Skocz do zawartości
hardwin

win XP - odmowa dostepu z konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

witam

na wstepie powiem ze znalazlem podobny topic, ale niestety nikt tej osobie nie udzielil odpowiedzi :/

chodzi o to ze na zainstalowanym winXP w systemie plikow oczywiscie NTFS, uruchamiajac tryb konsoli i zalogowaniu jako administrator(!!!) nie mam pelnego dostepu!!!!

nie moge wchodzic do wszystkoch katalogow

co jest grane???

logujac sie jako administrator powinienem miec "boskie" prawa a nie przy byle katalogu miec inf. o braku dostepu

o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem chyba o co Ci chodzi - nie mozesz wejsc do System Volume Information - o to Ci chodzi? Owszem, masz boskie prawa, ale nie masz praw dostepu do tego katalogu bo jego JEDYNYM wlascicielem jest system - zobacz sobie na uprawnienia. Mozna sobie przyznac uprawnienia do tego katalogu, ale zanim zdarzysz tam wejsc to system Ci je odbierze... Mozliwe ze sa tez inne katalogi, z ktorymi system postepuje w ten sposob - nie wiem, specialnie nie szukalem. O tym katalogu wiem, bo sam go mam nieraz ochote usunac - jest to nie mozliwe... a szkoda, bo czasami niezle zajmuje. Jest to katalog przywracania systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

to co w koncu mozna zrobic??

np. potrzebuje podmienic jakis plik windowsa, moge to tylko pod "dosem" zrobic

no i ... nie dam rdy tam wejsc

zawsze moge podlaczyc dysk do innego kompa i to zrobic ale przeciez nie o to chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi