postal1 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Mam problem ze sprzetem kumpla - nie da rady zainstalować win98... Próbowałem z trzema różnymi płytami CD, na dwoch CD-Rom`ach, zmieniałem taśmy od dysku i od cd... Scandisk nie pokazuje zadnych bad`ow !! Wszystko na nic ! W momencie jak juz ma wejsc w instalke to zwiecha (jeśli robie to z dyskietki startowej). Jak zbootuje płytke to wchodzi w instlke, pyta sie czy chce dalej, wciskam enter bo chce ! a tu **** tez zwiecha... co padło, jak myslicie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Nic nie padło. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 to sie nazywa dokładna odpowiedź... sp1mta - posty sobie nabijasz czy jak bo nie mam ochoty na żart dzisiaj... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Sprawdz memtestem, moze ram sie wysypal ? ja mialem jaja jak radiator na procku zle lezal i wywalalo instalke windy.... wiec to tez mozesz sprawdzic ! jak nie to posprawdzaj rzeczy w innym kompie ... sprawdz napiecia zasilacza jaki qmpel ma sprzet ? sprobuj wsadzic winxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 to sie nazywa dokładna odpowiedź... sp1mta - posty sobie nabijasz czy jak bo nie mam ochoty na żart dzisiaj... :evil:Jaj to ty sobie robisz, nic konkretnego nie napisałeś. Może poza "mam problem" ... ale to raczej nic nie daje. System był już kiedyś zainstalowany? Działał? Czemu przestał/ po co przeinstalowujesz? Jaki to sprzęt? Bez takich informacji proponuję www.wróżka.pl - bo nikt więcej nie jest w stanie pomóc. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Kiedy jest zwis?? to jest zwis czy czarny ekran ?? Zapewne wina grafy ,tzreba dać setupa z przełacznikiem ale jakim to nie pamiętam :D Moze koledzy podpowiedzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zapewne wina grafy ,tzreba dać setupa z przełacznikiem ale jakim to nie pamiętam :D Moze koledzy podpowiedząOooo, czyżby kandydat na wieszcza? Skąd wiesz że kolega ma kartę GF4? Może podpowiedzą, i może to coś da: setupcor.exe --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Skąd wiesz że kolega ma kartę GF4? AT Takie rzeczy nie działy się tylko na gef4 :!: Rzeczywiście setupcor.exe, hmm ale było coś jeszce , zawsze setupcor można spróbowąc w przypadku każdych problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Skąd wiesz że kolega ma kartę GF4? AT Takie rzeczy nie działy się tylko na gef4 :!: A pewnie że "nie tylko", ale ja nie lubię zgadywać :P Bez odpowiedzi na poprzednie pytania nie ma sensu dalsze zgadywanie, wątków tego typu jest na forum 2^X+1. Temat wątku też niezwykle trafny, zauważyłeś? --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 popieram sp1mta w tym przypadku to może być wszystko i nic, brak informacji do oceny sytuacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 a co wam to da czy napisze ze to mobo asusa czy MSI ?? nr seryjny ramu tez chcesz sp1mta ?? Weź człowieku odbij od tego tematu i jak ci sie nie podoba to sie nie wypowiadaj ! Nic konkretnego nie powiedziałeś tylko ponarzekałes... nOrbi przynajmniej coś pomyślał a ty po prostu przeczytałeś i powiedziałeś co wiedziałeś. Płyta to Asus A7S333 a proc to A1400, ram to jakis noname na 333 ! I co ci to dało ??? Grafika to 4MX - pomogło coś ??? Już rezygnujesz z www.wróżka.pl Einstein`nie ??? Najlepiej to sie nie wypowiadaj bo tacy kolesie jak ty to wiadomo jacy są - w necie się mądrzy i sie bujają a w realu siedzą cicho bo wiadomo kim są - weź po prostu człowieku odbij i mnie nie denerwuj... Czemu sie spodziewałem że trafie na kolesia który coś takiego napisze ? Bo tak jest że jak Polak nie wie która godzina to ci powie co wczoraj robił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Jesteś głupi i hamski, co zresztą w przypadku fana gry "Postal" jakoś mnie nie dziwi. Do tego nie umiesz czytać (albo myśleć - co wolisz). Odpowiedź n/t problemów z instalacją win98 na kompach z kartą GF4 już jest w tym wątku, sposób na obejście tego również (zresztą przeze mnie podany). I co , chłoptasiu? Głupio wyszło! Przeproś, albo spadaj na szczaw ... Jak dla mnie jesteś gnojek - i spokojnie powiem ci to w realu. Pasuje? --- AT niech spada na szczaw :lol: jak niepotrafi się zachowąc Do: postal1 Info że to asus czy msi da bardzo dużo, i jak niewiesz to się nie wypowiadaj albo nie pytaj jak jesteś najmądrzejszy i wszystko wiedzący :lol: kiedyś sie spotkałem z przypadkiem że na asusie i to włąsnie takim jak ty posiadasz takie chece się działy :!: a co do gef4 to już "sp1mta" napisał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 a co wam to da czy napisze ze to mobo asusa czy MSI ??Informacja może być przydatna dla kogoś , kto zna więcej niż 1 model płyty głównej (-> np. JA). Niektóre płyty mają błędy w BIOS-ie, co czasami uniemożliwia zainstalowanie niektórych systemów operacyjnych.nr seryjny ramu tez chcesz sp1mta ??Numer seryjny nie jest potrzebny, wystarczy informacja ile oraz jakiego typu jest ta pamięćWeź człowieku odbij od tego tematu i jak ci sie nie podoba to sie nie wypowiadaj ! Nic konkretnego nie powiedziałeś tylko ponarzekałes... nOrbi przynajmniej coś pomyślał a ty po prostu przeczytałeś i powiedziałeś co wiedziałeś.Nie możesz mi zabronić pisania, to wolny kraj (od niedawna). W przeciwieństwie do ciebie wiem co i dlaczego napisałem. I wiesz co? Stwierdzam że ty po prostu nie umiesz czytać! Odpowiedź z rozwiązaniem problemu już jest w wątku (zresztą JA ją napisałem) Płyta to Asus A7S333 a proc to A1400, ram to jakis noname na 333 ! I co ci to dało ???Pozwoliło mi to wykluczyć problemy z płytą, za to spowodowało zaciekawienie jakością tych pamięci "noname". Pamięci to częsta przyczyna problemów z kompem.Grafika to 4MX - pomogło coś ???No cóż, jeśli przeczytałeś poprzednie odpowiedzi, to chyba już zainstalowałeś system? Jak nie , to przeczytaj jeszce raz - tym razem ze zrozumieniemJuż rezygnujesz z www.wróżka.pl Einstein`nie ???Swoje problemy emocjonalne możesz rozwiązać w inny sposób, myślę że w tym przypadku dobrze będzie skierować cie do jakiegoś zakładu - najlepiej zamkniętego :P Najlepiej to sie nie wypowiadaj bo tacy kolesie jak ty to wiadomo jacy są - w necie się mądrzy i sie bujają a w realu siedzą cicho bo wiadomo kim są - weź po prostu człowieku odbij i mnie nie denerwuj... Czemu sie spodziewałem że trafie na kolesia który coś takiego napisze ? Bo tak jest że jak Polak nie wie która godzina to ci powie co wczoraj robił... Bardzo chętnie powtórzę to co powiedziałem w realu, nie ma to jak zadyma w niedzielę. Wygłupiłeś się i obraziłeś mnie - pomimo że to JA podałem rozwiązanie twojego problemu. Tak robią tylko gnojki, szczególnie takie internetowe. Czy myślisz że po tym znajdziesz dużo chętnych do odpowiadania na twoje posty? Szczerze wątpię ... --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 a co wam to da czy napisze ze to mobo asusa czy MSI ?? nr seryjny ramu tez chcesz sp1mta ?? Weź człowieku odbij od tego tematu i jak ci sie nie podoba to sie nie wypowiadaj ! Nic konkretnego nie powiedziałeś tylko ponarzekałes... nOrbi przynajmniej coś pomyślał a ty po prostu przeczytałeś i powiedziałeś co wiedziałeś. Płyta to Asus A7S333 a proc to A1400, ram to jakis noname na 333 ! I co ci to dało ??? Grafika to 4MX - pomogło coś ??? Już rezygnujesz z www.wróżka.pl Einstein`nie ??? Najlepiej to sie nie wypowiadaj bo tacy kolesie jak ty to wiadomo jacy są - w necie się mądrzy i sie bujają a w realu siedzą cicho bo wiadomo kim są - weź po prostu człowieku odbij i mnie nie denerwuj... Czemu sie spodziewałem że trafie na kolesia który coś takiego napisze ? Bo tak jest że jak Polak nie wie która godzina to ci powie co wczoraj robił... Weź się człowieku uspokuj, bo rzucasz się bez sensu. A co do tego jakie ma znaczenie płyta i karta, to rotfl dla ciebie. Poczytaj sobie, bo na stronach micro$oftu, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz spisy elementów hardware, z którymi jest problem przy instalacji danego windowsa. Nie umiesz się zachować - nie dostaniesz odpowiedzi. Zamykam temat. Sp1mta, szkoda Twojego czasu na takie posty. UPDATE: Po otrzymanym PW otwieram temat, ale postal1 - mam nadzieję, że zgodnie z sugestią załatwisz sprawę z sp1mta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 PW poszło - na razie cisza ze strony sp1mta ale jestem pełen optymizmu :) thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 No dobra, przeprosiny były - sztuk raz :? Pytanie: Temat otwarty, czyli nadal nie udało się zainstalować systemu? Ciekawe ... --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Temat otwarty, żeby postal1 mógł wyjaśnić nieporozumienie. A co do samego tematu - zapomniałem z tego wszystkiego napisać, że najlepsze jest to, że potencjalne rozwiązanie tego problemu (win98+4MX) jest w FAQ... jak widzisz była to dosyć cenna informacja, forumowiczu postal1 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 zapomniałem z tego wszystkiego napisać, że najlepsze jest to, że potencjalne rozwiązanie tego problemu (win98+4MX) jest w FAQ...No tak, tylko że znalezienie tego w FAQ jest możliwe pod jednym warunkiem: najpierw trzeba wiedzieć że taki problem istnieje :? Jeśli nie wiesz że coś może powodować kłopoty przy instalacji systemu, to na bank nie znajdziesz tego w żadnym FAQ - zresztą komu by się chciało czytać te wszystkie texty? :lol: --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Na plycie Asusa na kt600 kumpel tez mial problemy z instalacja windy.. Grafe ma GF3 450 Gainwarda.. Jak sie okazalo problem tkwil w klawiaturze :lol: - pozyczylem mu moja - nowsza ( najprostsza za 15 zl ) i win xp sie zainstalowal.. Bardzo dziwne, szczegolnie ze po instalacji stara klawiatura dzialala bez problemow, ale o ile dobrze pamietam zmienial biosa.. Nie wiem czy to cos pomoze, szczegolnie ze kumpel xp instalowal a nie 98, ale zycze powodzenia przy instalacji.. POZDRAWIAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 powiem wam tyle ze na tym kompie był już nie raz instalowany system i wszystko było ok, to jest 1st raz kiedy takie cos sie dzieje , ale nie napisałem tego (po raz kolejny - nerwy) i dlatego sie nie zrozumieliśmy... Jak na razie dostałem od was 3 potencjalne możliwości dlaczego sie to nie chce zainstalowac. ps. prosiłbym na przyszłość aby użytkownicy forum nie szykanowali czyjejś wypowiedzi tylko starali sie ją poprawić wytłumaczając autorowi posta jej błąd... Wciąż uważam że pierwszy post sp1mta nie był na miejscu - żeby nie wiem jak źle był napisany mój pierwszy post to i tak zdania nie zmienie... Może nie potrafie tego zrozumieć bo JA, jak ktoś ma problem to albo siedze cicho jak nie wiem albo jak wiem to pisze. Chyba że znów sie myle co do tego jak mam się zachować... Nieważne zresztą - kto chciał pomóc to pomógł. Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...