Skocz do zawartości
SZiBi

IrDA, a ASRock K7VT2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Zakupilem sobie ostatnio SE T610 i zachcialo mi sie skorzystac z mozliwosci przesylu danych pomiedzy kom, a telefonikiem. Tylko teraz pytanie!

Czy moja plyta glowna tak potrafi? (ASRock K7VT2 Series)

W necie znalazlem wiele stronek, na ktotych byla specyfikacja tej plyty, w ktorej pisalo, ze posiada. Niestety w ksiazeczce od mojego mobo o porcie IrDA nawet nie wspomniano. :( Zakupilem ja zdaje sie w styczniu/lutym biezacego roku. Czy tylko nowsze wersje tej plyty posiadaja takowy port? :(

Jesli juz takowy posiada, to moze ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z IrDA pod linuksem... beda jakies powazniejsze problemy? oplaca sie ta zabawa? ;)

Z gory dziekuje za odpowiedz.. (tweak.pl przeszukane, google tez, ksiazeczka od mobo rowniez przeczytana ) [-;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w mojej książeczce od K7VT2 jest przy obrazku takie coś:

14 Infrared module connector (IR1)

Na stronie 12 jest opis pinów tego gniazda.

Nie napisałeś jaką masz wersję płyty.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w mojej książeczce od K7VT2 jest przy obrazku takie coś:

14 Infrared module connector (IR1)

Na stronie 12 jest opis pinów tego gniazda. 

Nie napisałeś jaką masz wersję płyty. 

---

AT

Eeee... to są jakieś wersje tej płyty :roll: z tego co mi wiadomo nie ma K7VT2 R3.0 i najprawdobodobniej nie będzie. A co do irda do faktycznie jest po lewej stronie od kości bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ksiazeczka od mobo jest chyba starszego druku ;-) na 12 stronie mam chinskie slaczki, ;] ale przepraszam... faktycznie jest. Nie wiedzialem ze to IR1.

Wielkie dzieki.. w "nagrode" ;-) jak juz sie z tym uporam to napisze jak to dziala pod linuksem z SE T610 [-;

Chyba, ze ktos juz ma doswiadczenie z tym sprzentem na sidzie [jajko 2.4.23]

Chetnie poslucham.. ;]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...