ENIGMA Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 chcę kupić 256 MB Ramniaka PC2700 Samsunga ale to ECC mnie dowala co to jest? czy to musi być czy to nie ma znaczenia - jak to wpłyta na wydajność. Dajcie jakieś info :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Cytat chcę kupić 256 MB Ramniaka PC2700 Samsunga ale to ECC mnie dowala co to jest? czy to musi być czy to nie ma znaczenia - jak to wpłyta na wydajność. Dajcie jakieś info :!: pewnie jest ci to niepotrzebne, bo tylko serwerowe plyty to obsluguja (chodzi oczywiscie o ECC) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiK Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Cytat chcę kupić 256 MB Ramniaka PC2700 Samsunga ale to ECC mnie dowala co to jest? czy to musi być czy to nie ma znaczenia - jak to wpłyta na wydajność. Dajcie jakieś info :!: ECC - korekcja bledow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Ile bedziesz placil za takie pamiatki? Jesli tyle co za zwykle to sie oplaca. Sprzedajac moze wiecej dostaniesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Cytat Ile bedziesz placil za takie pamiatki? Jesli tyle co za zwykle to sie oplaca. Sprzedajac moze wiecej dostaniesz? hyhy gosciu co dopiero kupuje nowe pamiatki, a ty juz o sprzedarzy mowisz :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 pamiatki z ecc sa wolniejsze i moga sie gorzej krecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Cytat Cytat chcę kupić 256 MB Ramniaka PC2700 Samsunga ale to ECC mnie dowala co to jest? czy to musi być czy to nie ma znaczenia - jak to wpłyta na wydajność. Dajcie jakieś info :!: pewnie jest ci to niepotrzebne, bo tylko serwerowe plyty to obsluguja (chodzi oczywiscie o ECC) no nie wiedzialem... to po co w biosach np. awarda jest opcja do wlaczania ECC??? dobra na powaznie... jesli nie masz zamiaru stawiac serwera pracujacego 24/356 to wydatek zbedny... zgodze sie co do "krecenia".. doatkowy uklad (ECC) na szynie pamieci w module powoduje dodatkowe opuznienia a co za tym idzie mniejsze mozliwosci o/c ... inna kwestia jest dodatkow zajecie czasu szyny i proca na przeslanie/sprawdzenie tych 8 bitow sumy kontrolnej ECC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat no nie wiedzialem... to po co w biosach np. awarda jest opcja do wlaczania ECC??? ECC w biosie dotyczy o ile pamietam pamieci cache proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 a no zgadza się - Jak się zrobi Disabled dla proca ECC można zyskać jakiś 1% turba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Jak chcesz obsadzić powyżej 2 banków pamieci to niby powinny to być pamieci ECC (bo wieksza stabilnoć) a ja kiedy miałem obsadzone 3 banki zwykłymi DDR i jako było stabilnie więc jeżeli niebedziesz na tym kompie miał jakiego serwera to kupuj zwykle DDR a pozatym ECC sa troche wolniejsze i jak dobrze pamiętam srednio 2 razy droższe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 no to coś źle pamiętasz bo różnica między No ECC a ECC jest 30 zł przy kośći 256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Cytat no nie wiedzialem... to po co w biosach np. awarda jest opcja do wlaczania ECC??? ECC w biosie dotyczy o ile pamietam pamieci cache proca. ehhh.... jest do tego i tego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...