Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 j.w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Do czego potrzeba ci zmiany IRQ sieciowki :?: Jak brakuje ci przerwan na sieciowke w win98 to wylacz port LPT w biosie.Tak gdybam bo moze o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 bo ma takie samo jak grafa,a słyszałem że grafa zazwyczaj powinna mieć osobne,no i gry w 3D mi sie wieszają(zaczęły sie wieszać odkąd mam neta więc to chyba jest tego wina) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Przełóż ją do innego gniazda. Najczęściej 1 PCI dzieli przerwanie z AGP, może dlatego takie problemy. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 wyjąłem,uruchomiłem kompa,wyłączyłem,wsadziłem do innego PCI,uruchomiłem jeszcze raz i ma dalej to samo IRQ są jakieś inne sposoby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Ale wyszukiwarki kolega nie użył? Poczytaj sobie tam: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=53361 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 no kozak poczytałem sobie ale dalej nie wiem co mam zrobić :( czy mółby mi ktoś podać jakieś konkretne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 no kozak poczytałem sobie ale dalej nie wiem co mam zrobić :( czy mółby mi ktoś podać jakieś konkretne propozycje? 1. Co masz zrobić z czym? 2. Po co chcesz zmieniać to IRQ? Bo jeżeli masz windowsa z rodziny NT, to normalne, że sieciówka jest na tym samym IRQ. U mnie na tym samym (7 lub 11) są dwie muzyczne, sieciówka, graficzna...i w tamtym temacie (i kilku innych) było wyraźnie napisane, że to normalne. A nawet, jeśli masz win 98, to większość urządzeń może współdzielić przerwania... Poza tym mógłbyś napisać, jaki to OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 w win98 dla sieciowki i dzwiekowki mozna zmieniac przerwanie (czasami) w menadzeze urzadzen ,we wlasciwisciach urzadzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 mam windowsa ME,a zmienić IRQ chcę dlatego bo mi sie gry w 3D wieszają a słyszałem że knflikt przerwań może być tego przyczyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 A z którego do którego slotu przeniosłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 mam 3 wejścia PCI,przeniosłem z jednego na drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Na dyskietce do sieciowki powinienes miec program diagnostyczny do zmiany ustawien i self -testu przewaznie jest dostepny tryb recznych nastawien, IRQ,DMA, itp , oraz defaultowy jumperless. Ten program diagnostyczny nalezy przewaznie uruchamiac w trybie znakowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 niestety nic takiego nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poskus Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 zostaw OS w spokoju i w biosie zablokuj to przerwanie na jakim jest karta...sam wtedy da inne...btw jak to nie da rady to jeszcze przeloz do tego w inne PCI...wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 A co to wogole jest za sieciowka? moze kupiles jakies najtansze padlo? Poszukaj na stronie producenta moze tam znajdziesz taki program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 w BIOSIE znalazłem w coś takiego,wypisane są wszystkie IRQ i DMA i opcje są takie: 1.PCI/PnP 2.ISA/EISA domyślnie wszystkie są na to pierwsze mam zmienić na to drugie? sieciówke mam Surecom(najtańsza za 35zl :D ) A i znalazłem taką opcje "Assign IRQ for VGA" jest na DISABLE może zmienienie na ENABLE coś da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 O ile wiem napewno lepiej jest miec przypisane przerwanie do grafiki, a tamtych opcji nie zmieniaj chyba ze ta sieciowka jest ISA (bo watpie zeby ktos mial EISA w komputerze...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dekrek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Wylacz w biosie ( oczywiscie jesli z nich nie kozystasz ) porty com 1 i com 2 a windows sam powinien wtedy zmienic przerwanie dla sieciowki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Wylacz w biosie ( oczywiscie jesli z nich nie kozystasz ) porty com 1 i com 2 a windows sam powinien wtedy zmienic przerwanie dla sieciowki :)a co to są za porty i jakie opcje w BIOSIE im odpowiadają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 totalny bezsens! zmieniłem w BIOSIE ustaiewnia dla IRQ 12(tego co była na nim grafa i sieciówka) z PCi/PnP na ISA/EISA,i na ekranie początkowym wyświetliło mi sie że grafa ma teraz 9 a sieciówka 10,looknąłem w menedźerze urządzeń i okazało sie że i grafa i sieciówka ma 9! póżniej jeszcze coś tam w bisoie zrobiłem i grafa przeszła na 5, na ekranie początk. sieciówka miała mieć 10 a w men. urządzeń oba urządzenia mają 5 O CO TU CHODZI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 nikt nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 a w ME nie da sie: panel sterowania/sprzet/sieciowka zakladka zasoby i zmieniasz irq? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ps irq po poslkiemu to "przerwanie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1906 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 niestety nie da sie tak :( próbowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...