Skocz do zawartości
pacian

Hłodzenie ZALMAN na Radeon 9500 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam założone to chłodzenie http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=349 razem z tym wiatraczkiem tak jak na zdjęciu i chcę sobie podkręcić pamięć czy według was to chłodznie schłodzi też pamięć bo radiatorki na pamięci raczej już tam nie zmieszczę a do tego jedna kość pamięci jest zasłonięta wtyczką od dodatkowego zasilania od karty, no chyba że bym dopasował jakieś radiatory to czy jedna kość moze pozostać nie chłodzona? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno mam pytanie bo jak sciągałem orginalny soller to on był na taśmie przewodzącej i niezbyt dokładnie ją zczyściłem :lol: czy to w czymś może przeszkadzać nałożyłem na nią paste tą co dostałem razem z Zalmanem ale chyba według mnie wszystko jest ok bo karta się nie przegrzewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niewiem czy tak wydajniejszy napisze to tak GPU podkręciłem na 330mhz a pamięci inifeon 3,6 ns !!!! na 600mhz i ani oznak jakiegokolwiek grzania się czy pamięci czy też gpu na pamięciach nie mam zadnego chłodzenia ale ja mam najnowszy model zalmana+zmop1 już zamówiłem chłodzenie na pamięci to wam napisze ile jest max co do gpu to puszczałem na 375 i szło elegancko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi