Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jestem w szoku po zainstalowaniu tego biosu tictaca - Alpha1... Wczesniej wszystko powyzej FSB=220 sypalo bledami, trzeba bylo wylaczac CPU Interface... Teraz popatrzcie nizej Wyzsze FSB przy tych timingach (chyba dosc dobrych jak na te pamieci) i CPU Interface Enabled sie juz sypie, ale to na pewno nie ostatni wynik - bedzie wiecej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A jak z wyfajnością w porównaniu z d10b4 :?: bo nie wiem czy warto wgrywać coś o może być gorsze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A jak z wyfajnością w porównaniu z d10b4 :?: bo nie wiem czy warto wgrywać coś o może być gorsze ;)Bios bazowany na 22 od Abita, zmieniono tylko z tym CPU Interface i ewentualnie mozesz wybrac z jakim biosem SATA: Ze stronki tictac'a: Features: - SIP Table of D10 Original - SATA Bios Version 4247 d10b4 nie probowalem dluzej, bo u mnie byl bardzo niestabilny (moze SATA 8O ) a minimalne roznice transferow pamieci w Sandrze mnie nie bawia tak jak FSB :lol: :wink: Wgrywaj nowy bios i krec w gore - serio dziala :idea: Zawsze przeciez mozesz wrocic do poprzedniego/zupelnie innego, right :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A jak z wyfajnością w porównaniu z d10b4 :?: bo nie wiem czy warto wgrywać coś o może być gorsze ;)Bios bazowany na 22 od Abita, zmieniono tylko z tym CPU Interface i ewentualnie mozesz wybrac z jakim biosem SATA: Ze stronki tictac'a: Features: - SIP Table of D10 Original - SATA Bios Version 4247 d10b4 nie probowalem dluzej, bo u mnie byl bardzo niestabilny (moze SATA 8O ) a minimalne roznice transferow pamieci w Sandrze mnie nie bawia tak jak FSB :lol: :wink: Wgrywaj nowy bios i krec w gore - serio dziala :idea: Zawsze przeciez mozesz wrocic do poprzedniego/zupelnie innego, right :?: :twisted: ale watpie czy na tym biosie realne jest fsb ok.240 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 TICTAC D22 Alpha 1.......ja wole poczekac na nowego 3D Fire albo tego TICTAC D22 tylko ze nie alpha.......Na razie od jakiegos czasu jade na 3dFire i naprawde nie mam na co narzekac.......wszystko bardzo stable...zadnycj zawieszek i blue screenów........pozatym nawet jesli ten TICTAC D22 Alpha 1 jest lepszy od 3DFire to roznica i tak nie bedzie taka duża aby ją zauważyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A jak z wyfajnością w porównaniu z d10b4 :?: bo nie wiem czy warto wgrywać coś o może być gorsze ;)Bios bazowany na 22 od Abita, zmieniono tylko z tym CPU Interface i ewentualnie mozesz wybrac z jakim biosem SATA: Ze stronki tictac'a: Features: - SIP Table of D10 Original - SATA Bios Version 4247 d10b4 nie probowalem dluzej, bo u mnie byl bardzo niestabilny (moze SATA 8O ) a minimalne roznice transferow pamieci w Sandrze mnie nie bawia tak jak FSB :lol: :wink: Wgrywaj nowy bios i krec w gore - serio dziala :idea: Zawsze przeciez mozesz wrocic do poprzedniego/zupelnie innego, right :?: :twisted: ale watpie czy na tym biosie realne jest fsb ok.240 :wink: To niech ktos sprawdzi. Mnie pamieci ograniczaja do 230 :( Ale wlasnie chce je sprzedac i Hynixy kupic wiec wtedy moze sprawdze... aczkolwiek sadze ze ktos juz zdazy przedemna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jakoś unikam flashowania bios'u na Abicie jak diabel wody święconej :D juz raz po takiej akcji umarła i nie miałem mobo przez 2 miechy więc drugi raz mi sie nie uśmiecha. Dopóki nie bedzie potwierdzonych wiadomości na temat OC na tym biosie zostaje na d10b4 bo Sata i tak nie mam więc mnie to nie dotyczyny ani nie interesuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ale watpie czy na tym biosie realne jest fsb ok.240 :wink:Nawet z moimi nieprzystosowanymi do takiej zabawy pamieciami przed chwilka z CPU Interface Enabled zrobilem to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 TICTAC D22 Alpha 1.......ja wole poczekac na nowego 3D Fire albo tego TICTAC D22 tylko ze nie alpha.......Na razie od jakiegos czasu jade na 3dFire i naprawde nie mam na co narzekac.......wszystko bardzo stable...zadnycj zawieszek i blue screenów........pozatym nawet jesli ten TICTAC D22 Alpha 1 jest lepszy od 3DFire to roznica i tak nie bedzie taka duża aby ją zauważyćAlpha to nazwa - tak samo jak 3DFire, a nie wersja alpha Co do roznic to tictac napisal cos takiego: 1 thing interesting in this bios is its D22 version it have all abit fix for others issue(SATA ext P2p-discard time/bios corruption of D10) now i bring in D10 SIP table to this D22.... and those multiplier is back once again and it will help user who having problem flashing/coruption issue when they trying D10 bios They have new world explore now :0 Ale zapowiada sie juz cos takiego: ok..... now my beta ingredients milking up This D22 Alpha1 here: D22 ALPHA 1 BETAKING Features: - Base on D22 Alpha1 - SATA Bios Version :4227 - Beta ingredients : from betaking Download Link: http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...6246#post276246 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 hmm, dzialaja wam linki do zasysania tych biosow? U mnie tylko do paczki Metyla (a tam chyba tylko stare biosiska) Chce zarzucic najnowsze d22 od Tictaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Dimek domyślam się że ty miałeś te dwa BIOSY chodzi mi 3DFire i TICTAC D22 Alpha 1 Wobec tego mam pytanie czy oprócz zmienionego CPU Interface zauważyłeś jakieś inne różnice.............bo nie widze sensu aby go na razie wgrywać....skoro i tak nie używam wysokiego FSB.......jak dla mnie 3D Fire w zupełności wystarczy.......ale jeśli po wgraniu TICTAC D22 Alpha 1 miałobybyć sie okazać ze wycisne z 3D Marków jeszcze troche punktów to czemu nie........Napisz ile punktów podskoczył ci wynik na tych samych ustawieniach.......moze wartow wgrac i jeszcze troche powalczyć.......a może zamiast 3DFire i TICTAC D22 Alpha 1 wgrac ten D22 ALPHA 1 BETAKING chociaz kiedys miałem Beta King i nie za bardzo byłem zadowolony......Czy ktos juz wgrywał ten BIOS.....prosze o opinie jesli ktos miał z nim do czynienia D22 ALPHA 1 BETAKING Features: - Base on D22 Alpha1 - SATA Bios Version :4227 - Beta ingredients : from betaking http://forum.abit-usa.com/attachment.php?postid=276246 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 obecnie mam d17... fsb213 i nic wyzej. Wieczorem zapodaje d22 Alpha1 BK i zobaczymy, czy cos pomoze. Dzieki za dzialajacy link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Dimek domyślam się że ty miałeś te dwa BIOSY chodzi mi 3DFire i TICTAC D22 Alpha 1 Wobec tego mam pytanie czy oprócz zmienionego CPU Interface zauważyłeś jakieś inne różnice.............bo nie widze sensu aby go na razie wgrywać....skoro i tak nie używam wysokiego FSB.......jak dla mnie 3D Fire w zupełności wystarczy.......ale jeśli po wgraniu TICTAC D22 Alpha 1 miałobybyć sie okazać ze wycisne z 3D Marków jeszcze troche punktów to czemu nie........Napisz ile punktów podskoczył ci wynik na tych samych ustawieniach.......moze wartow wgrac i jeszcze troche powalczyć.......a może zamiast 3DFire i TICTAC D22 Alpha 1 wgrac ten D22 ALPHA 1 BETAKING chociaz kiedys miałem Beta King i nie za bardzo byłem zadowolony......Czy ktos juz wgrywał ten BIOS.....prosze o opinie jesli ktos miał z nim do czynienia D22 ALPHA 1 BETAKING Features: - Base on D22 Alpha1 - SATA Bios Version :4227 - Beta ingredients : from betaking http://forum.abit-usa.com/attachment.php?postid=276246 Z 3DFire i BetaKing zrezygnowalem, bo przy tych samych ustawieniach w biosie tracila sie stabilnosc dzialania kompa, zaczelo wieszac 8rdaVcore... Wrocilem do poprzedniego... Teraz jak wyszla ta Alpha to wgralem, ale w sumie nie wiem 3 cos jeszcze sie zmienilo, bo roznice sa na serio minimalne (byl jakis obrazek/tabelka z wydajnoscia poszczegolnych biosow) Proponuje odpalic Sandre (najlepiej najnowsza) i zrobic taki eksperyment: Odpalic "memory bandwidth benchmark" i po tym jak uzyskacie wynik dac "refresh", czyli jeszcze raz przetestowac... u mnie za kazdym razem wynik rosnie do momentu, w ktorym stabilizuje sie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Z 3DFire i BetaKing zrezygnowalem, bo przy tych samych ustawieniach w biosie tracila sie stabilnosc dzialania kompa, zaczelo wieszac 8rdaVcore... Wrocilem do poprzedniego... Teraz jak wyszla ta Alpha to wgralem, ale w sumie nie wiem 3 cos jeszcze sie zmienilo, bo roznice sa na serio minimalne (byl jakis obrazek/tabelka z wydajnoscia poszczegolnych biosow) Proponuje odpalic Sandre (najlepiej najnowsza) i zrobic taki eksperyment: Odpalic "memory bandwidth benchmark" i po tym jak uzyskacie wynik dac "refresh", czyli jeszcze raz przetestowac... u mnie za kazdym razem wynik rosnie do momentu, w ktorym stabilizuje sie 8O Dzieki za wiadomosci......twoja wypowiedz przekonala mnie wieczorem zapodam d22 tictac alpha 1 zobaczymy..ewentualnie pokusze sie o d22 alpha betaking............... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Potestowałem D22 Aplha 1 Przy FSB250 bluescreen pojawią się od razu, gdy ładuje się Windows. 7x250, Vdimm 2.9V, Vcore 1.6V, CPU Interface Enabled Zatem dla mnie 10beta4 rządzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jetem pod ciezkim wrazeniem d22 Alpha 1 BetaKing 8O Moje pamieci OCZ PC2700 512MB Rev3.2 poszly synchro na FSB240 :twisted: Coprawda na bardzo kiepskich timingach ale wydaje mi sie ze dla tych pamieci to i tak ogromny wyczyn !! JEsli nie to prosze mnie poprawic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jetem pod ciezkim wrazeniem d22 Alpha 1 BetaKing 8O Moje pamieci OCZ PC2700 512MB Rev3.2 poszly synchro na FSB240 :twisted: Coprawda na bardzo kiepskich timingach ale wydaje mi sie ze dla tych pamieci to i tak ogromny wyczyn !! JEsli nie to prosze mnie poprawic :) Przedtem miałeś 230, tak? FSB bardzo dobre jak na te pamięci, ale ogólnie to wtedy jak obniżysz timingi.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jetem pod ciezkim wrazeniem d22 Alpha 1 BetaKing 8O Moje pamieci OCZ PC2700 512MB Rev3.2 poszly synchro na FSB240 :twisted: Coprawda na bardzo kiepskich timingach ale wydaje mi sie ze dla tych pamieci to i tak ogromny wyczyn !! JEsli nie to prosze mnie poprawic :) Przedtem miałeś 230, tak? FSB bardzo dobre jak na te pamięci, ale ogólnie to wtedy jak obniżysz timingi.. hmm no ale wogule MAX co udalo mi sie z nich wycisnac to 235 takze na obnizonych timingach na d10b4 na innych max to byl 233 ale to malo stabilnie... no a tu prosze wstal mi wogule nawet na 245 ale nawet nie zdazylem zrobic screena bo w momecia wlaczenia wcpuid siadl :) Nie no ja jestem pod wrazeniem tego biosu a i moich pamieci tazke :) Zaraz posprawdzam wsumie jeszcze na innych timingach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak któryś was może to sprawdźcie czy uda wam sie ustawic asnychro pamięci. Tz chodzi mi o to zeby np fsb 200 walnąć a żeby pamięci dostawały 240(realne 480). Bo ja nie wiem czy mój Ashit jest jakiś walnięty czy wszystkie tak mają bo nie ma ..... we wsi żeby mi komp wstał na powyższych ustawieniach :/ weird :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Jak któryś was może to sprawdźcie czy uda wam sie ustawic asnychro pamięci. Tz chodzi mi o to zeby np fsb 200 walnąć a żeby pamięci dostawały 240(realne 480). Bo ja nie wiem czy mój Ashit jest jakiś walnięty czy wszystkie tak mają bo nie ma ..... we wsi żeby mi komp wstał na powyższych ustawieniach :/ weird :/ U mnie nie chcial wstac asynchro na 240 wiec z ciekawosci puscilem go na synchro i prawie padlem z wrazenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 No właśnie tak sie spodziewałem :/ Gdyby tylko 8rda3+ miało SS to dawno juz bym abita nie miał :P No nic czekam dalej na jakis rewolucyjny bios :D Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A czy te wyniki na nowym biosiku macie z drut modem L12 czy bez??? Bo u mnie bez L12 zapakowalem D22 Alpha1 BetaKing i na mnoznikach 10 i 10,5 fsb 230 idzie z palcem w ... :) .Wiecej nie daje bo nie chce grzac proca choc nie mowie ze nie sprawdze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Mi na 3Dfire szło bez l12 moda 235 niestabilnie (errory pamieci a pamieci napewno są ok) a na 230 stabilnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ech... na d22alpha1 bk jest tylko nieco lepiej niz na d17... fsb 213 stabilnie... To przeciez tyle, co nic... Myslicie, ze l12 na Athlonie cos zmieni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ech... na d22alpha1 bk jest tylko nieco lepiej niz na d17... fsb 213 stabilnie... To przeciez tyle, co nic... Myslicie, ze l12 na Athlonie cos zmieni? ech... na d22alpha1 bk jest tylko nieco lepiej niz na d17... fsb 213 stabilnie... To przeciez tyle, co nic... Myslicie, ze l12 na Athlonie cos zmieni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Myslicie, ze l12 na Athlonie cos zmieniprzeciez ten mod jest przeznaczony pod athlona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 gdzie można poczytac komętarze urztykowników alfy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 tutaj: http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t...?threadid=41933 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Myslicie, ze l12 na Athlonie cos zmieniprzeciez ten mod jest przeznaczony pod athlonachodzilo mi o to, czy zmieni cos w mojej sytuacji (wyzsze fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e! Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ja sie na tym nie znam ale na biosie nVidia-nForce 6A61BA1BC-20 moj procek na fbs 260 mh i ram 520 mh wstal mi do windowsa !! tylko blue screen ale to chyba wina zasilki bo mam chifteca 360 i mimo podkreconych - 12.40 v mam na nie podkreconym a na podkreconym 11.80 :( i napiecie procka skacze :( 2.15 ustawiam a daje mu 2.08 , 2.07 :( co myslicie o tym biosie ?? jak dostane 2 zasilke do kompa albo kupie lepsza i zrodibe vdimm to zobacze, niestety nie wiem skad mam tego biosa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...