Th0m4S Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Wiem ze o nim już było ale nie weim czy bylo o wtyczce do jaLCD tak wiec znalazłem http://www.man.poznan.pl/~jamrozy/ jest to wtyczka do jaLCD która ma sprawić że bedzie można używac wszystkich znaków na wyświetlaczu... A że ja dopiero chcę kupić ten wyświetlacz mam prośbę do posiadaczy tego LCD o przetestowanie tej wtyczki i zdanie relacj z jej działania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 to ja się tez podepnę: można go jakoś podłączyć do seriala? na allegro ( jak wszystkim wiadomo ) jakiś kolo sprzedaje po 25 zeta. jedynego lpt mam niestety zajętego przez stary web cam logitecha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Wiem ze o nim już było ale nie weim czy bylo o wtyczce do jaLCD tak wiec znalazłem http://www.man.poznan.pl/~jamrozy/ jest to wtyczka do jaLCD która ma sprawić że bedzie można używac wszystkich znaków na wyświetlaczu... A że ja dopiero chcę kupić ten wyświetlacz mam prośbę do posiadaczy tego LCD o przetestowanie tej wtyczki i zdanie relacj z jej działania :) u gory masz caly temat o wyswietlaczach :P a wtyczka ta dziala tylko po windowsem 2000 :( probowalem pod xp i nic nie bylo na ekranie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@tys Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 a ja kupiłem ten 3x24, ale nie dalem rady polutować......... Wyświetlacz do kosza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 a wtyczka ta dziala tylko po windowsem 2000 :(czyli z pełnego wyświetlacza po win 98 se nici? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Mi pod XP zadziałała ta wtyczka... tylko nie wiem dlaczego ale po jakimś czasie na wyświetlaczu pojawiają sie krzaczki... i dopiero po restarcie programu jest normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Mi pod XP zadziałała ta wtyczka... tylko nie wiem dlaczego ale po jakimś czasie na wyświetlaczu pojawiają sie krzaczki... i dopiero po restarcie programu jest normalnie.tak to u mnie tez dzialala :P czyli z pełnego wyświetlacza po win 98 se nici?z ta wtyczka napewno nic z tego nie bedzie a nic innego tez nie ma do tego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSF Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Pytanko: Jakie są wymiary wyświetlacza wraz z płytką? Zmieści się w zaślepę półki na napęd 3,5`? I podłączam się do pytania - czy jest sposób żeby to odpaliło na COM lub USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 umnie tam chodzi bez zrzadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ja uzyskałem to na zupełnie innym programie [tamta wtyczka coś mi działać nie chce]. Na razie pracuje nad konfiguracją bo jest strasznie trudna, ale jak mi się uda to będzie miodzio. Podam hasło to moze ktoś szybciej ode mnie to zczai: LCDHype. Od razu mała podpowiedź: uzyskałem to podając w parametrach lcd 2x48 znaków. Pozdrawiam i życzę powodzenia, jak komus się uda zrobić w tym progsie ustalaną długość textu /np. ograniczenie tytułu z winampa do 'n' znaków tak żeby się scrollował jak będzie za długi/ to proszę o info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Wyświetlacz jest bardzo fajny ale nie podłaczam go do lpt tylko steryje z mikroprocesora. Ten wyswietlacz to tak naprawde 2x24 tylko ze ta druga linia na wyświetlaczy jest kontynuacją pierwszej. Czyli chcą cos wyświetlać na drugiej linii trzeba ustawić początek tekstu na 25 znak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ja uzyskałem to na zupełnie innym programie [tamta wtyczka coś mi działać nie chce]. Na razie pracuje nad konfiguracją bo jest strasznie trudna, ale jak mi się uda to będzie miodzio. Podam hasło to moze ktoś szybciej ode mnie to zczai: LCDHype. Od razu mała podpowiedź: uzyskałem to podając w parametrach lcd 2x48 znaków. Pozdrawiam i życzę powodzenia, jak komus się uda zrobić w tym progsie ustalaną długość textu /np. ograniczenie tytułu z winampa do 'n' znaków tak żeby się scrollował jak będzie za długi/ to proszę o info. ja od dawna uzywam tego programu (to jedyny ktory obsluguje moj 8x24 :) %Param.EnableScrolling(Horizontal,Ticker,10,24) tu masz napisane skladnie do skrolowania ostatnia cyfra (24) to znacznik po ilu znakach zaczac skrolowanie jak bedziesz mial wiecej pytan to pisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...