Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.k7s5a.republika.pl/

low end ale cos lepszego niz poprzedniczka

powiedzialbym VERY LOW END (po prostu koniec swiata) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:) a jak stawianie kompa na ecs?

kumpel wlasnie powiedzial: "KU**A ide zarabiac pieniadze a nie pier***ic sie z gow*em" i poszedl gdzies, narazie sprawa stoi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.k7s5a.republika.pl/

low end ale cos lepszego niz poprzedniczka

powiedzialbym VERY LOW END (po prostu koniec swiata) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:) a jak stawianie kompa na ecs?

kumpel wlasnie powiedzial: "KU**A ide zarabiac pieniadze a nie pier***ic sie z gow*em" i poszedl gdzies, narazie sprawa stoi...

yhyhyh 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: ODRADZAM! STANOWCZO! LOW END? chyba raczej biegunka... :!:

Powod: znajomy ma to, to... i rozne cuda sie dzieja... raz mu karta dzwiekowa chodzi, raz nie. Innym razem jego Duron 800 dziala na 700, a w przeciagu roku wymienial juz trzy razy baterie od biosu.

Naprawde szczerze odradzam! Lepiej kupic tanszy procek i lepsza rozwojowa plyte niz odwrotnie!

Wogole zolty kolor pudelek od tych plyt odstrasza mnie jeszcze bardziej niz zolty kolor blokad samochodowych strazy miejskiej!

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: ODRADZAM! STANOWCZO! LOW END? chyba raczej biegunka...  :!: 

Powod: znajomy ma to, to... i rozne cuda sie dzieja... raz mu karta dzwiekowa chodzi, raz nie. Innym razem jego Duron 800 dziala na 700, a w przeciagu roku wymienial juz trzy razy baterie od biosu.

Naprawde szczerze odradzam! Lepiej kupic tanszy procek i lepsza rozwojowa plyte niz odwrotnie!

Wogole zolty kolor pudelek od tych plyt odstrasza mnie jeszcze bardziej niz zolty kolor blokad samochodowych strazy miejskiej!

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

ale ma k7s5a+ czy k7s5a :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyt ECS to najważniejsze jest jedno ... trafić na dobry model, 8) po kupnie tej płyty chyba z miecha męczyłem się i próbowałem wszystko dobrze skonfigurować a płyta sypała się w każdych ustawieniach z różnymi pamięciami itd. :evil: więc poszedłem wymienić i na tych samych konfiguracjach płyta chodzi w miare stabilnie :wink: powiedziałbym nawet że stabilniej niż mój stary shuttle :roll: ale nigdy nie poradze nikomu kupna płyty ecs :evil:

po prostu lepiej kupić słabszy procek ale go podkręcić i mieć wszystko stabilne niż <span style="color:red;">[ciach!]</span>lić się z takim <span style="color:red;">[ciach!]</span>em :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: ODRADZAM! STANOWCZO! LOW END? chyba raczej biegunka...  :!: 

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

ale ma k7s5a+ czy k7s5a :?:

Ma k7s5a+, a jezeli chodzi o k7s5a to tez znam goscia, ktory sie w to bagno ladowal. Chcial przesiasc sie na AMD - mowilem mu - kup porzadna plyte - mial kase, ale znajomy mu doradzil plyte tajemniczej - w owym czasie dla mnie - firmy ECS Ellitegroup, no i kupil. Sam to zlozyl ale nastepnego dnia juz dzwonil do serwisu - 'Windows sie nie uruchamia! Niebieskie ekrany.' - i tak po 3 tygodniach walk - serwis byl u niego 3 razy i wkladali inne egzemplarze tej samej plyty, zmieniali pamiec i procesor - i znajomy doszedl do wniosku, ze zostaje przy Pentium IV.. ot taka historia, ecs 'a.

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja mam koklesia, z takim eCSem (k7s5a). nie sprawia problemow, bo lezy w pudelku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tam gdzie jej miejsce... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ze ludzie wogole daja sie na takie cos nabrac. Tlumaczysz kup lepsza plyte - bedziesz mogl w nia wsadzic jeszcze raz procesor albo obecny niezle podkrecic, bedzie szybsza i bedzie stabilniej dzialala. Mowie kup teraz taniego Athlona albo nawet Durona, ale z plyta MSI lub Epox (wiecej kasy to Asus) ale nie odwrotnie Athlon XP 1800+ i ECS. Przeciez to nawet nie ma prawa dobrze zadzialac - z wyjatkiem przypadkow. Jakby nie tlumaczyl i tak sie nie da! :!:

Pozdrawiam,

Janusz Maruszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem genialny, bo wiem dlaczego tak jest. Ano dlatego, ze procesor ma megaherce, pamiec ma megabajty, dysk gigabajty, cdron iksy itd. A plyta nie ma nic wiec dlaczego nie kupic najtanszej ?

glupie myslenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE tam wybrzydzacie.... ktoś mnie juz uprzedzał że wszyscy jada na ECSy ale ja sam mam k7s5a bez LANA i jakoś działa na win xp prof chodzi rock stable!m moze i mam farta ze zdobylem jakis stabilny egzemplarz ale bez przesady... Poza tym i tak nasze domowe pecaki nigdy nie dorownaja komputerom markowym. Ot naprzykład COMPAQ albo IBM to sa prawdziwe maszyny a nie jakies składaki, no ale w polsce to sie nie przyjeło bo bida jest! :roll: :cry:

----

ECS K7S5A AMD Duron 1GH, Matrox G400,Maxtor 4K040H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jakoś działa

tylko "jakos" ?, moj dziala wysmienicie... :mrgreen:

Poza tym i tak nasze domowe pecaki nigdy nie dorownaja komputerom markowym. Ot naprzykład COMPAQ albo IBM to sa prawdziwe maszyny a nie jakies składaki, no ale w polsce to sie nie przyjeło bo bida jest! :roll:  :cry:

tu tez moglbym sie spierac, ale to juz chyba temat na inny topic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak można sie spierać do końca świata .....

Płyta to płyta... równie dobrze moża trafic na jakies kopsnietego ABITA albo co marka jest pewnym wyznacznikiem to fakt ale nie żeby tak odrazu wszystko nią tłumaczyc... przeciez w ADIDASaCH albo w AIR nikeach latać nie mozna ...

A jak chcesz miec super stabilny komp to kup sobie SUN-a sparka albo co... jesli porownac cene ecksa to abita to wszystko przemawia za ecskiem wystarczy dac felerne pamieci a nawet abit asus i inne tym podobne smiecie bede sie sypaly. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równie dobrze moża trafic na jakies kopsnietego ABITA

chyba jednak nie RÓWNIE dobrze, odsetki niewypalow sa troche inne w obu tych firmach...

jesli porownac cene ecksa to abita to wszystko przemawia za ecskiem[/guote]

ja uwazam, ze jak na swoje mozliwosci to i jeden i drugi jest za drogi...

wystarczy dac felerne pamieci a nawet abit asus i inne tym podobne smiecie bede sie sypaly. :lol:

jesli pod felerne masz na mysli slabej jakosci to tez sie nie zgodze:

wszystkie slabej jakosci elementy, ktore nie chcialy latac na pewnym eCSie k7vza kt133 pieknie dzialaly w pewnym solteku 75kav.

Ale zgodze sie, ze

Tak można sie spierać do końca świata .....
:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE tam wybrzydzacie.... ktoś mnie juz uprzedzał że wszyscy jada na ECSy (...) Poza tym i tak nasze domowe pecaki nigdy nie dorownaja komputerom markowym. Ot naprzykład COMPAQ albo IBM to sa prawdziwe maszyny a nie jakies składaki, no ale w polsce to sie nie przyjeło bo bida jest!

Moze to teraz zabrzmi troche jak zart, ale ja bym z tego ECS'a tak nie opluwal... Jakbyscie sobie nie zdawali sprawy, to taki ECS to obok Asusa nawiekszy producent OEM plyt glownych na swiecie. I produkuje plyty glowne na przyklad dla IBMa, Compaqa czy Gatewaya. Tak, tak, dokladnie to jest to o czym myslicie. Jezeli kupicie komputer IBMa czy Compaqa, to macie calkiem spora szanse ze jego plyte glowna wyprodukowal ECS....

Produkcje komponentow dla Nokii czy Ericssona to tez pewnie przypadek?

Tak jak ostatnia umowa o produkcji plyt dla ABita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paszczak_PL: brawa dla tego pana, swieta racja. Ja juz mam 2 ecs mialem k7s5a mam k7s6a i sobie chwale. Kurna jak ktos powie ecs to od razu wojna :)

mam [pytanko jakie napiecie dales na procek i czym go podkrecales ewntualnie ktora wersje biosa masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...