slam1979 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Mam pytanie czy wie ktoś może czy można wymienić cooler na tej karcie jest niby zwykly cooler mocowany na plytce po przekątnej śr ok. 6 cm albo co z min zrobic bo starsznie zaczął wyć. Moze można kupic cooler o takich samyc wymiarach i mocowaniu, pomóżcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 http://www.4max.com.pl/pgrupa.asp?gg=19&g=25&page=2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 hehe, wybacz ale te ceny 4maxu to sa jakies z ksiezyca, wartosc takiego referencyjnego coolerka to maksimum 30 zlotych mowie o calosci!, a nie 80 jak w 4maxie, warto szukac na allegro, ja mialem identycznie i zuwazylem ze swietnie pasowal wiatraczek z coolera do celeronow 800-950 i taki wstawilem, pasowal idealnie (po odlamaniu 4 nozek) i na dodatek ma na pewno lepszy CFM niz poprzednik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Chodziło mi tylko o pokazanie mozliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 zauwaz ze ten revoltec za 81zl to jest razem z radiatorkami na pamiatki :D i jeszzcze jest podswietlany dioda, wiec imho nie jest zle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 mam ta sama karte i ten sam problem :cry: czesciowo go rozwiazalem, by to zrobic bedziesz potrzebowal: 1)małego śrubokręta najlepiej krzyżykowego :lol: 2)średniego śrubokręta najlepiej krzyżykowego :D 3)igły 4)patyczki do uszu 5)oliwki do maszyn 8) Bierzesz śrubokręt (1) i odkęcasz srebrną blache która blokuje dostęp do wentyla na karcie (dwie małe skrajne śrubki), następnie przy pomocy śrubokreta 2 odkręcasz sam wentylek od radiatora (trzy krzyżykowe śrubki) - uważaj aby nie oderwac płatków wentylka, są dość delikatne :wink:. Wyjmujesz wentyl z karty i odklejasz naklejke z jego spodu. Teraz przy pomocy igły (3) tak manipulujesz żeby zdjąć z ośki białą plastikową obejmkę która trzyma wentyl w kupie - postaraj sie jej nie złamac lub nie zgubic :D teraz po otwarciu wentyla przy użyciu patyczków (4) usuwasz kuz i brud z zewnęcznej magnetycznej częsci, dalej rozprowadzasz małą ilość oliwki do maszyn (5) po cześci magnetycznej wentla oraz na ośce przed jego złożeniem. Po złożeniu i założeniu białej plastikowej obejmki puszczasz jeszcze jedną krople na nią, przyklejasz naklejkę, przykręcasz wentyl do radiatora i viola :!: sugeruje nie montowac tej srebrnej blaszki - w dużym stopniu organicza obieg powietrza i nasila jego świst. no to sie opisałem :P mam nadzieje ze to ci w jakis sposób pomogło :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...