Gość Wintereq Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Witam Znajomy ma problem z siecią połączył się ostatnio kablem z kumplem i kontrolki na karcie sieciowej u niego jak i jego kumpla się świecą zatem jest połączony dalej? jak gość chce pograć w jakąś grę sieciową z kumplem to nie widzą się nawzajem, mają WinXP, grupa robocza powinna być taka sama, ale co brakuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Wyłącz firewalla w Xp'kach bo on blokuje porty od gier. A wogóle w otoczeniu sieciowym się widzą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Pingi pomiedzy dwoma kompami sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 w otoczeniu sieciowym się nie widzą, kazałem im zostawić tę samą grupę roboczą (o tej samej nazwie) i nie widzą się ponadto przedchwilą zadzwonił, że jak jedna osoba włączy komputer to automatycznie drugi komputer z sieci się włącza i vice versa! firewall chyba ma wyłączony, ale nie jestem pewien pingi? nie wiem czy są, a jaką komendę podać? ping i co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Pingi sprawdza się komendą ping np. 192.168.0.xxx jeżeli jest odpowiedz znaczy że jest połączenie . (START>URUCHOM) Jakim wogóle kablem są podpięci ??? Bez switch?? Jak tak to kabel powinien być skrosowany!! Hehe nie bądz taki tajemniczy i napisz troszke więcej szczegółów technicznych na temat tej sieci <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hehe, nie znam się na sieciach, ale: mają te same karty sieciowe Realteka, połączeni są zwykłym kablem, lampki się świecą u nich o co chodzi z tym krosowaniem? są połączeni tylko kablem bez switcha ani huba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Skrosowany kabel: Pierwsza końcówka : biało-pomarańczowy pomarańczowy biało-zielony niebieski biało-niebieski zielony biało-brązowy brązowy Druga końcówka : bialo-zielony zielony bialo-pomaranczowy niebieski bialo-niebieski pomaranczowy bialo-brązowy brązowy A więc jak się nie znasz a twierdzisz że oba mają XP: 1 komp- START>USTAWIENIA>PANEL STEROWANIA>POŁĄCZENIA SIECIOWE i właściwości połączenia lokalnego , właściwości "protokołu internetowego TCP/IP i wpisujesz np. ADRES IP 192.168.0.1 MASKA PODSIECI 255.255.255.0 i naciskasz ok 2komp - jak w/w tylko IP 192.168.0.2 i to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hehe, co do tego nie znam się to miałem na myśli tylko połączenia kablowe itp. resztę sobie sam mogę zrobić, ale i tak big thx za pomoc! P.S w podpisie zmień na Einstein :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Aaach te literówki :wink: thnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...