Destiny Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Literówka... NB się zmienił na Crush18D... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Powtorze moje pytanie... co sadzicie o biosie 3d fire ... i king beta....?? ja mam 3d fire... ale zastanawiam sie nad zmiana na KB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Powtorze moje pytanie... co sadzicie o biosie 3d fire ... i king beta....?? ja mam 3d fire... ale zastanawiam sie nad zmiana na KB...Najpierw wgralem BetaKing... zadnych zauwazalnych roznic w wydajnosci :? Niedlugo potem 3DFire i tu juz totalna porazka - nie dosc, ze nie ma poprawy wydajnosci (przynajmniej u mnie), to jeszcze Prime i CPU Burn zaczely sie sypac a 8RDAvcore zaczelo zaliczac zwisy :evil: Zeby dobrze wykorzystac te moded biosy, trzeba miec odpowiednie pamieci (+ ew. mody napiec itp) - ja takowych nie mam, wiec wrocilem do najnowszego oficjalnego biosu Abita... i jest OK :idea: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Powtorze moje pytanie... co sadzicie o biosie 3d fire ... i king beta....?? ja mam 3d fire... ale zastanawiam sie nad zmiana na KB...Najpierw wgralem BetaKing... zadnych zauwazalnych roznic w wydajnosci :? Niedlugo potem 3DFire i tu juz totalna porazka - nie dosc, ze nie ma poprawy wydajnosci (przynajmniej u mnie), to jeszcze Prime i CPU Burn zaczely sie sypac a 8RDAvcore zaczelo zaliczac zwisy :evil: Zeby dobrze wykorzystac te moded biosy, trzeba miec odpowiednie pamieci (+ ew. mody napiec itp) - ja takowych nie mam, wiec wrocilem do najnowszego oficjalnego biosu Abita... i jest OK :idea: :wink: hmm... to dziwne... ja zanotowalem , ze wydajnosc mi troche podskoczyla ( odczyt, zapis pamieci ... ) ... A jak opinie innych uzytkownikow ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Ja mam 3D Fire i zauwazylem ze Hynixy lepiej dzialaja asynchro ;) Wczesniej na 22 od Equito nie moglem ich ustawic na DDR480, monitor gasl a teraz dziala na DDR500 :) Mialem tez errory przy ustawieniu DDR420 CL2 a teraz moge ustawic DDR450 CL2 :) W sumie to duzych roznic nie widze ale wszystko dziala stabilnie i na tym biosiku bije rekordy w benchmarkach :) Zostawiam go :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 bios 3D Fire wnosi pełną kuture pracy płyty + lepsze osiągi (22 od Equito porażka , przynajmniej umnie) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Mamy kolejne biosy... Jeden do sciagniecia z tej stronki a drugi z juz wczesniej znanej :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Uzywal ktos tych nowych biosow? daja cos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Tym ktorzy nie mogą się przekonać do modowanych biosów...przedstawiam rysunek ktory dużo wyjasnia......poprostu na tych biosach wydajnosc jest troche wieksza.......nieduza ale zawsze coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Z tego rysunku wynika, ze najszybszy jest 3Dfire, ale tuz za nim (a nawet na rowni) BetaKing2. Paolowawa a masz moze cos takiego tylko, ze odnosnie max stabilnego FSB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mi na 3dfire udało się osiągnąć 2400 a na betakingu 2300 na tym samym napięciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 U mnie 3d fire to porażka - nawet fsb 227 nie zaliczył stabilnego :( Na żadnych timingach :( Wróciłem do d10 b4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Z tego rysunku wynika, ze najszybszy jest 3Dfire, ale tuz za nim (a nawet na rowni) BetaKing2. Paolowawa a masz moze cos takiego tylko, ze odnosnie max stabilnego FSB?? tylko to foto...znalazle gdzies na zagranicznym forum.....jakis koles testował wszystkie te modowane biosy do nf-7s rev.2.0 z tego co pamietam to byly, 3dfire, b-king, ice, equito, abit bios i jeszcze chyba jakies dwa jak znajde linka to wam tutaj podam........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ja lece na 3DFire - tylko ze ja max FSB 225. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Moim zdaniem tesz najlepszy jest 3D Fire.....poprzednio miałem Beta King, Ice oraz Equito......ale odkąd wgrałem 3D Fire...system juz duzo stabilniejszy i wszystko chodzi na TIP-TOP jestem z niego bardzo zadowolony.............odkad go wgrałem moj komp nie zaliczył żadnej zwiechy i black screenów ......co mi sie na innych BIOSACH dosyć czesto zdarzało........<srednio 1-2 razy dziennie> myslałem ze oszaleje........jesli komus nie odpowiada 3D fire...to polecam tesz Equito ...na tym biosie tesz wszystko było OK..............Pozdrawiam Paolowawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 u mnie na 3dfire max FSB z CU enabled to 225MHz, wyzej trzeba je wylaczac. Ale co z tego ze nie moge uzyskac wysokiego FSB, skoro wydajnosc 3D jest rzeczywiscie Fire - zapraszam do obejrzenia wyniku w 3dmark03... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Czy na an7 też się da zrobić L12 moda zalerzy mi na tym poniewarz narazie moge wycisnąć jedynie fsb 227 mhz a to troche mało:( czy istnieją tez takie biosy na an7 jak na nf7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 BIOS tictac 3dfire jest jednym z lepszych jeśli nie najlepszym biosem jaki do tej pory wyszedł na zwykłym 22 wyciskałem na moich pamiątkach 2333 206MHz i za skarby świata nie chciały chodzić na 23210 206MHz a na 3dfire to pestka i na nap. 2.8V. zgred możesz podać jaki masz skok w 3dmarku03 w po równaniu do innego jakiego używałeś??. Na tym biosie może nie można uzyskać astronomicznych magistral ale za to jest wydajniejszy od innych:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 cze, chyba zabilem swojego abita, wgrywalem rozne biosy, i ostatnim jaki wgralem byl hacked d10 (myslalem ze pomoze z moimi problemami sata+maxtor). po flashowaniu plyta wstala, wszedlem do biosu ustawilem wszystko tak jak zawsze. zaladowalem winde. pozniej zrobilem restart do biosu ustawilem fsb 220 asynchro (nigdy nie wstala wiecej niz 219), reset i wlaczam i cisza, diody swieca tak jak zawsze. na monitorze czarno, glosniczek milczy. ram i proc jest ok. teraz mam dola bo jestem bez kompa, zastanawiam sie czy wysylac mb na gware czy samemu isc zaprogramowc bios (30zl). resetowalem bios, wyciagalem na 12h baterie. czy jest jeszcze jakas szansa ze to nie plyta :( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 cze, chyba zabilem swojego abita, wgrywalem rozne biosy, i ostatnim jaki wgralem byl hacked d10 (myslalem ze pomoze z moimi problemami sata+maxtor). po flashowaniu plyta wstala, wszedlem do biosu ustawilem wszystko tak jak zawsze. zaladowalem winde. pozniej zrobilem restart do biosu ustawilem fsb 220 asynchro (nigdy nie wstala wiecej niz 219), reset i wlaczam i cisza, diody swieca tak jak zawsze. na monitorze czarno, glosniczek milczy. ram i proc jest ok. teraz mam dola bo jestem bez kompa, zastanawiam sie czy wysylac mb na gware czy samemu isc zaprogramowc bios (30zl). resetowalem bios, wyciagalem na 12h baterie. czy jest jeszcze jakas szansa ze to nie plyta :( pozdrawiam wiesz... pojdziesz zaprogramowac biosa, dasz 30zl a okaze sie ze to cos innego padlo... Oplaca sie?? Ja w tamtym roku 2 razy mialem mobo na serwisie... i jakos przezylem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 w sumie racja, tyle ze jak odesle plyte do komputronika to pewnie bede czekal z 3 tygodnie znajac moje szczescie. szkoda ze padla bestia jedna :( teraz mam celka 400 i nawet filmy nie chca dzialac tak jak powinny. glos sie spiszy/spoznia. musze to przemyslec pozdro a dlugo czekales, jak oddales mb na gwarancje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mi sie wydaje że miesiąc to masz jak w banku :( Ja bym mimo wszystko zaryzykował programowanie biosu za te 30zł jak masz jakoś blisko domu czy coś i nie będziesz musiał długo czekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 wiesz... pojdziesz zaprogramowac biosa, dasz 30zl a okaze sie ze to cos innego padlo... Oplaca sie?? Ja w tamtym roku 2 razy mialem mobo na serwisie... i jakos przezylem... A jak sie okaża po miesiącu .....tzrymania płyty przez servis...ze to wlaśnie poszedł BIOS...to np. ja powyrywał bym sobie wszystkie włosy z głowy..........miesiac bez kompa.....a to tylko 30zł i wszystko hula........miałem tak już trzy razy......ze wywaliło mi BIOS......teraz mam drugą kostkę..............i tylko przemieniam......a tą popsutą programuje u kumpla........zazwyczaj.........to bios.......chociaz mialem i tak.......ze poszło coś innego......w servisie nie chcieli powiedziec...........chociaz trzymali płyte ponad 3 tygodnie..........ja tam wolałbym wydac te 30zł i miec pewnosc ze zrobiłem wszystko......niz wysłać płyte a potem żałować że mogłem miec sprawnego kompa.....a wydac tylko 30zł...........w. sumie 30zł to jeszcze nie majątek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Gdzie kupiłeś drugą kość?? Bo też szukam i nikt mi nie chce sprzedać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Kopie biosu mozesz kupic tutaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21315270 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A kostki do NF7 czasem nie sa 4 Mbitowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 to juz nawet nie chodzi o wydanie tych 30zl, tylko mialem przyklejony radiatorek na sb i troche widac slady. a niechcialbym wlasnie czekac miesiac i na koncu usyszec ze to bios, ale nie uznaja bo jakies slady na sprzecie sa. jutro jade z mb i biosem do jakiegos sklepu i sie okaze. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Kopie biosu mozesz kupic tutajhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=21315270Przez 2 tyg Ci kolesie mnie zbywali, już mam dość pertraktowania z nimi żeby mi łaskawie odpowiedzieli wprost ile za to chcą i czy mogą mi to zrobić. Jeżeli masz pewny kontakt to mów bo pierwszy lepszy to ja sam moge znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Czy wy wszyscy do tych wysokich FSB macie porobiony L12 mod czy tylko biosem jedziecie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja nic nie robiłem :) Czy mam wysokie, oceń sam. Co do L12 jeszcze to czy można po prostu z tyłu socketa sobie połączyć za pomocą lakieru te luty które trzeba? Jakoś nie mam przekonania do wsadzania do drucików w socketa, za to do łączenia mostków na procu lub lutów na mobo jak najbardziej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...