adnet Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Mam do Was forumowicze kilka pytań odnosnie kleju termoprzewodzącego. Otóż postanowiłem zmienić naprawdę głóśne chłodzenie na moim GForce 3 Ti 200 GS Gainwarda. Standardowo jest to orb z żeberkami umiejscowionymi po obwodzie, niestety powietrze przechodząć przez pióra strasznie świszczy dając naprawdę sporo hałasu. Mam już odpowieni cooler (trzeba go nieco przyciąć) od Duraka z wentylem 5x5 (do zapuszczenia na 7V). Jednak nie zabardzo da się zamocować go kołkami plastykowymi. Padło, że możnaby skorzystać z kleju termoprzewodzącego, ale musi to być klej z możliwoścą odklejenia - jak mi się grafa zwali lub trzeba będzie ją sprzedać, to wszystko powinno wyglądać jak nówka, bo mi gwary nie uznają lub ktoś jej nie kupi. Tak więć co Polecacie? Nie jakieś półśrodki i shity tylko coś sprawdzonego i niedrogiego :D Jeszcze jedno. Gdzie to dostane w Krakowie? Z góry wielkie THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 temat juz wielokrotnie poruszany byl :D zamiast kleju (z ktorego odklejeniem bywa roznie) lub tasmy (z plaskoscia rdzenia bywa roznie) proponuje wykorzystac dziury w karcie i sruby. albo przewierc sie przez radiator i finy i wsadz dluuugie sruby, albo otworki w radiatorze nagwintuj. temat ten jakos niedawno poruszal zdaje sie benek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Możesz dać na brzegach rdzenia cienkie paski taśmy, a środkiem zwykłą paste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 watpie czy radiator z durona z wentylem utrzyma sie na waskich paskach tasmy. w kazdym razie nie probowalbym tego u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Już wykombinowałem że jednak da się zapiąć do PCB na kołkach przez standardowe otwory. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...