..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 lozyska olejowe w Seagate BarracudeIV?czy to prawda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 nikt nie wie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 nie jestem pewien, ale chyba nie jest na olejowych lozyskach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Teatr jednego aktora :?: :wink: Co do tematu to nie, chyba nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 albo mi sie cos pomylilo albo ktos mi mowil ze barracuda jest na lozyskach olejowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to patrzcie : "Kolejną cząstką zestawu compage eXCite Pentium4 2.4GHz jest dysk. Firma AGE Computer po raz kolejny postarała się i wewnątrz znalazłem Seagate BarracudeIV o pojemności 80GB. Jest to dysk który posiada 7200obrotów, 2MB cache. Ciekawą sprawą w nim są łożyska olejowe, dzięki którym jest on baaaardzo cichy - dosłownie nie usłyszymy jego pracy. " http://nvidia.pl/articles.html?0021-07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Moja barakuda jest na olejowych lozyzkach 8) Tak muwił sprzedawca w sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 ...dzięki którym jest on baaaardzo cichy - dosłownie nie usłyszymy jego pracy. No i tak jest :) ja swojego nie słysze za to te piekielne wentyle nie dają mi spać :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to juz wiem dlaczego jeszcze ani razu nie slyszalem mojego Baraka :) ale ,mslalem ze lozyska olejowe sa w szybszych dyskach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 co jak co ale dla mnie Barakuda jest dość szybkim dyskiem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 co jak co ale dla mnie Barakuda jest dość szybkim dyskiem :wink:stary :0 dla mnie tesh ,wszystko szybciutko smiga, ale chodzilo mi o scsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 swoejgo czasu fujitsu robilo na olejowych lozyskach hdd ! ale sie chyba wycofali z segmentu ide i robia tylko na scsi :) i to ponoc bardzo dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 na oleju czy nie, są baaaaaaaaaardzo ciche 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 co myslicie o SERIAL ATA?? jakie beda predkosci i transfery ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 glupie pytanie ! jak mozna cos myslec jak sie tego nie widzialo na oczy nie macalo nie odpalalo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Oczywiście że jest na olejowych , tak jak większość dzisiejszych dysków ! Na 100% wszystkie 7200rpm są , a te 5400 to w znacznej większości. Nie mozna stosować przy takich prędkościach dysków z łożyskami kulkowymi poniewaz drgania były by zabójcze dla głowicy (problemy z trafieniem w dany obszar dysku itp.). A chałas byłby nie do zniesienia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 WIELKIE THX @ll:) uwazam ten temat za zamkniety bo ile mozna o lozyskach.wiem to cio chcialem wiedziec.jeszcze raz THX 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...