tomasir Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 No właśnie co za tym rozwiązaniem co za drugim. Jaki klej najlepiej użyć - nawet nie mam teraz lutownicy w domu, a i z nią marnie się obchodzę. Myślałem by użyć kleju elektroprzewodzącego, jednak mam wątpliwości jak ten klej zachowa się przy dużej temp. - układ zasilania napewno będzie się konretnie grzał pomimo zastasowania radiatora nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Lakier elektroprzewodzacy Electron 40 costam-costam. Suszyc suszarka do wlosow :) Tylko schnie troche przydlugo... Tylko wiesz co - aktualnie robie mody, i wlasnie chcialem 'kleic' lakierem - i po kilku probach zrezygnowalem. Lutownica po 'wprawieniu' sie na strej elektronice jest wygodniejsza - mi sie rece cholernie trzesa, ale pomimo to lutowanie uwazam za lepszy sposob (choc bede jeszcze probowal bez i lutowania i bez klejenia :P ). Cyna 0.3mm + lutownica oporowa + 'ochronka' z folii aluminiowej badz grubszego papieru z wycieciem na el. lutowany i powinno byc spoko - dzisiaj/jutro bede sie tak bawil na radku 9700 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 ja tam wole lutowac klej jeszcze pusci i kabel bedzie sie platal po obudowie:D a uklad regulacji napiecia grzeje sie i cholera wie jak ten klej sie zachowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 sądo kupienia malutkie lutownice chyba 7Watowe. łatwa obsługa, nic nie przegrzejesz, a jakość połączenia lepsza od każdego kleju - nie ma szans że puści. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...