Skocz do zawartości
pawlakb

cos nie tak z grafika (chyba)

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam problem prawdopodobnie z grafika. jest to radek 9000 pro 64mb. otoz : odpalam 3dmarka i podstawowy test przechodzi bez problemu, ale gdy ustawiam to co sie da na high test nie dochodzi do konca bo wali sie grafa, (jakies cuda sa wyswietlane na monitorze) dzieje sie to okolo testu z tym matrixowym kolesiem. tak samo podczas fify 2003 czy tez gta vice city (ale tylko gdy sie duuzo dzieje).

zwoja grafe chlodze zalmanem 80chp (ale biernie - bez wiatraka). myslicie ze powinienem go kupic?? (wydaje mi sie ze chlodzenie dobrze zalozylem)

i taki maly problem (tak przy okazji) mam ram kingstona 400 mhz, proc athlon xp 2000+ no i tego radka. ustawiam proca na 8.5x200 i ram chodzi na 200mhz. (czyli 100%) powinien chodzic na 200% ale po ustawieniu tych procentow powyzej magicznej bariery 200 mhz komp nie odpala. jak uruchomic ram na 400 mhz?? plyta glowna to asus a7n8x

z gory wszystkim dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i taki maly problem (tak przy okazji) mam ram kingstona 400 mhz, proc athlon xp 2000+ no i tego radka. ustawiam proca na 8.5x200 i ram chodzi na 200mhz. (czyli 100%) powinien chodzic na 200% ale po ustawieniu tych procentow powyzej magicznej bariery 200 mhz komp nie odpala. jak uruchomic ram na 400 mhz?? plyta glowna to asus a7n8x

DDR na magistrali 200 MHz pracuje jako 400 MHz na tym polega zasada dzialania pamieci DDR (DDR Double Data Rate - podwojony transfer danych)...

zwoja grafe chlodze zalmanem 80chp (ale biernie - bez wiatraka). myslicie ze powinienem go kupic?? (wydaje mi sie ze chlodzenie dobrze zalozylem)

co sie stalo ze standardowym chlodzeniem? Jestem w stanie raczej uwierzyc ze zle zamontowales tego zalmana, nie dales pasty termoprzewodzacej itd itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec:

standardowy wiatrak zdjalem bo zaczal rzezec. zalozylem zalmana. posmarowlame pasta term (z srebrem)

karta nie byla krecona chodzi na swoim standardowym ustawieniu.

podczas testu nie wyskakuje z 3 dmarka tylko wszystko idzie dalej z jak to nazwales "artami",

i co teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...