Skocz do zawartości
Dziobak

Problem z nowym RAMem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem dzisiaj nową kość RAMu 256MB/266. Mam drugą, starą o takich samych parametrach tylko że jakiejś innej firmy. Na początku wogóle nie mogłem tak zrobić, żeby dwie działały razem ze sobą. Poprzestawiałem je w slotach i teraz działają obydwie, tyle że jest mały problem:

Kiedy komp nie jest dłużej włączony nie chce się potem załączyć. Po prostu jest czarny ekran, nic nie piszczy, tylko power sie świeci i HDD. Otwieram wtedy bude i troche ruszam Ramem i zazwyczaj sie potem włącza. Coś tam musi nie stykać chyba. Czyściłem styki w gniazdach i na pamięciach, ale dalej jest to samo :? . Co to może być???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczyściłem bardzo dokładnie styki od RAMu, włożyłem już na 1000% dobrze i nadal jest to samo. Jeśli komp nie chodzi tak przez godzine to później nie chce się załączyć. Mam jednak już trochę inną hipotezę: myśle że może chodzić o grafike bo po włączeniu pkazuje się błąd "problem tkwi w ustawieniach wyświetlania - dobierz właściwe ustawienia i naciśnij OK". Wale OK i działa. Komputer nie resetuje się np. podczas pracy. Może moja 300W zasilka nie wyrabia????? Nie wiem już sam.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy z tym jednym ramem problemy też występują?

Pisałeś ze zamieniałeś ramy w slotach, to daje wiele do myślenia, no i nie krecisz kompa?

Możliwe że to wina ramu, sprawdz czy problemy wystepuja rowniez z samym tym nowym ramem (1 kosc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...