ellahtiel Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Witam! Mam ogromna prośbę do naprawiaczy zasilaczy. Mam takowego i chyba było jebnięcie w sieci bo wystrzelił mi bezpiecznik i poszedł mostek. Mostek wymieniłem, bezpiecznik też, ale... Uszkodził sie termistor. Po prostu szkło z wybuchającego bezbiecznika tak mocno wbiło się w ten termistor że porobiło dziury. I nie jest to zwykły termistor - nie mogę go nigdzie dostać ( w sklepach i w internecie)! Więc może ma ktoś gdzieś podobny w innym szrocie i mógłby mi pomóc. Bardzo proszę, bo aż żal taką zasiłkę odstawić w niepamięć. Charakterystyka tego termistora - to co udało mi sie zdobyc od producenta: typ NPC, model SCK 0510. Te 05 to impedancja czyli ohmy na wejściu, a te 10 to A ( czyli taki prąd chyba musi wytrzymać). Dodam, że jest zielony o średnicy 1-1,5 cm, zbliżony wygladem do baterii do płyty głównej. Pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zapytaj sie na forum tego serwisu o ten termistor albo o jego odpowidnik. Mozesz go przeciez odpowiednikiem jakims zastapic. Sprobuj pojsc do elektronicznego jakiegos i sie tam goscia zapytac czy czegos takiego nie maja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Dzieki za namiary na ten serwis. A co do elektronicznego sklepu to byłem we wszystkich w okolicy i nikt nie potrafi mi pomóc. po prostu nikt takich dużych nie jest w stanie nawet sprowadzić. pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Dzieki za namiary na ten serwis. A co do elektronicznego sklepu to byłem we wszystkich w okolicy i nikt nie potrafi mi pomóc. po prostu nikt takich dużych nie jest w stanie nawet sprowadzić. pozdro!Jak ci sie nie uda to mozesz ostatecznie za 20zl + przesylka oddac do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...