Songoku Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Więc tak w moim kompie mam 2 karty sieciowe obie to Planet na relateku jedna karta jest podłaczona do neta a durga jest podłaczona z kartą w innym kompie wyszstkie karty mają ten sam adres ip .Dziwne jest to ze po podłaczeniu 2 karty w moim kompie do karty w kompie obok świeci mi sie tylko jedna dioda na karcie ,a powinna sie jedna świecieć a druga szysbko mrugać tak jak na karcie piewszej .NA drugim kompie wogule neta nie ma .CO powinienem zrobić ,może jakoś kabelki z skretce do wtyczki inaczej podłąsczyc ?? POMOCy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 wyszstkie karty mają ten sam adres iphmmm dziwne...a nie powinny mieć każda innego.??? Moim zdaniem kabel łączący twój komp z drugim kompem na którym nie ma netu powinien a raczej musi być skrosowany. Co do diody która nie mruga. Mruganie oznacza transmisje danych , jeżeli takowe nie zachodzi dioda powinna się cały czas świecić. Może to być spowodowane konfliktem w sieci lub też właśnie nieodpowiednim kablem. Najpierw jednak proponuje skrosować kabel. A potem jeżeli nie pomoże przypisać każdej karcie standardowe IP 192.168.0.XX i każdej inne bo jakoś sobie nie wyobrażam sprawnie działającej sieci na jednym IP. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Więc tak . Ja mam kompa w sieci i moja siora kupiła kompa ale nie chce płacić 300 zł zeby jej podłaczyli kompa do sieci więc chciałem podłączyć jej do mojego .A takie samo ip chyba musi byc .Sory za lemerskie pytanie ale co to je skrosowac kabel ,bo zapomniałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Idziesz do sklepu i mowisze ze chcesz zeby ci kabel skrosowali ;]]]] Albo masz zaciskarke to obcinasz stare koncowki i zaciskacz odpowiednio (no nie bede chyba pisal ustawienia zyl :lol: ;)) IP w zadnym wypadku nie moga byc takie same ... WinRoute i dzielisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Jakie masz systemy operazcyjne ??? na komputerze siostry ustaw automatyczne pobieranie adresu IP, oba kompy ustaw w jestej grupie roboczej, a na twoim kompie uruchom kreatora sieci i wskaz karte którą net wchodzi a itórą wychpoddzi. Teoria : Twoj komp jest klientem i na karcie sieciowej nr 1 ktora net wchodzi ma jakies tam IP, na drugiej karcie sieciowej bedzie mial inne IP wewnetrznej sieci 2 komputerow jaką tworzysz. W twojej wewnetrznej sieci twoj kom pedzie serwerem (bramą) A twoja siostra bedzie czlonkiem tylko twojej sieci a nie tej skąd masz internet, nie bedzie jej komp widziany przez inny komp niz twój. Twój komputer bedzie dla niej bramą do internetu. Co do kabla skrosowanego http://www.lanrulez.3d.pl/sieci/skretka.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 dzięki erio jesteś super gośc .Wszystko elegancko działa . Pozdro dla wsyzstkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...