Skocz do zawartości
mk1

>> GAINWARD ti4600 >> znawcy do boju !!

Rekomendowane odpowiedzi

siema,

mam oferte kupna Gainwarda ti4600 128 box za 800 zł >> warto brać ? > w kompelcie wszystko, oprócz firewire > gwara do 2005 roku

Dołączona grafika

Dołączona grafika

dzięki za wypowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewarto, bo za 800zł kupisz na allego 9500@9700 albo 9500pro i będziesz miałkartek o klase wyższąNiewarto, bo za 800zł kupisz na allego 9500@9700 albo 9500pro i będziesz miałkartek o klase wyższą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak sądzicie to chyba musieliście wiedzieć że AMD + GF4 ti4600 zabija we "wszystkich" grach AMD+9500pro oczywiście bez AA

ROTFL :D szczególnie w najnowszych grach obsługujących DX9 i w tych które bedą wychodziły i bedą wymagały DX9 :D tam napewno rozwala. buahah , Już wole jakiegoś 9600 bez pro niz tego Ti... Pozatym piecyk w kompie :D na tym Ti gwrantowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak sądzicie to chyba musieliście wiedzieć że AMD + GF4 ti4600 zabija we "wszystkich" grach AMD+9500pro oczywiście bez AA

ROTFL :D szczególnie w najnowszych grach obsługujących DX9 i w tych które bedą wychodziły i bedą wymagały DX9 :D tam napewno rozwala. buahah , Już wole jakiegoś 9600 bez pro niz tego

juz bym wolał za 850 radka 9600xt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL :D szczególnie w najnowszych grach obsługujących DX9 i w tych które bedą wychodziły i bedą wymagały DX9 :D tam napewno rozwala. buahah , Już wole jakiegoś 9600 bez pro niz tego

no jasne! piszac ze wolabym 9600 bez pro chcialem wyrazić sie ze ta karta nie jestwarta nawet tych 550zł które trzeba wybulic na r9600! .Do 850zł to mozna znaleść 9500 128mb 256bit ale trzeba ruszyć głową i pokombinować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczeze mówiąc to trudna decyzja jest. Bo po:

1.ganward to gainward

2.nie wszyscy muszą grać z aax8

3.wydajność tej 4 jest bardzo porównywalna do r9500pro

4.gwarancja

5.wyniki takiego gainwarda po o/c mogą być co najmniej miłe

6.Nie znane są jeszcze na dobre wymagania gier z dx9 wiec nie wiadomo czy taki @r9500 tez sobie w nich poradzi

przeciw

1.@radek bedzie klepał na głowe te 4

2.z ceną musisz ponegocjować bo 800 t otroche za dużo

3.jakosć obrazu na ati

4.dx9

5.kochane optymalizacji nvidii

6. wydajność z aa i fsaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

mam oferte kupna Gainwarda ti4600 128 box za 800 zł >> warto brać ? > w kompelcie wszystko, oprócz firewire > gwara do 2005 roku

Dołączona grafika

Dołączona grafika

dzięki za wypowiedź.

NOWE nonamy lataja za 600zl (to byl chyba proline, ale nie pamietam).

Jesli mozesz to bym jeszcze poczekal 8) . Niebawem nowe karty, zreszta w lutym ceny spadna na ryj po swietach, XGI tez cos zaoferuje... Bedzie fajnie, ja bym sie jeszcze chwile wstrzymal i kupil cos nowszego technologicznie od Titanium.

(No chyba ze grasz tylko w FPP, bez AA, Anizo, to wtedy moze i warto?)

Jelen: na pelne dx9 jeszcze troche poczekamy, karty nie musza byc w 100% zgodne, najwyzej beda mialy gorsza troche gorsza jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Ti 4800 , trochę grosze osiągi no i ten cooler, nie wiem czy to norma ale mój się już zatarł chyba (mam go TYDZIEŃ - bez o/c). Jutro daje na gwarancję - co też jest plusem bo jest to door to door przez 36 m-cy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Ti 4800 , trochę grosze osiągi no i ten cooler, nie wiem czy to norma ale mój się już zatarł chyba (mam go TYDZIEŃ - bez o/c). Jutro daje na gwarancję - co też jest plusem bo jest to door to door przez 36 m-cy.

miałeś chyba pecha jako 1 z niewielu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu padł już ważny argument Gainward to Gainward, znaczy super OC z tego co wiem to 330 na 720 nasz jak w banku, z Radka 950pro tyle ne wyciadniesz.

Dodam jescze że gainward ma wyśmienity servis mój gf3 się posypał i 2 telefony, pokarte przyjechał kurier a po 3 dniach była spowrotem w domciu.

Roważ jescze taką kwestie kiedy ewnetualnie qupowałbyś natępą karte, bo jeżeli zamierzasz z niej korzyssać długo np. 2 lata to lepszy Radek na teraz geforce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie tak sie dolacze do watku :) po co uzywacie aa ??? zanim jeszcze karta poszla do servisu z ciekawosci odpalilem sobie colina 3 z aa i anizo zeby zobaczyc co trace na nvidii i powiem tylko ze pomyslalem pierwszym razem ze mi oczy siadaja bo wszystko rozmazane lekko sie wydawalo a tak to roznicy wielkiej nie widzialem (poza tym ze gra zaczela skakac na 1024x768x32 wszystko na max) zrobilem wiec screenshoty w tym samym miejscu z aa i anizo i bez - powiem tylko ze mi sie obraz bardziej podobal bez -wiecej szczegolow a z aa i anizo jakies wszystko rozmazane nie ma moze schodkow na krawedziach ale kosztem ostrosci - powiem ze dla mnie zadna rewelacja a co niektorzy robia z tego conajmiej 8smy cud swiata :) - podobaja mi sie teksty w stylu "jak bys raz zagral z wlaczonym aa i anizo to bys juz nigdy nie wylaczyl" itd hiehiehiehie ale to tylko moja subiektywna ocena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie tak sie dolacze do watku :) po co uzywacie aa ??? zanim jeszcze karta poszla do servisu z ciekawosci odpalilem sobie colina 3 z aa i anizo zeby zobaczyc co trace na nvidii i powiem tylko ze pomyslalem pierwszym razem ze mi oczy siadaja bo wszystko rozmazane lekko sie wydawalo a tak to roznicy wielkiej nie widzialem (poza tym ze gra zaczela skakac na 1024x768x32 wszystko na max) zrobilem wiec screenshoty w tym samym miejscu z aa i anizo i bez - powiem tylko ze mi sie obraz bardziej podobal bez -wiecej szczegolow a z aa i anizo jakies wszystko rozmazane nie ma moze schodkow na krawedziach ale kosztem ostrosci  - powiem ze dla mnie zadna rewelacja a co niektorzy robia z tego conajmiej 8smy cud swiata :) - podobaja mi sie teksty w stylu "jak bys raz zagral z wlaczonym aa i anizo to bys juz nigdy nie wylaczyl" itd hiehiehiehie ale to tylko moja subiektywna ocena

hmm...bardzo dzwine, a raczej cos nie tak było.U mnie jak w clinie odpalam anizo to widze wiećej szczegułów.Jak odpale AA to juzwogule nie widze krawendzi i jest extra.Moze jestes slepy :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne! piszac ze wolabym 9600 bez pro chcialem wyrazić sie ze ta karta nie jestwarta nawet tych 550zł które trzeba wybulic na r9600! .Do 850zł to mozna znaleść 9500 128mb 256bit ale trzeba ruszyć głową i pokombinować
no tak tez myślałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jelen: na pelne dx9 jeszcze troche poczekamy, karty nie musza byc w 100% zgodne, najwyzej beda mialy gorsza troche gorsza jakosc.

No dlatego po co kupować Ti4600 i grać z gorszą jakością??!!! nie ma sensu teraz pakować sie w NV przepłacając mając haiz na lepszego Radka. Ta karta była by dobra ale rok temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 700 zeta to bym odrazu kupował!! o ile miałbym kase :)

800 to troche za dużo

za 700?

przeciez pisałem już, że w sbotę na giełdzie w wawie pokazaly sie

GeForce 4Ti 4400 Gainwarda za 400zł

wiec te 800zł czy 700zł to kosmiczna cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Gainwardem przemawia jedynie support i spore możliwości OC. Niestety cena z kosmosu. O alternatywę ciężko, bo jednak jaki by nie był 9500Pro to jednak zawsze pozostaje to "ale" jeśli chodzi o odblokowanie potoków. Karta sama w sobie bardzo przyjemna, ale jakby tak stówkę niżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...