnie do robienia raklam i nikt go nie używa, wszyscy pracują na PC. Oba komputery były kupowane 2 lata temu i wtedy oba to były kompy z górnej półki. Ja również próbowałem na nim popracować i stwierdzam że chdzi koszmarnie wolno. Mamy również nowego iMaca jest dużo lepszy ale i tak wybrałbym nowego PC (mam możliwość bezproblemowej rozbudowy i o wiele większy wybór softu oraz dodatkowego osprzętu). Ci którzy pracują na MAC-ach są poprostu zadufani i wydaje im się że mają coś extra ale te czasy dawno mineły (kiedyś AMIGA też była lepsza od PC) i jak dalej będą tak zapatrzeni w swoje MAC-i to się obudzą kiedyś i stwierdzą że ich G7 2 GHz z 1GB RAM to g..no w porównaniu z P7 10 GHz z 4GB RAM-u (lub AMD Hammer5 12GHz :D :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Wszyscy piszą że MAC jest lepszy do grafiki, ale czy wy pracujecie na Mac-ach czy tylko powtarzacie usłyszane od kogoś slogany. W mojej firmie pracuje MAC właśnie do robienia raklam i nikt go nie używa, wszyscy pracują na PC. Oba komputery były kupowane 2 lata temu i wtedy oba to były kompy z górnej półki. Ja również próbowałem na nim popracować i stwierdzam że chdzi koszmarnie wolno. Mamy również nowego iMaca jest dużo lepszy ale i tak wybrałbym nowego PC (mam możliwość bezproblemowej rozbudowy i o wiele większy wybór softu oraz dodatkowego osprzętu). Ci którzy pracują na MAC-ach są poprostu zadufani i wydaje im się że mają coś extra ale te czasy dawno mineły (kiedyś AMIGA też była lepsza od PC) i jak dalej będą tak zapatrzeni w swoje MAC-i to się obudzą kiedyś i stwierdzą że ich G7 2 GHz z 1GB RAM to g..no w porównaniu z P7 10 GHz z 4GB RAM-u (lub AMD Hammer5 12GHz :D :D ).ladnie mash pod sufitem jak myslish ze 2GHz bedzie lepszy niz 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 ta ciekawe bo ja znam wielu ludzi co pracuja na macach ! i sa grafikami ! Znam czlowieka ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury jest zlotnikiem i tez pracuej na mackach a zaczynal od classica ! o ile ten model cos tobie mowi ! Napisz mi jeszcze ze sgi jest gorsze od pc to sie bede smial do wieczoru ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 ta ciekawe bo ja znam wielu ludzi co pracuja na macach ! i sa grafikami ! Znam czlowieka ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury jest zlotnikiem i tez pracuej na mackach a zaczynal od classica ! o ile ten model cos tobie mowi ! Napisz mi jeszcze ze sgi jest gorsze od pc to sie bede smial do wieczoru ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to nie bylo do ciebie ! wiec nie wiem co sie zloscisz ! moja wina ze napisales wczesniej niz ja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to nie bylo do ciebie ! wiec nie wiem co sie zloscisz ! moja wina ze napisales wczesniej niz ja ? wiem ze nie do mnie :) ale sie polefam z tego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 btw w podstawowce mialem g4 bo bylo kolko filmowe i miala powstac klasa dziennikarska w lo ! Uzywano jej do montazu filmow ! jak by piec byl dobry to by robiono to na nim a jednak wybrano g4 to chyba o czyms swiadczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 btw w podstawowce mialem g4 bo bylo kolko filmowe i miala powstac klasa dziennikarska w lo ! Uzywano jej do montazu filmow ! jak by piec byl dobry to by robiono to na nim a jednak wybrano g4 to chyba o czyms swiadczy ? bartez chyba wymiekl :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Ci którzy pracują na MAC-ach są poprostu zadufani i wydaje im się że mają coś extra .a mi sie wydaje ze ty jestes zadufany i nie doczeniash MACA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Mysle ze Barthez napisal wlasnie obiektywnie, ma i porownuje, ja robie to samo Obudowa w kwiatki- dobre :) DVD-RW fajnie tylko nie ten format bedzie promowany :) Wydajnosc w Photoshopie to chyba tylko na wykresach podstawionych pod optymalizowane filtry m.in. motion blure (ulubiony filtr Apple) A czemu robie ta ankiete ... bo mam dosyc waszej bufonady przekonania ze to co zielone to lepsze a PC to zlom, PC jest jaki jest ale nie tworzy mitu nie bawi sie w wykresy porownujace go z Mac ( bo po co ?) To nie sa niespelnione marzenia bo jakbym mial Mac to chyba tylko jako podstawke do ksiazek. Powodzenia z kompatybilnoscia, dostepem do softu, no i oczywiscie wydajnoscia Temat uwazam za zamkniety to rzeczywiscie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 no nie ma bo pierdzielisz glupoty ! A propos obudow to w kwiatki byly imacki a one byly stwozone z mysla o mlodziezy dzieciach ! ale moze Ty poprostu na imacku pracowales i masz uraz ! szkoda gadac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Tak na koniec Silicon Graphics to Macintoshe ??? :))))))))))) Ciekawe gdzie sie ich uzywa ? :)))) Nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 a kto tak napisal ! ? ze sgi to mac ? nawet czytac nie umiesz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Thorgal jestes glupi jak cholera ! no nic naszczescie sobie polazles w pi*du i jest spokuj ! Ale dawno takicego kolesia to ja nie widzialem ! Porazka ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Thorgal jestes glupi jak cholera ! no nic naszczescie sobie polazles w pi*du i jest spokuj ! Ale dawn takicego kolesia to ja nie widzialem ! Porazka ! poleffka :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Kolego to byla aluzja, ale chyba nie zrozumiales :) Wiem co to SG i wiem gdzie sie ich uzywa Przepraszam ale to jest PC i uzywa sie ich w sprzawach wymagajacych duuzej wydajnosci Ciekawe dlaczego nie Maki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Wszyscy piszacie że MAC-i są lepsze a nikt z was na MAC-u nie pracuje. Dlaczego? Nie mówcie że cena bo MAC-a idzie kupić za 3999zł z VAT a w wasze PC napewno wpakowaliście więcej kasy (ciągły upgrade). Może wypowie się ktoś kto ma MAC-a. Nie ma takich??? Ja powtażam pracowałem na MAC-u i wcale nie uważam że to super sprzęt; jest przeciętny. W robocie jest MAC z 64MB RAMU MC-os 9 i chodzi to wolniej przy skanowaniu i obróce zdjęć niż PIII 450 z 64MB (poważnie). Nowy iMAC jest super ale co z tego jak go nie rozbudujesz. I jeszcze co dowypowiedzi kogoś wyżej no to kto wam każe stosować FDD w PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Ja jestem za PC...bardziej powszechny i nizasza cena :oops: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Wszyscy piszacie że MAC-i są lepsze a nikt z was na MAC-u nie pracuje. Dlaczego? Nie mówcie że cena bo MAC-a idzie kupić za 3999zł z VAT a w wasze PC napewno wpakowaliście więcej kasy (ciągły upgrade). Może wypowie się ktoś kto ma MAC-a. Nie ma takich??? Ja powtażam pracowałem na MAC-u i wcale nie uważam że to super sprzęt; jest przeciętny. W robocie jest MAC z 64MB RAMU MC-os 9 i chodzi to wolniej przy skanowaniu i obróce zdjęć niż PIII 450 z 64MB (poważnie). Nowy iMAC jest super ale co z tego jak go nie rozbudujesz. I jeszcze co dowypowiedzi kogoś wyżej no to kto wam każe stosować FDD w PCpracowalem na Mac'u.w Photoshopie jest o NIEBO jepshy niz PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 wiesz jak cos jest do wszystkiego to tak naprawde nie jest dobre w niczym ! Maci sa do grafy sgi do tworzenia animaci i innych dziwolagow zwiazanych z wideo ! a piece heh na powazne to sie na nich nic nie robi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 bartez nikt nie kaze ale jak daja w standardzie zipy jak w pc jest fdd to oczyms swiadczy ! jak bylo fw a w pc usb 1.1 to tez o czyms swiadczy ! A jak w na imacu pracujecie w agencji reklamowej no to sory ! to ta agecja jakas cienka ! bynajmniej chyba nie reklamowa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...