Skocz do zawartości
adnet

Klej termoprzewodzący

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was forumowicze kilka pytań odnosnie kleju termoprzewodzącego.

Otóż postanowiłem zmienić naprawdę głóśne chłodzenie na moim GForce 3 Ti 200 GS Gainwarda.

Standardowo jest to orb z żeberkami umiejscowionymi po obwodzie, niestety powietrze

przechodząć przez pióra strasznie świszczy dając naprawdę sporo hałasu. Mam już odpowieni

cooler (trzeba go nieco przyciąć) od Duraka z wentylem 5x5 (do zapuszczenia na 7V). Jednak nie zabardzo da się zamocować go kołkami plastykowymi. Padło, że możnaby skorzystać z kleju termoprzewodzącego, ale musi to być klej z możliwoścą odklejenia - jak mi się grafa zwali lub trzeba będzie ją sprzedać, to wszystko powinno wyglądać jak nówka, bo mi gwary nie uznają lub ktoś jej nie kupi.

Tak więć co Polecacie?

Nie jakieś półśrodki i shity tylko coś sprawdzonego i niedrogiego :D

Jeszcze jedno. Gdzie to dostane w Krakowie?

Z góry wielkie THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat juz wielokrotnie poruszany byl :D

zamiast kleju (z ktorego odklejeniem bywa roznie) lub tasmy (z plaskoscia rdzenia bywa roznie) proponuje wykorzystac dziury w karcie i sruby. albo przewierc sie przez radiator i finy i wsadz dluuugie sruby, albo otworki w radiatorze nagwintuj.

temat ten jakos niedawno poruszal zdaje sie benek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi