hardwin Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 witam na wstepie powiem ze znalazlem podobny topic, ale niestety nikt tej osobie nie udzielil odpowiedzi :/ chodzi o to ze na zainstalowanym winXP w systemie plikow oczywiscie NTFS, uruchamiajac tryb konsoli i zalogowaniu jako administrator(!!!) nie mam pelnego dostepu!!!! nie moge wchodzic do wszystkoch katalogow co jest grane??? logujac sie jako administrator powinienem miec "boskie" prawa a nie przy byle katalogu miec inf. o braku dostepu o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Wiem chyba o co Ci chodzi - nie mozesz wejsc do System Volume Information - o to Ci chodzi? Owszem, masz boskie prawa, ale nie masz praw dostepu do tego katalogu bo jego JEDYNYM wlascicielem jest system - zobacz sobie na uprawnienia. Mozna sobie przyznac uprawnienia do tego katalogu, ale zanim zdarzysz tam wejsc to system Ci je odbierze... Mozliwe ze sa tez inne katalogi, z ktorymi system postepuje w ten sposob - nie wiem, specialnie nie szukalem. O tym katalogu wiem, bo sam go mam nieraz ochote usunac - jest to nie mozliwe... a szkoda, bo czasami niezle zajmuje. Jest to katalog przywracania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 hmmm to co w koncu mozna zrobic?? np. potrzebuje podmienic jakis plik windowsa, moge to tylko pod "dosem" zrobic no i ... nie dam rdy tam wejsc zawsze moge podlaczyc dysk do innego kompa i to zrobic ale przeciez nie o to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...