Hubert.K Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 dziwie sie wam...ja nie moge na D26 taipan odpalic 11x210 na vcore 1,75 i TwinMoS'ow 2x256 PC3200 (powinny byc 420), bo wykrywa mi jako 418, vdimm 2,9 tajmingi od gory 11;2;3;2,5 ----- ps. poszlo przed chwila 11x210 (vcore 1,75) i ram 418mhz (vdimm 2,7) tajmingi 11;3;3;2,5 proc ten sam plyta ta sama co u pana makaronka, ale w 3dm2004 mam wynik o 29 punktow mniejszy heh... dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Siema! Prosze Was o pomoc:( posiadam bartona 2500, krece go magistrala niestety ma zablokowany mnoznik 11X200 przy zmianie napiecia na 1.775V chodzi wszystko stabilnie, mam plyte glowna abita nf7-s (2.0), radeona 9600 proo gigabyta, 2x512 mb ramu 333mhz Kingstona. Pamieci ustawione na turbo w biosie. Niestety nie odczuwam wzrostu wydajnosci w wynikach benchmarka,znajomemu tez ma taka konfiguracje wynik skoczyl o 1000 pkt w 3dmark2001, a mi nic:( co jest tego przyczyna prosze napiszcie co robic, jak ustawic w biosie menu,jest tu wiele opcji a jestem zielony, co z timingami pamieci, zeby 333mhz chodzily synchronicznie z fsb. PLZ HELP:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @tomkos - prawdopodobnie nie pusciles pamieci synchronicznie (na tej samej magistrali co procka) - tego barton bardzo nie lubi. Sprobuj ustawic to 200x11, pamieci rowniez na 200 (czyli efektywnie na 400, w biosie abita 3/3) i nie dawaj timingow na turbo bo to sa ustawienia dla 333 znosne, na 400 musisz zawyzyc timingi, np sprobuj 2.5/3/3/11 na poczatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 dzięki:) teraz chodzi mi wszystko synchro. 400mhz ram i fsb, tylko male pytanko czemu wynik w 3dmarku 20001 skoczyl mi tylko +500pkt, to troche malo, kto mi powie czemu? mozna jeszcze ram wyżylowac? teraz mam 2,5-3-3-11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 proc ten sam plyta ta sama co u pana makaronka, ale w 3dm2004 mam wynik o 29 punktow mniejszy heh... dziwnea tak ogólnie to ile masz pkt w tym 3dm sory za OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 tak bo nie ma takiego marka :D no chyba ze sobie go wlasnie napisala ale watpie ;) pozdro all :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 powiem tak: D27_TaiPan_0.1_EB_ED_Bpl_3.19_08.12.04 wymiata :) narazie tylko tyle gdyż jeszcze do końca nie skatowałem NB (narazie zabawa tylko na 1,6V.. bloczek chwilowo poza kompem a Zalman pasywnie bardzo się poci) i Vdimm 2,8V (podwyższenie do 2,9 nic nie daje). po swiętach powalcze dalej.. WESOŁYCH ŚWIĄT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 mam teraz 12000 pkt w 3dmark2001 na sprzecie jak wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADEON9500 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 *tomson ustaw se pamiec na AGRESSIVE 8/3/3/3.0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADEON9500 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Supported Slot Types ISA, PCI, AGP Model NF7-S/NF7 (nVidia-nForce2) Version 2.X BIOS Vendor Phoenix Technologies, LTD BIOS Version 6.00 PG BIOS Release Date 10/09/2003 BIOS Properties Plug and Play, Flash, AGP moja plyta ma takie oznaczenia i jest to NF7 zwykla ta. Moglby ktos poradzic jaki BIOS byl by dobry do tej owej plyty(dla overculingu). a komp jak nizej VVVVV. THX . POZDRO . WESOŁYCH ŚWIAT !!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 jak już to do overclockingu, nikt ci nie powie jaki bios, spróbuj merlinowskie z cpc off bo masz kingstony (chyba nie hyperx), pamiętaj o chłodzeniu spróbuj tego nowego d27 z cpc off i wgraj tego petcha, który tam jest ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADEON9500 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Aha. na tym biose co mam teraz firmowy ABIT'a mam zablokowany mnoznik i niemoge go zwiekszac bo i tak to nic niedaje. a co do tego BIOSU prosze o linka do niego zeby sciagnac :) THX man . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jak masz zablkowany mnożnik na standardowym biosie to na modowalnym też będzie to samo, tylko mocniej pojedziesz magistralą tutaj ten nowy bios D27 cpc off : http://www.hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27/B...9C_16.12.04.rar Na przyszłość radzę użyć szukajki :-D ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Jezeli bysdcie mieli weybor pomiedzy NF-7 a NF-7 S to na co byscie postawili? Oczywiscie w revizji 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 po 1 to nie NF-7 S tylko NF7-S , jak ci sata nie potrzebna to NF7 styknie , a jak chcesz SS to bier z eS-ka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam male pytanko, otoz posiadam dokladnie plytke NF7-Sl v 2.0 i przy jakiejkolwiek zmianie w biosie komp nie wstaje, pomaga tylko wylaczenie zasilacza i ponowne odpalenie kompa... Swojego wczesniejszego procka zagotowalem ;( i teraz wsadzilem na chwile DURONA 750 MHz. Czy to wina bios'u ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Spróbuj nowy programik flasciach!ący, dodano parametr (bodajrze -f, ale to mało istotne). Sprawdź czy zworka BIOSu jest w dobrej pozycji, jeśli tak to zrób Clear CMOS i wtedy flasciach!. Mam nadzieję, że pomoże bo wygląda mi to na jakieś padniecie kosci Biosu. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangi Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Hej... mam teraz cpc off i zastanawiam się nad przesiadką na cpc on. i takie pytanie: Jeżeli mój hynix 1x512mb nie będzie 'lubił' cpc on to czy komp mi wogóle wstanie czy też będe musiał szukać jakiejś pamięci która działa z cpc on? na flasha oczywiście przywróce domyślne ustawienia i zluzuje timingi. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Mangi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Wstanie, tylko będzie miał np. resety w nieokreślonych momentach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Zatrzymalem sie na D26 Discovery, na TaiPanach mialem freeze wiec temat byl zamkniety :) Ostatnio zauwazylem ze wiele osob poleca Trats d27_619R2 :) Gdzie znajde wiecej informacji na temat tego biosu, na jakim forum jest temat poswiecony tej wersji, gdzie Trats publikuje informacje o swoich biosach. Nawet nie wiem czy d27_619R2 ma l12 moda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 W temacie przylepionym pare stron wcześniej jest link => linki do wszystkich biosów. A reszty Ci nie powiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Mi nie chodzi o link do biosu, bo to zaden problem tylko o dokladny opis. Znalazlem jedynie strone domowa Tratsa na ktorej nic nie ma o biosach http://www.geocities.com/trats102002/home.html EDIT: Polecam Tratsa :) Wieksza wydajnosc niz Discovery, ma l12 mod i nie powoduje freezow jak Taipany :) Edytowane 7 Lutego 2005 przez Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Zdarza się => ale nie wiem dlaczego => niektórzy mówili, że to w jednym BIOSie Merlina, a tu widzę, że może pokazywać się od tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaft28 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Witam, Mam problem. Po sflashowaniu biosem 27 (Abit) mam coś takiego, że jak wchodzę do biosa, to mam niebieski wąski pasek na dole ekranu i migający kursor na górze. I koniec. Trza wyłączać kompa. Mogę przejść dalej przez proces bootowania F1 i wchodzi do Windy. Próbowałem 2 razy. Wróciłem do 26. Czy ktoś się z tym spotkał ? Co źle robię ? I jeszcze flasciach!e z Windy. Pozdr, Edytowane 7 Lutego 2005 przez Shaft28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Nie flashuj z Windy tylko z Dyskietki Startowej i AWDFLASH 8.23F i wszystkimi parametrami => gdzieś tutaj są na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ja zawsze flasciach!e spod windy i zadnych problemow a juz robilem update biosu z 20 razy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hmmm... a niektórzy miewają => spod DOSa z parametrami bezpieczniej i dokładniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 To spróbuj jakikolwiek => albo np. tratsa 619R2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 z tym bezp to tez rownie bywa jak ci w gwiazdach pisany pad biosu to ci padnie nawet przy zmianie vcore chociaz przezyl 20 biosow. np ja tak mialem:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truskolodz Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A ja mam pytanko czym sie różnią biosy Tratsa d27_619R2 i d27_619R2_2T??? Które lepiej wgrać (może to chodzi o pamięci, mam Twinmosa CL2,5 512 400 jedną kostkę). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...