zytek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Witam. Gdy w piątek dostałem paczkę z moich chłodzeniem, to sam zostałem nieźle schłodzony.. był bloczek Black Box, była plexa i śrubki do przykręcenia tego do płyty. Była też płyta. Soltek 75frn2. Jakaż była moja radość, gdy się okazało, że na płycie NIE MA OTWORÓW do przymocowanie takiego cudeńka! :> Kreatywność i zaparcie jednak wzięły górą.. w piwnicy bite dwie godziny, jeśli nie dłużej, szlifowałem dwa kawałki drucików, które zaczepiłem o socket a o nie zaczepiłem zapinkę ze starego radiatora. Póki co się to trzyma, ale bardzo niestabilnie.. tzn. boję się, bo może odpać i mi się proc spali:( Macie pomysły jak zamocować taki blok (black box jak pisałem) ? Czy zapinka od Mate'a będize pasować? Dokładnie ta AMD "W1" ? Mógłbym nią przycisnąć bloczek chyba.. powinna pasować, jakby krućce przeszkadzały to bym przyciął ją trochę. A w ogóle to jak montuje się na płytach SockA takie bloki jak Nukleon czy inne wymyślne? Czy stosuje się też właśnie zapinki od Mate'a? , tzn. właśnie widzę tam zapinkę NOA1 - czy to właśnie taką stosuje się żeby mieć fikcyjne otwory w płycie na socket a? z tego co wiem to większość chyba nie ma otworów.. może tą bym sobie kupił, żeby mieć rozwiązanie na przyszłość, gdybym czasem zmieniał blok.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 forum -> chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 znaczy się? że post nie pasuje do forum "sprzęt' czy że temat został wyjaśniony na forum "chłodzenie"? póki co się na taki nie natknąłem, ale już posłusznie idę szukać:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 zytek szukaj postow ktore pisal _Vip_ bo ma taka plyte i taka zapinke od Mate :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...