Lex Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Czesc. Mam pytanie odnosnie radeona 9500 supergrace 64MB. Czy ktos posiada ta karte i wie czy da sie w niej odblokowac dodatkoewe potoki ??? (mam namysli stabilna prace, bez artefaktow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Kazda egzemplarz jest inny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Ja mam takową własnie w kompie...Gigabytowska Maya II. Zależy od karty, u mnie jak odblokuje to się karta w 3d sypie i nic nie widać na ekranie oprócz jakiś krzaczków :-)) Najprościej spróbuj zainstalować omegi i przy instalacji zaznaczyć żeby Ci karte zmodował, jak się będą działy jaja w grafice 3D to zmień stery i tyle. Swoją drogą moja się ładnie kręci Rdzeń z 275 na 350 chodzi a pamięci narazie na 640 (320*2) ale za bardzo się grzeją i po pewnym czasie błęy się robią tak że trza radiatorki założyć :-) Pórbowałeś zegary podnosić na karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 No wlasnie wiem ze kazdy egz. inny troche bezsensu sie zapytalem, ale chodzi o to ze napalilem sie na radeona 9500, ale glownie dlatego ze moge podniesc jego wydajnosc o spoooro % poprzez te dodatkowe potoki + podkrecanie (tak to rozumiem). Chodzi o to ze na benchmark.pl yteraz jest promocja za 545 daja r9500 "build by ati" z mozliwoscia odblokowania, a tego supergrace'a moge miec za 400 i teraz z jednej strony kusi mnie niska cena (145 zl mniej jakby nie patrzec :) a z drugiej pewnosc ze jak juz doloze te pare zloty to bede mial naprawde mocna karte (w tym przedziale cenowm), bo jesli chodzi o supergarce'a to nie mam zadnej gwarancji ze bedize dobrze dzialal z 8 potokami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Za 400 to się nie zastanawiaj, tylko bierz. Nawet jak okaże się, że te 4 dodatkowe potoki będą walnięte to i tak te karty dobrze się kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Co do tej karty za 400zł - to szanse, że po odblokowaniu potoków nie będzie przekłamań w grafice są jak 1 do 1000... Jeśli chodzi o tą z benchmarka to nie znam szczegółów, ale: a) karta jest 64MB i odblokowanie potoków da najwyżej R9500pro B) karta jest 128MB na PCB od 9700, po odblokowaniu potoków będzie to R9700,9800pro/nonpro (zależnie od taktowania)... na dodatek trzeba się jeszcze zastanowić co należy rozumieć poprzez: "z mozliwoscia odblokowania" Ja też mam możliwość odblokwania no i co z tego? [gluteus maximus]aa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 "Najwyzej r9500 pro" w zupelnosci wystarczy :wink: o to mi chodzi. Piszesz "zalezy co rozumiesz...." no ja rozumiem to tak: napisali "+ podkrecanie lub odblokowywanie" no to do cholery chyba sprawdzali czy cos i kazdy egzemplarz od nich da sie odblokowac i bedzie dziala bez przeklaman. A z tym sueprgracem (szansa 1 do 1000) to w sumie sie zgadzam, dlatego zamowilem juz radeona z benchmark.pl Czas pokaze czy podjalem sluszna decyzje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 o kurrr.... wlasnie doczytalem dokladnie "Oczywiście trzeba dodać, że nie wszystkie karty będą poprawnie pracować z odblokowanymi potokami. Efektem mogą być artefakty, w postaci kropek, lub szachownicy" - cytat z benchmark.pl i chu.. teraz t ojuz tylko loteria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 o kurrr.... wlasnie doczytalem dokladnie "Oczywiście trzeba dodać, że nie wszystkie karty będą poprawnie pracować z odblokowanymi potokami. Efektem mogą być artefakty, w postaci kropek, lub szachownicy" - cytat z benchmark.pl i chu.. teraz t ojuz tylko loteriaAle LOLe... To nie jest loteria, ty już na starcie jesteś przegrany... Przykro mi to mówić, ale takie jest moje zdanie... Nie licz na modowalnego Radeona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Sie okaze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 http://allegro.pl/show_item.php?item=18997774 radek 9500 z gwarancja modowania go na pro za 619 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 widzialem go, wyglada identycznie jak ten z benchmark.pl, moglby byc nawet nim (gosciu zarobil by wtedy ok 60 zl). Ale taka gwarancja z allegro tez ch.. warta :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 LOL Ty nie wiesz o czym mowisz. Benchmark.pl = komputronik.pl = oszusci. Biora zdjecia innych kart , zmieniaja oznaczenia , byle tylko sprzedac. A gwarancje masz na 8 potokow od gostka na allegro i w wypadku gdy te dodatkowe nie dzialaja to po prostu odsylasz mu karte i oddaje ci kase ( bo lamie warunki aukcji ! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 a oszukali Cie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mnie osobiscie nie , ale dosc sie naczytalem na tym forum jak to komputronik dziala i jakich metod uzywa by wiecej sprzedac ... podmienianie zdjec i zmienianie wartosci to tylko 'skromne' przyklady matactw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 jesli sie nie mylisz to je.... z nich s<span style="color:red;">[ciach!]</span>...., no trudno w najgorszym wypadku bede mial r9500 za 550 zl, nie jest zle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 A ja jestem zadowolony kupilem tam 2 radeony 9500 i oba sie ladnie odblokowaly :) Tylko maja przesrane z terminami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 @kucyk Przy zakupie przez internet kupujący jest już na starcie wygrany - może oddać sprzęt w ciągu 10 dni bez uzasadnienia (przy zakupie w sklepie nie może). Więc jeżeli losowanie, to tylko przez net ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...