Skocz do zawartości
paszczus

ECS K7VTA3CL KT333 czy cos innego w podobnej cenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !

Zwracam sie do Was z pytaniem...

Otoz mam zamiar kupic sobie jakas plyte glowna, lecz nie mam za duzych mozliwosci finansowych. Posiadam 200 zl, za ktore planuje kupic jakas plyte glowna na Socket A.

Kupilem juz sobie ramy firmy TwinMOS DDR 333 mhz i procesor Athlon XP 1700 +.

Rozgladalem sie za jakas plyta i znalazlem tego ECS`a:

ECS K7VTA3CL KT333 sound, lan, socket A

Co o tym sadzicie ? Moze polecicie mi jakas lepsza plyte w podobnej cenie ?

Dobrze by bylo, gdyby ta plyta nadawala sie jakos do o/c, bo ta nie bardzo.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS L7S7A2 :))))))))))))))))))))))) doloz te 20zł i ciesz sie owiele wyzsza wydajnoscia a na dodatek swietnymi mozliwosciami o/c :)))))))) mialem i wiem cos o tej plytce ma potencjal :))) zreszta co bede duzo gadal jak chcesz sie wiecej dowiedzisc o tej plytce to poszukaj w przyklejonym topicu o plytach jest odnosnik do tematu o niej :PPPPP

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko znalesc te plyty co podajecie na allegro :) nie ma niektorych modeli... ale coz :)

Kumpel namawia mnie na zakup FIC`a UA13 ... no ale to juz musze dolozyc 130 zl to tej plyty zeby miec nowa ze sklepu :(

Warto doplacic?

Pozdrawiam !

btw: Na te pytanie z topica tez dalej mozecie odpowiadac :), bede wdzieczny.

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee... ja bym żadnych ecs'wó nie brał ja tam wole asrocka i ty polecam K7VT4-4X za ok 170zł lub K7S8XE R3.0 za ok 220zł, co do tej drugiej płyty to jest ona na sis748, a ten chipset wydajnością nie wiele ustępuje NF2 w testach, aha jak byś zdecydował się na K7S8XE to obowiązkowo rewizja 3.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na allegro kupujesz to szukaj Eoxa 8KHA+, 8K7A+, Abita KR7A ,KX7 (ta widzialem za 220pln)

update:

mala pomylka 210

plnhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=18760984

KG7 do 120pln to tez spas plyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KX7 jest na KT333. Czy on ma dobre możliwości o/c? Zmiana napięcia proca, mnożniki. Do ilu Mhz ma on szynę na proca w biosie?

po takie informacje to na http://www.abit-poland.com/main_welcome.php

po informacje niestandardowe to do topiku KX7/KD7 - kiedys byl przyklejony teraz juz nie -trzeba poszukac

btw. fsb200 osiagalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze zaczeliscie sie ladnie rozpisywac przy tym temacie :)

Wlasnie sie dowiedzialem, ze bede mial jakies 300 zl na plyte glowna.

Czy w takim razie najlepszym zakupem bedzie FIC UA13 ?

Pozdrawiam !

moze uda Ci sie wyrwac cos na Kt600. Np. Epox 8KRA2l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz 300 zł to inna gadka, szkoda że nie masz 350, bo wtedy to można by było już coś lepszego dostac.

Ja jednak wierzę w Ciebie :D :D, że wyrwiesz skąś te 50 zł i chyba byś dostał w tej cenie, FIC AU13, ABIT NF7, ASUS A7N8X, ja bym brał którąś z tych płyt, są one przyszłościowe w porównaniu z tym KT 333 które ktoś ci polecał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten fic to epox 8rda | prawdopodobnie w jednej ze starszych rewizji.. ale tutaj tylko sobie gdybam

Masz rację - gdybasz!

Mam to mobo Fic AU13 i fbs jest do chyba 250mhz. Ja lece teraz na 210 i zero problemów, a rewizja 1.2, bios TFA42, mostki w wersji A1 i A3.

Polecam, szczególnie jeśli za tyle kupisz. Soltek dobry, ale nie lepszy, a w tym przypadku dla ciebie będzie taniej.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...