Horant Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 czas swiat, trzeba jakimis nowymi ratami sie obciążyć :-) z tego co dowiedzialem sie o tych 2 kartach to xt ma rdzen taktowany o 100mhz wiecej niz PRO... roznica w cenie to niecale 100zl, ale czy warto? za ta kase mozna by wciagnac 9600 pro vivo... aha, xt ma tez obsluge open gl 2.0, czy warto zwrocic na to uwage? eh, pewnie moja wypowiedz jest dosyc zawila, ale moze bedziecie wiedziec o co mi chodzi:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Bierz xt albo szukaj za tę cenę radków 9700 po mod'owaniu lub orginalnych 9700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Widze że kolega Horant jest bardzo początkujący i o k.graficznych nie ma zbyt pojęcia. Pozwul że wyjaśnie, Radeon 9600Pro i 9600Xt to ta sama karta tylko że XT jest wersją fabrycznie podkręconą. Więc 9600pro też ma ogsługe opengl 2.0, kturej narazie nic nie wykożystuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hmm, tak tak, ale R9600XT jest tak samo wydajny jak R9500Pro a 9600Pro to inna bajka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 czas swiat, trzeba jakimis nowymi ratami sie obciążyć :-) z tego co dowiedzialem sie o tych 2 kartach to xt ma rdzen taktowany o 100mhz wiecej niz PRO... roznica w cenie to niecale 100zl, ale czy warto? za ta kase mozna by wciagnac 9600 pro vivo... aha, xt ma tez obsluge open gl 2.0, czy warto zwrocic na to uwage? eh, pewnie moja wypowiedz jest dosyc zawila, ale moze bedziecie wiedziec o co mi chodzi:-)bierz pro najlpeij od herca bo masz juz radiatory i sam sobie zrobisz xt albo saphire badz gigabyte i radiatory i masz podkreconego xt ja bez radiatorow mam 520/710 wmaxie wiec chyba dobry wynik dobre radiatory i spokojnie bedzie 550/740 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 o tak, poczatkujacy to jestem :-) w kazdym razie musze sie poradzic jak wydac prawie 1000zl, wiec wybacz :-) tak jak sie spodziewalem, kazdy mowi co innego... jak przedstawia sie sprawa wydajnosci? szukalem jakiegos testu xt vs pro, ale niestety nie doszukalem sie porownania tych kart w 1 teście, a wynikow na roznych configach nie ma co porównywać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 po wstepnej selekcji wybralem te 2 karty 1.http://sklep.benchmark.pl/pelny_9648.html 2.http://sklep.benchmark.pl/pelny_8178.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 po wstepnej selekcji wybralem te 2 karty 1.http://sklep.benchmark.pl/pelny_9648.html 2.http://sklep.benchmark.pl/pelny_8178.html chyba cie pojebalo 8O na allegro sa sapphire 9600XT po 790pln ale one sa tylko o 10-15% szybsze niz 9600pro wiec nie wiem czy jest sens wydawac dodatkowe prawie 150pln :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 tylko produkctow z allegro (przynajmniej z wiekszosci) chyba sobie pozniej nie odlicze...zaplace 790 zl na allegro, w sklepie 1000 i wyjdzie tak samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 co ty, jeśli ktośwystawia fakturę to masz dokładnie to samo. większość szybkich kart (jak te 9600) to nóweczki, sklepy poszerzają grono odbiorców przez allegro :D bierz PRO i go podkręcisz, koledzy wiedząco piszą. a 150 zeta to kupa kasy, spokojnie kupisz np. zalmana z heat pipe'm i będziesz miał ciche wydajne chłodzenie. a na allegro kupisz jeszcze taniej pro. tylko bierz od pewnych kolesiów, tyle kasy szkoda stracić by zaoszczędzić 10 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 ja wlasnie kupilem radka 9600pro na Samsungach 3,3ns :twisted: za 650pln z 2-letnia gwara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 mhm...kurde, sam juz nie wiem;p chyba jednak wciagne PRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...