metyl Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Dzieki za info o jednym pliczku walnietym, juz poprawione powiedzcie czy jest oki i jak z zassyanie sa problemy? idzie dobrze czy zle? w 22beta4 jest bios SATA 4.2.2.7 sorki za zamieszanie ale Tictac miał problemy dostał bana sponsorowanego przez panów z Abita na kilku forach, cos im sie te bios niespodobały ;) Do pliku dołaczyłem jeszcze d10beta2 z tego powodu: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 czym fleszowałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 sfleszowałem sobie dzisiaj płyte nf7-s rev 2 AbitNF7SRev2-D10b4 i w cpu-z pokazuje mi że nie mam 2.0 ale 1.x przyejmować sie i jeszcze NF7D_22b4 jest teraz najnowszy pod tą płyte i bedzie z nim uguru wspułpracowało ? a ty masz takie fajne fsb na NF7D_10b2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 oki jeszcze jedna rzecz: cpu interface disable i... :twisted: http://forum.abit-usa.com/attachment.php?s=&postid=234214 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 wiesz metyl nie zebym nie wierzył ale wiesz .. moze jakies testy z sandry albo cos? wiem ze to nie pewnie nie stable ale test przejsc powinien na nizszysm zegarze .. wydajnosc pamieci pokaz albo cos bo tak to i ja moge byłbym zapomniał udało mi sie to na biosie d10beta0.666a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 test z sanadra na poprzedniej stronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 i tak mi cos smierdzi .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 sflashowalem sobie ten nowy bios, d10b4 i zadnej roznicy... jedyne co zauwazylem, to przy identycznych ustawieniach Mem Bandwidth spadlo o 30MB/s... fajny rozklad menu, ABIT Tuner, ale niestety porzeczka nie podniosla sie :-( poza tym, nie ma sie co az tak podniecac... Shroomalistic (gosciu, od ktorego pochodza te wszystkie screeny) sam podaje, ze Prime95 chodzi mu stabilnie "jedynie" na 255FSB 11-3-3 cas2.5... poza tym zrobiony vdimm mod i calkiem niezla pamiec Twinmos DDR466... takie tam moje 2 centy ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 no i juz sie robi jasniej troche :twisted: spoko ze 255 smiga to uwierze .. sam bym powalczył troche z FSB ale moje pmieci powyzej 236 mowią NIEE :) ale i tak niezle jest ... skołuje lepsiejsze pamiatki to bede walczył ... a w miedzy czasie moze sie jakies WC trafi :D to i procek odetchnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Pytania dwa mam : 1) Czy ktos juz testowal te biosy z RAID`em ?? Jesli tak to ktory jest ok 2) Czy 22 by EQito dziala popraqwnie z RAIDEM i daje 10 & 10.5 INT. en. ? pzdr sensei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 w 22beta4 jest bios SATA 4.2.2.7 sorki za zamieszanie ale Tictac miał problemy dostał bana sponsorowanego przez panów z Abita na kilku forach, cos im sie te bios niespodobały ;)PART ONE: Ludzie zastanowcie sie 10x razy zanim cos napiszecie! Po pierwsze, bios NF7D_22b4 by Tictac ma zaimplementowny S-ATA bios 4.2.27 (tak samo jak nf7d_22 by Equito). Przyczyna jest jedna, identyczna w obu przypadkach. W default'owym bios'ie ABIT'a umieszczono S-ATA bios 4.2.43, ktory to przysparzal problemow (podczas boot'owania) uzytkownikom dyskow S-ATA dzialajacych w RAID 0. Z tego wlasnie powodu Tictac oraz EQuito w swoich bios'ach uzyli starszej, sprawdzonej wersji S-ATA bios'u 4.2.27 aby uniknac w przyszlosci klopotow :o. PART TWO: metyl biG l0L dla ciebie! Skad ty masz takie informacje?! Tictac z'ban'owany przez Panow z ABIT'a?! No ku***, ze smiechu spadlem z krzesla. Przeczytaj caly temat z forum ABIT'a New bios NF7D_22 for NF7-S ver 2.0 a pozniej sie wypowiadaj! Jezeli juz to zrobiles to prawdopodobnie nie zrozumiales tego: "Tictac's thread is now for members only, I think he was getting way to flooded." Pokaz mi gdzie na owym forum jest mowa o ban'ie dla Tictac'a, zreszta za co niby mieliby mu dac ban'a? Pytania dwa mam : 1) Czy ktos juz testowal te biosy z RAID`em ?? Jesli tak to ktory jest ok 2) Czy 22 by EQito dziala popraqwnie z RAIDEM i daje 10 & 10.5 INT. en. ? pzdr sensei Ad.1 Nie, nie testowalem lecz bez obaw mozesz uzywac bios'ow od EQuito. Wszystkie, gdyz maja zaimplementowany S-ATA bios w wersji 4.2.27. Ad.2 Tak, z RAID'em 0 (pozostalymi tez) dziala poprawnie. Zobacz w release notes dolaczanym do bios'ow ABIT'a czym roznia sie bios'y nf7d_21 oraz nf7d_22 tak samo bedzie z bios'ami od EQuito (bios nf7d_22: "First release for NF7-V. Nothing is changed for NF7 and NF7-S.", to byloby na tyle, zadnych znaczacych zmian). Poeksperymentuj z bios'ami Tictac'a a moze ruszysz z mnoznikami 10 & 10.5 (CPU Interface: Enabled) przy wysokim FSB (220+). Na dzien dzisiejszy osiagniecie (bardzo) wysokiego FSB przy owych mnoznikach jest nadal trudne aczkolwiek, nie niemozliwe. P.S. Flash'owanie (blysk, blyskawiczne programowanie?) ale nie flesh'owanie (mieso, cialo) 8)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 o ile pamietam, dostal jednak bana, kilka dni temu, na OCForums.com... temat tych jego zmodyfikowanych biosow jest tearz juz chyba wszedzie... dotychczas nikt nie odzyskal dzieki nim mnoznikow przy fsb > 220-225. poza tym, te rekordy shroomalistic sa totalnie do niczego... 272FSB CI Disabled dobre jedynie do zrobienia screena... i po co to i na co ??? ale to juz na inny temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Bios 22 by EQuito zapodany, flashowanie z 19stki pod winda (flasher 1.32) na podkreconym sprzecie :twisted: macierz dziala poprawnie (wiadoma opcja na 1ms) mnoznikow 10 & 10.5 brak :evil: (no bo jakzeby inaczej ...) oj chyba RAIDowcy nie doczekaja sie porzadnego biosa do tej plytki :? teraz niech ktos z RAIDem potestuje biosy Tictaca :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 w 22beta4 jest bios SATA 4.2.2.7 sorki za zamieszanie ale Tictac miał problemy dostał bana sponsorowanego przez panów z Abita na kilku forach, cos im sie te bios niespodobały ;)PART ONE: Ludzie zastanowcie sie 10x razy zanim cos napiszecie! Po pierwsze, bios NF7D_22b4 by Tictac ma zaimplementowny S-ATA bios 4.2.27 (tak samo jak nf7d_22 by Equito). Przyczyna jest jedna, identyczna w obu przypadkach. W default'owym bios'ie ABIT'a umieszczono S-ATA bios 4.2.43, ktory to przysparzal problemow (podczas boot'owania) uzytkownikom dyskow S-ATA dzialajacych w RAID 0. Z tego wlasnie powodu Tictac oraz EQuito w swoich bios'ach uzyli starszej, sprawdzonej wersji S-ATA bios'u 4.2.27 aby uniknac w przyszlosci klopotow :o. PART TWO: metyl biG l0L dla ciebie! Skad ty masz takie informacje?! Tictac z'ban'owany przez Panow z ABIT'a?! No ku***, ze smiechu spadlem z krzesla. Przeczytaj caly temat z forum ABIT'a New bios NF7D_22 for NF7-S ver 2.0 a pozniej sie wypowiadaj! Jezeli juz to zrobiles to prawdopodobnie nie zrozumiales tego: "Tictac's thread is now for members only, I think he was getting way to flooded." Pokaz mi gdzie na owym forum jest mowa o ban'ie dla Tictac'a, zreszta za co niby mieliby mu dac ban'a? part one: nie widze róznic w tym co napisałem a w tym co ty napisałes :?: w obu jest starszy bios do sata bo z nowym sa problemy ci co maja raid na sata wiedza o co chodzi. part two: shorty2001 mega LOL dla ciebie ban na OCFORUMS.COM, zreszta jak jestes taki obcykany w forum abita to uda ci sie znalez tam informacje dlaczego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Tak sie zastanawiam jaki biosik wrzucic, troche malo informacji na ich temat jest :( 1. AbitNF7SRev2D21-Turbo.ace Bios Version = D21 + SATA 4227 Features : - Unhidden all hidden features - SATA Version 4227 - Different bios layout Czy to jest bios v2.1 z ulepszeniami :?: :wink: 2. d22beta4 :?: opcje z 22(poprawki) ale z max timingami od d10beta4 czyli timingi z d10beta1+ DFI infinity timing Pewni tego jestescie :?: :wink: 3. Equito 22 :?: Tak naprawde to co jest w nim zmienione oprocz innej wersji SATA :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 bardzo ladny podpis myszo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 http://underclock.proboards20.com/index.cg...&num=1074532709 Na ktory sie zdecydowac? Chcialbym jakis najnowszy 21 lub 22 z jak najwieksza wydajnoscia ;) Ekstremalne fsb raczej odpada, poprpstu wydajny zmodowany biosik na bazie nowych wersji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 part one: nie widze róznic w tym co napisałem a w tym co ty napisałes :?: w obu jest starszy bios do sata bo z nowym sa problemy ci co maja raid na sata wiedza o co chodzi. Zdaje sie, ze powinienes sprawic sobie nowe okulary :o jezeli nie widzisz roznicy... part two: shorty2001 mega LOL dla ciebie ban na OCFORUMS.COM, zreszta jak jestes taki obcykany w forum abita to uda ci sie znalez tam informacje dlaczego ;)Wiekszosc z tego co wyzej napisales mija sie z prawda. Faktycznie Tictac dostal ban'a, dostal go na Overclockers Forum a nie na ABIT USA Forum to po pierwsze, po drugie ban'a dostal od jednego z moderatorow za cos czego teraz zaluje. Owy ban w zaden sposob nie byl powiazany z ludzmi z ABIT'a tak wiec swoja historie wyssales z palca. Na ktory sie zdecydowac?"Tylko" 49 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Wgralem tictaca 22b4 :) Doszly nowe opcje w biosie, zara potestuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 skad go masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Wgralem tictaca 22b4 :) Doszly nowe opcje w biosie, zara potestuje :Da mzoe jaśniej .. jakie opcje doszły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Dlugo sie nim nie bawilem ale zmienil sie rozklad menu, Abit Tuner itd :) Jednak wzrostu wydajnosci nie odczulem :( Juz bardziej mi sie podobal normalny bios, teraz mam EQuito 22 i jest git :) Wgrajcie sami a przekonacie sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 a wyniki takie same jak na d10b4 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 A co powiecie o tej stronce :?: Jest tu tyle biosow zmodowanych z wynikami, ze bawic mozna sie tym BARDZO dlugo... Ja wgralem D22 Beta King... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Wiec ktory z d10 bedzie najlepszy jak nie uzywam s-ata?? Zmienila mi sie zasilka. Teraz jakde na Chiefie 360DF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 dimek jak wyniki bo też bym go wgrał ale czy on nie jest za mały 524 288 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 dimek jak wyniki bo też bym go wgrał ale czy on nie jest za mały 524 288 ?Wynikow na razie nie porownywalem - nie chcialo mi sie tak dokladnie sprawdzac. Pisali, ze najlepszy/najwydajniejszy - to wgralem :idea: :lol: Dlaczego za maly :?: Kazdy bios ma chyba 524 288 Bytes, right :?: Wgrac mozesz zawsze - sam sprawdzisz, u mnie dziala, choc na tej stronce pisza "use at your own risk" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 A co powiecie o tej stronce :?: Jest tu tyle biosow zmodowanych z wynikami, ze bawic mozna sie tym BARDZO dlugo... Ja wgralem D22 Beta King... Tylko tyle, ze uzytkownik Pinki szesc postow wyzej podal ten sam link. Wiec ktory z d10 bedzie najlepszy jak nie uzywam s-ata??[...]NF7D_10beta4 (NF7D_10b4; d10b4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 jutro przetestje d22 king zobaczymy czy będzie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Siema mam takie pytanie :) Czy komukolwiek z was albo i komus z poza tego forum udalo sie puscic kompa na FSB wiekrzym niz 225 na jakims biose innym niz 1.0? Te nowe biosy 2.1, 2.2 maja zwikrzone mozliwosci zmiany FSB z 250 do 300 wszystko pieknie ale zadne z nich nie pozwala uruchomic kompa powyzej 220 :? Jak wgrywam d10 by EQuito to spoko chodzi na 230 MHz. Lecz wolal bym na ktorym z nowszych biosow dzialac gdyz sa zapene bardziej dopracowane no i co jeszcze na 21 jest nizsza temp oraz Vcore jest takie jak ustawie a w tej chwili mi ostro zaniza :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...