MARTiiii Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Musze się was poradzić bo już nie wiem o co z nimi biega, nawet po wizycie na stronie eopxa (mogliby lepiej opisy zrobić). Chodzi mi o plyty Epoxa 8RDA3. Wiem, że ta 8RDA3 jest czyta bez dodatków, znowu 8RDA3G posiada dodatkowo LAN i FireWire. Jednak mam problem z tą 8RDA3I. W opisach tej 8RDA3I doczytałem się, że dodatkowo posiada LAN i właściwie tyle. Jednak spotkałem się z opinią i to na Tweaku (gdzieś w jakimś temacie ktoś napsiał), że 8RDA3I nie obsługuje pamięci w DUAL'u i dlatego jest tańsza. Pomóżcie..., czy ta 8RDA3I jest pełnym ULTRA400 z takimi możliwościami o/c jak 8RDA3/G itd., czy przedewszytkim obsługuje pamięci ddr w dualu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 8rdae nie ma duala z tego co wiem 4rda3i ma lan i tyle z dobrodziejstw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Czyli 8RDA3I ma duala, czy e tam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 EPOX 8RDA3I ma na 100% dual ddr. Przeciez jest na nForce 2 Ultra 400!!! Znacie plyte na nForce 2 ktora nie ma dddr??? Moze sie myle ale jestem na 100% pewien ze kazda plyta na tym chipie MUSI miec dddr, inaczej po co byloby ja robic!? 8RDA3I polecam wszystkim - swietna plytka, ale jedyne co zauwazylem to ze temp na procu mam 35* a po wielogodzinnym stresie max 37*. A co dziwne - po podkreceniu na 166 magistrale mam tylko 1* wiecej. Tez tak macie? Moj cooler to taki maly shitowy CoolerMaster 4500 rpm.. Czy ta temperatura nie jest zanizona?! Mam procka osranego jakas biala pasta arctic'a, obudowe otwarta z obu stron.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 To ja mam zupelnie odwrotna sytuacje na MSI mialem od 35-42 a teraz jak zmienilem na epoxa to +8C :( a wszystko to samo dobrze ze zmienilem na volcano 7+ low a i tak mam przy 1,8V 10x205 od 39-51 :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Też mi się wydawało, że dual powinien być ale przy jakimś temacie widziałem, że ktoś napisał że to I nie ma Duala. Jak zmienicie bios to często temp też się zminią, dużo zależy od biosu. Właśnie jaki bios używacie na tych I (i reszta), wgywaliście nowy, czy zostawiliście ten co był na płycie jak kupiliście? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mialem "orginalnego" ;) biosa z sierpnia.. Po tygodniu upgrade'owalem na najowszego - jakos z 28 listopada chyba.. Temperatury identyczne przed i po zmianie. Jedynie dobrze mi system proca zaczol wykrywac... Nie bylo juz : A gdzies na jakiejs focie widzialem, ze ktos podnosil ten czujnik do gory przed wsadzeniem proca.. Ale to chyba by go zniszczylo.. Wiecie cos o tym? POZDRAWIAM.[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 I - ma duall ddr E - nie ma duala Czujnik temp. mam podniesiony tak że dotyka proca od spodu bo socket jest wypełniony silikonem i pianką neoprenową (pod FC) i faktycznie temperature pokazuje wyższą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...