cezar.I Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Połączyłem dwa kompy kabelkiem w obydwu jest ta sama płyta główna i kiedyś jak kabel był krutszy to chodziło bez problemu przedłużyłem kabel o jakieś 14 metrów (razem ma 20 m ) i niestety nie idzie . Czy wadą może być to iż połączyłem oba kable (aby nie kupować nowego kabla bo miałem akurat tyle) na tzw. skrętki czyli każdy z każdym poskręcałem i oizolowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 A masz 100% pewności że nie ma zwarcia i dobrze połączyłeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0ses Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 1: a nie am ograniczenia dla dlugosci kabla do 15m? u siebie mialem to samo-powyzej 15m nie chcialo chodzic.trzeba by chyba wstawic jakiegos huba 2: mozliwe ze pomieszales z kabelkami przy przedluzaniu jesli sam kombinowales z wtyczkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Połączyłem dwa kompy kabelkiem w obydwu jest ta sama płyta główna i kiedyś jak kabel był krutszy to chodziło bez problemu przedłużyłem kabel o jakieś 14 metrów (razem ma 20 m ) i niestety nie idzie . Czy wadą może być to iż połączyłem oba kable (aby nie kupować nowego kabla bo miałem akurat tyle) na tzw. skrętki czyli każdy z każdym poskręcałem i oizolowałem. To na 100% jest przyczyna. Skrętka jest "czuła" i na taki gwałt zareagowała odmową współpracy. Idź do jakiegoś sklepu niech ci zrobią nową skretkę z przeplotem. Możesz zrobić dłuższą, żeby mieć zapas. Długość dopuszczalna to 100m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...