Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Wymienie 845BG na SIS645

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myslicie - jaka jest szansa wymiany ref. płytki Intela bez możliwosc o/c i czegokolwiek na np. jakąś płytke na SIS645 (np.ASUS)? Gdzie to zrobić w W-wie? Batory czy może ktoś chce się wymienic? Po patrząc po cennikach ta płyta Intela jest nawet droga.... Ku scisłości - nie miałem możliwości wyboru płyty bo nie kupiłem tego kompa..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze mozesz sprzedac ta plyte jakiemus lamerowi i powiedziec ze jest pod P4 i moze za 400-500zl lyknie . Jak sprzedajesz kompy to spokojnie sobie ja sprzedasz nie jeden klijent jest chetny na Pentium 4 wtedy sprzedasz w jakim zestawie . Mozesz sie oglosic na allegro lub w eletkrogdzieldzie (macie takie cos w WAWIE???) jak nic z w/w propozycji to jedz na gielde i obejdz wszytskie stoiska. Ja bym na ta plyta wykrecil takie wala ze by nawet za 600zl poszla :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W W-wie mamy giełdę na Batorego ;-) ( http://www.wgk.pl Największy problem będzie ze znalezieniem tego frajera...... A jak nie to pójdzie pewnie za jakies 300-400 zł. Zobacze co załatwie na giełdzie w weekend i się odezwe. Jakby ktoś chciał tanią płytę pod P4 to chętnie sprzedam ;-). Tristian - płytka jest w sumie super gdyby nie kompletny brak możliwosci ustawienia czegokolwiek w biosie :-( Nawet nie mozna zmienic ustawieni pamięci ze O/C to nawet nie wspomne. Tak więc nie ma to jak referecyjna płytka Intela :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko polecam jakies mobo na I845D, mialem Epoxa www.extremepc.pl [recenzja] super sie na nim krecilo i stabilna dobra wydajnosc na FSB 133 i mem 176 :) naprawde płyta godna polecenia procek 1.6A krecil sie na 2560Mhz, ewentyalnie ABIT BD7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem rozne zdania na temat Abita, kiedys to byly fajne plyty teraz raczej bym Abita nie lyknal...

Mowisz Epox? Gigabyte spodobal mi sie no i oczywiscie Asusik P4B266E :)

Na IN4.pl doczytalem sie, ze Intel zmniejszyl ceny na chipy 845 :), coz poczekam sobie pare tygodni... warto... a moze w Wawie beda niedlugo jakies cuda na 845E i ICH4 ? :) :D Brzmi niezle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm nie pamietam jaki to serwis prowadzi ranking najlepiej podkreconych P4... pare tyg. temu gdy zagladalem na owy serwis wsrod zestawow z RDRAM bezapelacyjnym liderem byl Abit TH7II (przerobiony) a w kategorii DDR SDRAM pierwsze skrzypce graly zestawy z GIGABYTE na 845D, Asusem P4S333 oraz P4B266...

stad moja teoria :)

Z tego co widze... warto poczekac na 845E z ICH4.. USB2.0 w cenie, poprawiona wydajnosc... moze byc fajny hardware z tego 845E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...