Dziobak Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Witam Kupiłem dzisiaj nową kość RAMu 256MB/266. Mam drugą, starą o takich samych parametrach tylko że jakiejś innej firmy. Na początku wogóle nie mogłem tak zrobić, żeby dwie działały razem ze sobą. Poprzestawiałem je w slotach i teraz działają obydwie, tyle że jest mały problem: Kiedy komp nie jest dłużej włączony nie chce się potem załączyć. Po prostu jest czarny ekran, nic nie piszczy, tylko power sie świeci i HDD. Otwieram wtedy bude i troche ruszam Ramem i zazwyczaj sie potem włącza. Coś tam musi nie stykać chyba. Czyściłem styki w gniazdach i na pamięciach, ale dalej jest to samo :? . Co to może być??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 mozesz ruszac ramem gdy jest w slocie 8O ... moze zapinek nie docisnales :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Docisnąłem dobrze. Nie moge ruszać. Wystarcza że delikatnie pukne w niego i zaczyna potem działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Przeczyściłem bardzo dokładnie styki od RAMu, włożyłem już na 1000% dobrze i nadal jest to samo. Jeśli komp nie chodzi tak przez godzine to później nie chce się załączyć. Mam jednak już trochę inną hipotezę: myśle że może chodzić o grafike bo po włączeniu pkazuje się błąd "problem tkwi w ustawieniach wyświetlania - dobierz właściwe ustawienia i naciśnij OK". Wale OK i działa. Komputer nie resetuje się np. podczas pracy. Może moja 300W zasilka nie wyrabia????? Nie wiem już sam..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 a czy z tym jednym ramem problemy też występują? Pisałeś ze zamieniałeś ramy w slotach, to daje wiele do myślenia, no i nie krecisz kompa? Możliwe że to wina ramu, sprawdz czy problemy wystepuja rowniez z samym tym nowym ramem (1 kosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...