pacian Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Cześć mam założone to chłodzenie http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=349 razem z tym wiatraczkiem tak jak na zdjęciu i chcę sobie podkręcić pamięć czy według was to chłodznie schłodzi też pamięć bo radiatorki na pamięci raczej już tam nie zmieszczę a do tego jedna kość pamięci jest zasłonięta wtyczką od dodatkowego zasilania od karty, no chyba że bym dopasował jakieś radiatory to czy jedna kość moze pozostać nie chłodzona? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Czlowieku! Wez popraw ten tytul, bo az w oczy razi (w topicu piszesz dobrze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Nie, kości pamięci muszą być chłodzone wszystkie, i to wszystki jednakowo. W innym przypadku będziesz miał mase artefaktó i sobie za bardzo nie pograsz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Tą wtyczkę nad jedną z kości możesz spokojnie delikatnie odgiąć. I mieści się tam np. radiatorek Thermaltake'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacian Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 A na ile moge podkręcić pamięć bezpiecznie przy tym chłodzeniu co teraz jest pamieć to Hynix 3,6 ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 sam zobacz... pokręcasz troche, zapuszczasz benchmarka i patrzysz czy są artefakty... wszystko zależy od modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacian Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Jeszcze jedno mam pytanie bo jak sciągałem orginalny soller to on był na taśmie przewodzącej i niezbyt dokładnie ją zczyściłem :lol: czy to w czymś może przeszkadzać nałożyłem na nią paste tą co dostałem razem z Zalmanem ale chyba według mnie wszystko jest ok bo karta się nie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 no ja bym pod tego zalmana dal jakas dobra paste jak chceswz krecic np arctica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Mikołaj mi dzisiaj kupił tego Zalmana, ale zamotuje go pewnie 25 grudnia dopiero. Tylko zastanawiam się jak będzie z chłodzeniem pamięci. Będe musiał coś wymyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Prosze o skasowanie tego posta, za dużo razy kliknąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 z chłodzenia pasive polecałbym raczej giganta2 który jest wydajnieszy od tego zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacian Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 No niewiem czy tak wydajniejszy napisze to tak GPU podkręciłem na 330mhz a pamięci inifeon 3,6 ns !!!! na 600mhz i ani oznak jakiegokolwiek grzania się czy pamięci czy też gpu na pamięciach nie mam zadnego chłodzenia ale ja mam najnowszy model zalmana+zmop1 już zamówiłem chłodzenie na pamięci to wam napisze ile jest max co do gpu to puszczałem na 375 i szło elegancko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 thermaltake giant 2 jest wydajniejszy od zalmana. a najwydajniejszy jest i tak artic cooling vga silencer - niestety ciezko dostepny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...