SZiBi Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Witam :) Zakupilem sobie ostatnio SE T610 i zachcialo mi sie skorzystac z mozliwosci przesylu danych pomiedzy kom, a telefonikiem. Tylko teraz pytanie! Czy moja plyta glowna tak potrafi? (ASRock K7VT2 Series) W necie znalazlem wiele stronek, na ktotych byla specyfikacja tej plyty, w ktorej pisalo, ze posiada. Niestety w ksiazeczce od mojego mobo o porcie IrDA nawet nie wspomniano. :( Zakupilem ja zdaje sie w styczniu/lutym biezacego roku. Czy tylko nowsze wersje tej plyty posiadaja takowy port? :( Jesli juz takowy posiada, to moze ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z IrDA pod linuksem... beda jakies powazniejsze problemy? oplaca sie ta zabawa? ;) Z gory dziekuje za odpowiedz.. (tweak.pl przeszukane, google tez, ksiazeczka od mobo rowniez przeczytana ) [-; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Ja w manualu do Twojej płyty (listopad 2002 > http://www.asrock.com/Drivers/Manual/ASR_U...7VT2_UM_v11.pdf) widzę IrDA: konektor IR1 obok kości biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 A w mojej książeczce od K7VT2 jest przy obrazku takie coś: 14 Infrared module connector (IR1) Na stronie 12 jest opis pinów tego gniazda. Nie napisałeś jaką masz wersję płyty. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 A w mojej książeczce od K7VT2 jest przy obrazku takie coś: 14 Infrared module connector (IR1) Na stronie 12 jest opis pinów tego gniazda. Nie napisałeś jaką masz wersję płyty. --- AT Eeee... to są jakieś wersje tej płyty :roll: z tego co mi wiadomo nie ma K7VT2 R3.0 i najprawdobodobniej nie będzie. A co do irda do faktycznie jest po lewej stronie od kości bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Moja ksiazeczka od mobo jest chyba starszego druku ;-) na 12 stronie mam chinskie slaczki, ;] ale przepraszam... faktycznie jest. Nie wiedzialem ze to IR1. Wielkie dzieki.. w "nagrode" ;-) jak juz sie z tym uporam to napisze jak to dziala pod linuksem z SE T610 [-; Chyba, ze ktos juz ma doswiadczenie z tym sprzentem na sidzie [jajko 2.4.23] Chetnie poslucham.. ;] Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...