Skocz do zawartości
krojczy

Czy wytrzyma...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam maly problem, dokupuje do swojej maszyny nowa grafe Gainwarda Gf3 ti200 i mam maly problem bo nie wiem czy moj 235W NONAMEowy zasilacz wytrzyma nowe obciazenie?

Moj config.:

cpu: P3 700@933 vcore. 1,75V

plyta: Abit VL6 (via apollo pro 133)

ram: 2x256mb Kingsto

hdd: WD Caviar 30gb 5200rpm

cd-rom: lg 52x

grafa: (w drodze) gf3 ti200 Gainwarda,

(obecna grafa to gf2mx200 zdarzaly sie problemy z zasilaczem, raz byl w naprawie ,a raz wylaczal mi kompa)

fans: -narazie: cooler Titana na procku(12v), i wentyl 60x60 na chipsecie(12v) -w przyszlosci: jeszcze z 2-3 fany 80x80 (12v)

Pozatym zamierzam zmienic bude bo ta jest zamala i wentylator od proca sie dusi bo go zasilacz zakrywa, a chcialbym kupic http://sirius.pl/product.php?action=info&id=1358&sid=1 czyli Mode Com Feel V ATX i tu kolejne pytanie czy ten zasilacz jest to jakis Huntkey 300W pociagnal by juz ten sprzet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie powinien wytrzymać (HuntKey), ale to nie są dobre zasilacze. Na szczęście masz stosunkowo "słaby" (o małej mocy) komputer, tak że szanse są większe niż 50% :lol:

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o moj to tak :lol: rozwalilem starego pentiuma jakies 100mhz kupionego za 2zl bo potrzebowalem przyklejony do niego radiator no i sie zdeczka pokruszyl jak go mlotkiem zaczalem traktowac ale twarrdziel z niego byl nieziemski :lol: no ale wszystko ma swoj koniec :lol: potem maly skan czesci pierwszych procka i jest moj avatarek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie powinien wytrzymać (HuntKey), ale to nie są dobre zasilacze. Na szczęście masz stosunkowo "słaby" (o małej mocy) komputer, tak że szanse są większe niż 50% :lol:

---

AT

ale jestes dowcipny...

pewno ze poleci na huntkeyu, teoretycznie powinno i na twoim latac ale nie proponuje skoro juz byly z nim problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zasilaczu EC (noname) 200W dzialal mi zestaw:

Cel 1100 na Abicie BH6; 2x512 MB PC133 + 256 MB PC133; IBM 20 GB; Caviar 4,3 GB; SoundBlaster 64V; AverTV Studio; CD Teac x40; CD-RW LiteOn x52 i do tego Gainward GF3 Ti450.

Teoretycznie nie bylo problemow, zadnych zwisow nawed po podkreceniu karty i dosyc stabilne napiecia - jednak podkusilo mnie i zmienilem zasilke na 400W Deer - teraz napiecia juz skacza ale nie wiem czy to nie wina peczniejacych kondensatorow na plycie.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...