paolowawa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ciekaw jestem czy na tym BIOSie Chaos dojedzie wreszcie do upragnionego FSB=250....jesli tak, to byloby coś......Czekam CHAOS na opinie...i mam nadzieje ze wgrasz ten bios i podzielisz sie spostrzezeniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 jakby mial dojsc to by juz sie pochwalil :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Chaos jeszcze pewnie kocha sie z poducha :D Dajcie czlowiekowi pospac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Albo chlopak walczy z FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Czy wgranie tego nowego biosu D24-R3-ED-CPC wymaga jakies reinstalacji windy ??? Czy moge zaryzykowac wgranie go jak mam niebiskie banki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 co wyscie sie z tymi bankami uparli? porabalo was? co ma kolor bankow do dzialania plyty? plyta przeciez nie widzi jaki jest kolor a plastik to pliastik. poprostu moze zmienila sie troche architektura plyty ale w to zdecydowania wtapie. poprostu sa lepsze modele plyt i gorsze to tak jak z procesorami... co wy znowu za paranoje odstawiacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ukazała sie nowa wersja AWARD Flash Bios 8.26h http://www.speedway.com.cn/download/bios/m...rd/awdflash.exe lub na stronie http://www.station-drivers.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 od wczoraj rowniez testuje ten nowy BIOS od TicTac'a i na razie moge powiedziec, ze moj extra komplecik 2x512 Mushin LvL II BH-5 troszke sie podciagnal na FSB. mimo to, ze ten nowy BIOS (a bardziej "latka" na d24) nie dziala jak zakladal TicTac i Pinczakko (nie wylacza funkcji Command-per-clock) zmienil cos, bowiem zyskalem 5mhz (z 227 na 232) na 3DMark2001. co ciekawe minimalnie polepszyly sie wyniki w Sandrze, samym 3DMark2001 oraz PiFast. sa to nie wielkie zmiany, ale zapowiada sie, ze chlopaki ida w dobrym kierunku. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1oka Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 yo pare dni temu ubilem mojego epoxa 8rda+ :( potrzebna mi plyta tylko z sieciowka i kr. muzyczna wybralem abita NF7 rev 2.0 i czy jak bede bral plyte warto prosic o wgranie najnowszego biosu :?: czy ten bios D10B4 to jest oficjalny czy czeka mnei samodzielny flash biosa zalezy mi na ladnym fsb pamieci mam dobre jedynie co plyte trzeba dobra dobrac za rozsadna cene :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 D10B4 to nie jest oficjalny bios. W zaleznosci jak nowa plyte kupisz to taki bedziesz mial bios. Po co prosic o wgranie nowego?? sam sobei to zrobisz... potestujesz i wybierzesz najlepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 a ztym zabawy bedziesz miał troszki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A gdzie sciagac ten bios? D24-R3-ED-CPC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki58 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na poprzedniej stronie jest link :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Mam takie pytanie ma ktos pomyłsa na to jak wyłaczyc "pikanie" w głośnikach na starcie mobo bo jest to troche denerwujące ??? jakis mod biosu albo cos takiego ?? :? jest moze na tej mobo jakis easy boot bo mi tego tutaj brakuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Mam takie pytanie ma ktos pomyłsa na to jak wyłaczyc "pikanie" w głośnikach na starcie mobo bo jest to troche denerwujące ??? jakis mod biosu albo cos takiego ?? :? jest moze na tej mobo jakis easy boot bo mi tego tutaj brakuje ? nie nie niestety nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Można w jakis sposób zapobiedz spadkom napiec vcore ?? abit nf7 SS + fortron 300w?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Zmieniając zasilacz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Kumpel ma takiego samego powera to samo mobo i ma stable :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 od wczoraj rowniez testuje ten nowy BIOS od TicTac'a i na razie moge powiedziec, ze moj extra komplecik 2x512 Mushin LvL II BH-5 troszke sie podciagnal na FSB. mimo to, ze ten nowy BIOS (a bardziej "latka" na d24) nie dziala jak zakladal TicTac i Pinczakko (nie wylacza funkcji Command-per-clock) zmienil cos, bowiem zyskalem 5mhz (z 227 na 232) na 3DMark2001. co ciekawe minimalnie polepszyly sie wyniki w Sandrze, samym 3DMark2001 oraz PiFast. sa to nie wielkie zmiany, ale zapowiada sie, ze chlopaki ida w dobrym kierunku. pozdrawiam Także zabrałem się za testy tego biosa. Co prawda mam pamięci jednostronne ale pracujące w dualu 2x256MB BH6. Do tej pory na wszystkich biosach dochodziłem do max FSB 220. FSB 221 sypało się w Prime po minucie. W tej chwili jadę na 225MHz z timingami 11-2-2-2 i Primuje 15tą minutę ... Zauważalny jest spadek wydajności na tym biosie na moim configu ale wygląda na to, że jest on równoważony przez +2MHz na tym biosie. Jutro wrzucę info ile udało się wycisnąć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 o CPC jest troche tu http://www.google.pl/search?q=cache:QvdDXY...s+nForce2&hl=pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Chaos jeszcze pewnie kocha sie z poducha :D Dajcie czlowiekowi pospac 8)widze ze spodobal sie moj "nocny opis" na gg Albo chlopak walczy z FSBee juz doszlem jest nie tak (po czesci Vip pomogl :) thx "pyszczku" ;p) Ciekaw jestem czy na tym BIOSie Chaos dojedzie wreszcie do upragnionego FSB=250....jesli tak, to byloby coś......Czekam CHAOS na opinie...i mam nadzieje ze wgrasz ten bios i podzielisz sie spostrzezeniamiu mnie to jest kwestai limitu MOBO albo przegrzewajacego sie NB bios nic nie da ... jestem tego pewien na 100% na jakism zagranicznym forum wyczytalem ze jak NB sie jakos dziwne grzeje mozna miec jakies krzaki na fimikach minimalne, zaobserwowalem to pare razy u siebie .. takie male zielone pixelki albo fioletowe migna sobie czasem randomowo w rznych miejscach ekranu .. a jak cofam film to juz ich tam nie ma .. sa bardzo rzadko (szczegolnie w *.bik) ale nie we wszystkich formatach .. natomiast po obnizeniu FSB do poziomu 235-240 znikaja (dla mnei to obnizenie dla niektorcyh Sw. Grall ;p) .. wiec po prostu na tym zalmanie47 limit mojego NB to (dokladnie) FSB 246.56 :> na 247 (247.58) moze chodzic nie ma bledow pamieci ani nic ale winamp sie nie odpala :) musze zmienic zalmana47 na cos innego jak bede mial czas zamontuje standardowy wiatraczek i spróbuje .. jak sie sprawdzi to potem poszukam czegos innego (z wiatraczkeim pewnie bo jak bedzie WC to nie bedzie czym tego owiewac .. chociaz w sumie ja mam dobry przewiew w budzie sie zobaczy) .. nie łamcie sie bedzie 250 .. jeszce tylko 2-ga memorka by stykla :) biosa wgralem i wlasnie testuje .. wydajnosc w aidzie poleciala kolo 30mb w dól w odczycie .. ale bios zdaje sie dzialac normalnie na wysokich fsb czego nie moge powiedziec o Subzero i 3dfire gdyz te padaczyly sie >240 na razie lece primem na 9.5x247 sprawdzam czy to co mialem jest stable .. bo 250 nie chodzi nadal (moj slynny "motyw" z wyłaczajacym sie winampem :) ) glowny tester biosow dla NF7 CHAOS :P (nie peniac wgrywac .. Flashmenu nie gryzie) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 czekam na wyniki wiekszej liczby ludzi. moze tez sie skusze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 @Chaos - acha wiec w twoim zasiegu jest jednak FSB 250 a ja myslalem ze to max jaki wykrecisz ze swojego blaszaka......a wiec w takim razie na co czekasz.......zmieniaj chlodzenie.......i jedziemy wyżej........ja pod koniec tygodnia pozyczam od kumpla 1700+ i tesz planuje powalczyć o lepsze FSB, bo na tym zablokowanym <2200+>jest MHZ duzo <postuje do 2700Mhz, 2650MHz Stable>.....ale Wyniki FSB są gorzej niz słabe......Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 czekam na wyniki wiekszej liczby ludzi. moze tez sie skusze...czekaj dalej .. :P @Chaos - acha wiec w twoim zasiegu jest jednak FSB 250 a ja myslalem ze to max jaki wykrecisz ze swojego blaszaka......a wiec w takim razie na co czekasz.......zmieniaj chlodzenie.......i jedziemy wyżej....pewnie w zasiegu ... chlodzenia NB na razie nie ruszam .. bo mam sesje i duże tyły .. musze zaliczyc dyskretna i statystyke a i w pracy neizly zapierdziel mam bo neidosc ze codzien robota to jeszcze stronke robie dla jakiejs szkoly językowej a babki są strasznie marudne .. do tego dochodzi fakt ze plyte mam tak przykreconą do obudowy ze nie obejdzie sie bez kombierek (długa historia :) ) zaczne sie bawic w połowie czerwca na razie mi wystarcza to co mam 9.5x246.56 = 2342.31mhz :> zawsze moge trzasnac 10x240 tez smiga :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 W takim razie powodzenia........jak najwyzszego oczywiscie stabilnego FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 9.5x246.56 = 2342.31mhz :> zawsze moge trzasnac 10x240 tez smiga :> znaczy sie nie krecisz mocniej procka? bo wynika ze ciagle oscylujesz wokol 2400mhz. wiecej nie idzie czy poprostu tyle tobie wystarcza? na jakim masz to procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Zakończyłem testy nowego biosu Primem. Do tej pory max z timingami 11-2-2-2 i wyższe: FSB 220 Z biosem D24-R3-ED-CPC: 11-2-2-2 FSB 223 z timingami 8-3-3-2 FSB 228 - Sandra 3459/3228MB/s , AIDA 3463/1318MB/s Płyta bez L12 moda :) Werdykt: bios ZOSTAJE w compie 8) UPDATE g.19.50 Cała zabawa skończyła się jednak nieco dalej - postanowiłem sprawdzić czy po przejściu na cl2,5 cokolwiek zyskam na FSB ... Wyniki z AIDY: 3560/1343 MB/s :o Ciekawe, że przed wgraniem tego biosa nawet schodzenie z cl do 2,5 nie dawało mi stabilności na FSB 221 a teraz takie kwiatki :lol: Pamiątki przekręciłem o 70MHz (140DDR) :!: 8) ... gdy je kupowałem to pojecia nie miałem, że taki zapas mają - na Epoxie 8RDA+ rev1.1 max FSB 192 i przekonany byłem, że RAMy mnie trzymają - a jednak nie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 9.5x246.56 = 2342.31mhz :> zawsze moge trzasnac 10x240 tez smiga :> znaczy sie nie krecisz mocniej procka? bo wynika ze ciagle oscylujesz wokol 2400mhz. wiecej nie idzie czy poprostu tyle tobie wystarcza? na jakim masz to procku? leci kolo 2,4 na AC wiecej nie wykrece bo powyzej 60* (zawyzone przez d10beta4 w sumie moze cos kolo 55) robi mi zwieche .. na wodze licze na 10x246 a procek to DLT3C 1800+ (w linku w podpisie sa wszystkie szczegoly na mojej stronie 2400 (10x240) na 1,76 wolta mialem stabilnie w priem itd przez 3 dniliczylem na tym seti .. przyszedl cieplejszy dzien i zwiech .. dokladnie gdy temp wskazala mi 55* (uzywam w mbm5 kompensacji -5*) sprawdzalem to wylaczajac wiatrak .. zakazdymrazem jak dosjdziedo 55 robi sie zwiech :> bez wody proca nie wytestuje .. totez skladam WC .. jesio ino pompeczki brak :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Kolejny bios który u mnie jest gorszy od d10b4 :( normalnie zapostował mi na 270MHz ale co z tego skoro system nie wstał nawet na 240 :( clear cmos i load defaults nie pomogło :evil: d10b4 :twisted: for ever Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 u mnie sa jakies dziwne jazdy na tym nowym biosku :? ,pomijajac fakt ze fsb 250 calkowicie niestabilne to jeszcze procek sie wywala na Vcore 2V i wiecej,na 1.95V chodzi spoko,ale to niestety za malo na stabilne 2.5GHz na moim starusienkim Bartku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...