Skocz do zawartości
Popixs

ERA MDA - pamtop-telefon

Rekomendowane odpowiedzi

witam, nosze sie z zamiarem zakupienia wyzej wymienionego aparatu, niestety znam tylko 1 osobe ktora takowy posiada, wiec mam maly przegląd, chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was posiada/posiadał taki telefon, jak z jego awaryjnosci i obslugą, ile wytrzymuje bateria, czy uzywaliscie dokupywalnego aparatu foto, oraz jak z jego uzytecznoscia, bo za duzo nie znalazlem o sofcie. ostatnia sprawa to wersja, znalazlem na allegro kabel usb, z tymze jest przy nim napisane

"

Kabel HotSync do "palmofonów" T-mobile, O2, ERA MDA o oznaczeniach PW10A2, PW10A1.

"

tak wiec czym rozni sie PW10A2 od PW10A1?

jesli ktos bedzie w stanie pomoc bede bardzo wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuc to pytanie na forum

www.pdaclub.pl

www.palmpage.pl

oraz na newsy

pl.comp.sys.palm

Ten PDA to pocketpc czyli PDA system oparty na windowsach wraz z ich wszystkimi zaletami ;) . Ja osobiscie polecil bym cos z oferty Handspringa ( http://www.handspring.com/ ) jest na PalmOS ktory moim zdaniem jest lepszym systemem przynajmniej dla mnie :D

Wszystko zalezy od tego do czego chcesz go uzywac.

Co do softu na PPC nie wiem nie interesowalo mnie to nigdy z obiegowych opini wiem ze jest go stosunkowo malo natomiast na PalmOS jest masa softu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh uprzedzam to jest zabawa tak samo wciagajaca jak modding :D PDA potem jakies ladne etui no i moze karty pamieci itd itd :D

Ja mam Palma T|E teraz kupuje SD 128 a moze 256 a potem Hardcase :D Kosztowna zabawka ale naprawde bardzo bardzo przydatna jako organizer + zabijacz czasu na wykladach + mozliwosc ogladania filmow + mp3 player i wiele wiele innych mozliwosci:D

A jak kupisz Simensa to pochwal sie na forum jak dziala:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja czegos nie rozumiem ;)

Najpierw sie pytasz o fajnego SmartPhone'a @ PocketPC a potem mowisz o urzadzeniu totalnie innej kategorii wazacym prawie kilogram (SIMpad Siemensa)

Powiedz cos wiecej czego oczekujesz od Palmtopa.

Moja osobista uwaga to taka ze w epoce Bluetooth nie pakowal bym sie w telefon zintegrowany z palmtopem czy tez vice-versa. Primo gabaryty, secundo bateria. NIe mowiac ze wszystkie zintegrowane jeda jeszcze na StrongARMach podczas gdy wiekszosc nowych palmtopow wykorzystuje juz nowe procesory Xscale. Z sensownych cenowo zainteresuj sie Dell Axim'em jesli szukasz PocketPC.

Zastanow sie tez nad oferta komputerkow @ PalmOS glownie Sony Clie (uwazam ze niestety Palm zszedl na psy i nie liczac Zire 71 nie ma niczego ciekawego w ofercie - tzn ma ale za kosmiczne ceny ;)). Mala uwaga - Clie sa fajne, male, z fajnym dizajnem, ale akcesoria do nich w naszym kraju i generalnie w europie kosztuja cholernie duzo. Jest tez problem z serwisowaniem w PL gdyby trafilo sie nieszczescie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi