Skocz do zawartości
Działo

"Upierdliwa" stronka

Rekomendowane odpowiedzi

Walcze z tym już od miesiaca:

Jak odpalam jakomkolwiek przeglądarkę jak stronę startową mam globalfider.cc oczywiście zmiana na inną w opcjach nie pomaga po restarcie znowu globalfinder a teraz chyba fastsarch czy coś takiego. W rejestrze tego niema więc dałem na 2 tygodnie sobie z tym spokój. Jadnak teraz wiem, że w rejestrze stronka ta wystepuje pod linkiem:

:: NIE URUCHAMIAĆ :) ::

http://%69%6e%2e%77%65%62%63%6f%75%6e%74%65%72%2e%63%63/%2d/?%79%64%74%66%73

Wywaliłem więc dranaia z każdego klucza w jakim go znalazłem. No i oczywiście po jednym albo dwóch restartach znowu to samo!!!! POMOCY!!!! jak to działa??

PS

Najprawdopodobniej złapałem to na jakieś podstronce na astalaviście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walcze z tym już od miesiaca:

Jak odpalam jakomkolwiek przeglądarkę jak stronę startową mam globalfider.cc oczywiście zmiana na inną w opcjach nie pomaga po restarcie znowu globalfinder a teraz chyba fastsarch czy coś takiego. W rejestrze tego niema więc dałem na 2 tygodnie sobie z tym spokój. Jadnak teraz wiem, że w rejestrze stronka ta wystepuje pod linkiem:

:: NIE URUCHAMIAĆ :) ::  

http://%69%6e%2e%77%65%62%63%6f%75%6e%74%65%72%2e%63%63/%2d/?%79%64%74%66%73  

Wywaliłem więc dranaia z każdego klucza w jakim go znalazłem. No i oczywiście po jednym albo dwóch restartach znowu to samo!!!! POMOCY!!!! jak to działa??  

PS

Najprawdopodobniej złapałem to na jakieś podstronce na astalaviście.

I może jakaś normalna przeglądarka by Ci się przydała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Jak odpalam jakomkolwiek przeglądarkę jak stronę startową mam (...)

przeciez napisal ze ma rozne przegladarki wiec nie wiem co sie tak czepiacie ...

no chyba ze uzywa roznych wersji IE :lol:

pochwal sie na jakich to przegladarkach masz ten problem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie otwierałem tego, nie wiem co tam jest, moge sie tylko domyślać że to trojan napisany w jscript bo ostatnio takich dużo, jedne sie objawiają tym że nie możesz nadążyć nad wyłączeniem stron inne że nie można wcelować w X zamknięcia okna przeglądarki itp., używałeś wogóle jakiegokolwiek antyvirusa? ja proponuje skaner on-line na www.mks.com.pl mi wiele razy pomagał przy takich wkurzających rzeczach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh

tez miałem podobne świnstwo

tak sie kończy odwiedzanie niektórych stron 8) nic nie pomagało ,żaden antyspy, żaden antywir jedyna droga która to wywaliłem to niestety reinstalka windows (xp)

to niegroźne z tego co zauważylem ale wkur.....

i to na maxa, szczegolnie po miesiacu :)

jak wykumasz to daj znać na tym wątku chętnie sie dowiemm jak sie likwiduje tego typu ścierwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn miałem tyćke inne objawy :

jak właczałem przeglądarke było ok ale jak wpisywałem jakis adres to automatycznie przed nim pojawiao sie :

http://www.boredlife.com/p/ i wpisany adres

oprócz tego otwierała sie jakaś [ciach!]iana stronka

i nich... nie mogłem tego wywalić tylko reinstalka pomogła

jak ktoś zna metode to prosze o wpis na tym watku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi