yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a ja sie o tym w piątek przekonam może uda sie wyjśc powyrzej 220 bez l12 mod bo nikt nie chce mi dopowiedzieć czy on coś daje na bartonie :twisted: Nie chodzi o typ proca tylko o jego fabryczna szynę - jak jest 133 to daje + ok 25MHz fsb. Tak, że dla bartków mobile 2500+ (mają fsb 133) L12 konieczny ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a dla 166 też powinno coś dać mało ale dać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 WItam, oczekuje na paczke z bartonem M 2600 i chce sie zapytac czy do hardcorowego krecenia bede potrzebowal zrobic moda L12? I jaki radzicie zrobic mod napiec? olowkiem czy z potencjometrami i rezystorem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 WItam' date=' oczekuje na paczke z bartonem M 2600 i chce sie zapytac czy do hardcorowego krecenia bede potrzebowal zrobic moda L12? I jaki radzicie zrobic mod napiec? olowkiem czy z potencjometrami i rezystorem?[/quote'] o jakim modzie napięć mówisz ?? Vcore Vdd Vddr ?? Ołówki są dobre w szkole :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Vdd a gdzie moge znalesc opis moda vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Vdd a gdzie moge znalesc opis moda vcore? http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jeszcze jedno pytanko :> sorry ze zasmiecam topic o biosie. Czy tego moda Vdd robi sie i z potecjometrem i z olowkiem czy wybiera sie tylko jeden? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witam !!! Czy ktoś z was używał już tego nowego biosika TICTAC'a ? tzw. D23-SUB-ZERO ???????? Może się ktoś podzielić wrażeniami ? Interesuje mnie najbardziej jak on się ma do wersji D10 Beta2/4 Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 A czy ten Bartek 2500+ Mobile pójdzie na FSB 200MHz bez L12 moda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Pójdzie bez łaski u mnie chodzi na 224 magistralce...co prawda WC...ale na Air powinien bez łaski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witam !!! Czy ktoś z was używał już tego nowego biosika TICTAC'a ? tzw. D23-SUB-ZERO ???????? Może się ktoś podzielić wrażeniami ? Interesuje mnie najbardziej jak on się ma do wersji D10 Beta2/4 Dzieki strona wczesniej......tam jest troche opini tych co wgrali ten bios A czy ten Bartek 2500+ Mobile pójdzie na FSB 200MHz bez L12 moda?a dlaczego miałby nie pojść.....jesli tylko pamieci dadzą rade....ale z L12 bedziesz mogl wykrecic go duzoooo wiecej niz 200.....stabilnie bez krzaków.....chociaz i bez L12 nie powinno byc problemów aby dojechac do granic 200-220, tylko nie wiem jak bedzie wygladala sprawa stabilnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 3DFire aida32 3398/1289 3409/1288 3407/1286 sandra 3397/3173 3398/3171 SubZero aida32 3416/1294 3409/1301 3409/1288 sandra 3398/3172 3398/3171 zauwazalne: 1. w koncu nie ma tego dzygniecia na wykrywaniu grafy 2. wstaje na FSB230 z CI enabled! kto porobi 3DMarki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 to jak to jest z l12 mod? jest takowy na magistrale 200mhz czy caly czas mowicie o 166mhz. dziala na bartonach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 to jak to jest z l12 mod? jest takowy na magistrale 200mhz czy caly czas mowicie o 166mhz. dziala na bartonach?Wejdź w topic o L12 modzie. Sporo tam o tym jest, o bartonach też. Sam tam opisywałem co mi z tego wyszło :) a wyszło dobrze hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 ten subzero to do nf7s rev2 i pytanko skąd wzieliście linki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 strone wczesniej jest link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 SubZero wstaje na CPU Enabled do 247 FSB (dalej już mi chyba proc siada (zablokowany mnożnik x11) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 SubZero wstaje na CPU Enabled do 247 FSB (dalej już mi chyba proc siada (zablokowany mnożnik x11)CPU z 39 tygodnia ???.......to thorton po przerobce czy barton ??? PS. Acha jeszcze jedno, jak sie mają temperatury na tym D23 SubZero ?? Zawyzają, obnizają czy bez zmian ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 SubZero wstaje na CPU Enabled do 247 FSB (dalej już mi chyba proc siada (zablokowany mnożnik x11)bedziemy mieli lepsze pamieci to sprawdzimy ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 fleszowaliście zub zero z flash menu bo coś nie jestem pewnie czy można :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 SubZero wstaje na CPU Enabled do 247 FSB (dalej już mi chyba proc siada (zablokowany mnożnik x11)CPU z 39 tygodnia ???.......to thorton po przerobce czy barton ??? PS. Acha jeszcze jedno, jak sie mają temperatury na tym D23 SubZero ?? Zawyzają, obnizają czy bez zmian ??? Orygilnalny Bartek2500+ Temperaturki bardziej logiczne (temp. wody 28 proc max ok 46 2,6GHz 2V ...) >finalcell - można flash menu (tylko tak flaszuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 bo zdźiwiło mnie to że dodali awdflasa do pliku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 jaki bios jest w abicie bo chyba nikt jeszcze teog nie napisał PMC PM49FL004 ale co dalej ? teoretycznie flashmenu wyświetla końcówke 45 to znaczy żema 4,5mbita ? i czy gniazdo to 32J czy 32V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 jaki bios jest w abicie bo chyba nikt jeszcze teog nie napisał PMC PM49FL004 ale co dalej ? teoretycznie flashmenu wyświetla końcówke 45 to znaczy żema 4,5mbita ? i czy gniazdo to 32J czy 32V .....z tego co pamietam......RD1-PMC4.......ale napisz do jakiegos kolesia co programuje biosy albo do servisu....tam napewno bedą wiedzieli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ktos kto mial d10beta4 moze wypowiedziec sie na temat d23 Sub-Zero? bo skoro dzialaja mnozniki od 9 do 10.5 to mila rzecz .. ale nie wiem czy sie oplaca flashowac ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 flashowalismy SUB-SERO z flashmenu i bez łaski przebiega programowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ktos kto mial d10beta4 moze wypowiedziec sie na temat d23 Sub-Zero? bo skoro dzialaja mnozniki od 9 do 10.5 to mila rzecz .. ale nie wiem czy sie oplaca flashowac ... jesli nie zalezy Ci na fsb ok250 to warto :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 jesli nie zalezy Ci na fsb ok250 to warto :wink:przeciez Yotomeczek pisal ze na 247 mu idzie - a to jest gosc uwielbiajacy 10b4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ciagle sie zastanawiam nad wgraniem tego biosu... niby to 5min a jednak nie chce mi sie. teraz jade na d10beta4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit82 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 A ktory sub-zero polecacie wgrac do dysku sata seagate ? Bo boje sie ryzykowac by czegos sobie tym biosem nie zwalic. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...