Skocz do zawartości
slam1979

XFX GeForce 4 Ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy wie ktoś może czy można wymienić cooler na tej karcie jest niby zwykly cooler mocowany na plytce po przekątnej śr ok. 6 cm albo co z min zrobic bo starsznie zaczął wyć. Moze można kupic cooler o takich samyc wymiarach i mocowaniu, pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, wybacz ale te ceny 4maxu to sa jakies z ksiezyca, wartosc takiego referencyjnego coolerka to maksimum 30 zlotych mowie o calosci!, a nie 80 jak w 4maxie, warto szukac na allegro, ja mialem identycznie i zuwazylem ze swietnie pasowal wiatraczek z coolera do celeronow 800-950 i taki wstawilem, pasowal idealnie (po odlamaniu 4 nozek) i na dodatek ma na pewno lepszy CFM niz poprzednik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ta sama karte i ten sam problem :cry: czesciowo go rozwiazalem, by to zrobic bedziesz potrzebowal:

1)małego śrubokręta najlepiej krzyżykowego :lol:

2)średniego śrubokręta najlepiej krzyżykowego :D

3)igły

4)patyczki do uszu

5)oliwki do maszyn 8)

Bierzesz śrubokręt (1) i odkęcasz srebrną blache która blokuje dostęp do wentyla na karcie (dwie małe skrajne śrubki), następnie przy pomocy śrubokreta 2 odkręcasz sam wentylek od radiatora (trzy krzyżykowe śrubki) - uważaj aby nie oderwac płatków wentylka, są dość delikatne :wink:. Wyjmujesz wentyl z karty i odklejasz naklejke z jego spodu. Teraz przy pomocy igły (3) tak manipulujesz żeby zdjąć z ośki białą plastikową obejmkę która trzyma wentyl w kupie - postaraj sie jej nie złamac lub nie zgubic :D teraz po otwarciu wentyla przy użyciu patyczków (4) usuwasz kuz i brud z zewnęcznej magnetycznej częsci, dalej rozprowadzasz małą ilość oliwki do maszyn (5) po cześci magnetycznej wentla oraz na ośce przed jego złożeniem. Po złożeniu i założeniu białej plastikowej obejmki puszczasz jeszcze jedną krople na nią, przyklejasz naklejkę, przykręcasz wentyl do radiatora i viola :!: sugeruje nie montowac tej srebrnej blaszki - w dużym stopniu organicza obieg powietrza i nasila jego świst.

no to sie opisałem :P mam nadzieje ze to ci w jakis sposób pomogło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...