Skocz do zawartości
MARTiiii

Epox 8RDA3/I/G i problemy z opisami

Rekomendowane odpowiedzi

Musze się was poradzić bo już nie wiem o co z nimi biega, nawet po wizycie na stronie eopxa (mogliby lepiej opisy zrobić). Chodzi mi o plyty Epoxa 8RDA3. Wiem, że ta 8RDA3 jest czyta bez dodatków, znowu 8RDA3G posiada dodatkowo LAN i FireWire. Jednak mam problem z tą 8RDA3I. W opisach tej 8RDA3I doczytałem się, że dodatkowo posiada LAN i właściwie tyle. Jednak spotkałem się z opinią i to na Tweaku (gdzieś w jakimś temacie ktoś napsiał), że 8RDA3I nie obsługuje pamięci w DUAL'u i dlatego jest tańsza. Pomóżcie..., czy ta 8RDA3I jest pełnym ULTRA400 z takimi możliwościami o/c jak 8RDA3/G itd., czy przedewszytkim obsługuje pamięci ddr w dualu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EPOX 8RDA3I ma na 100% dual ddr. Przeciez jest na nForce 2 Ultra 400!!! Znacie plyte na nForce 2 ktora nie ma dddr??? Moze sie myle ale jestem na 100% pewien ze kazda plyta na tym chipie MUSI miec dddr, inaczej po co byloby ja robic!?

8RDA3I polecam wszystkim - swietna plytka, ale jedyne co zauwazylem to ze temp na procu mam 35* a po wielogodzinnym stresie max 37*.

A co dziwne - po podkreceniu na 166 magistrale mam tylko 1* wiecej. Tez tak macie? Moj cooler to taki maly shitowy CoolerMaster 4500 rpm..

Czy ta temperatura nie jest zanizona?! Mam procka osranego jakas biala pasta arctic'a, obudowe otwarta z obu stron..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się wydawało, że dual powinien być ale przy jakimś temacie widziałem, że ktoś napisał że to I nie ma Duala.

Jak zmienicie bios to często temp też się zminią, dużo zależy od biosu. Właśnie jaki bios używacie na tych I (i reszta), wgywaliście nowy, czy zostawiliście ten co był na płycie jak kupiliście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem "orginalnego" ;) biosa z sierpnia.. Po tygodniu upgrade'owalem na najowszego - jakos z 28 listopada chyba.. Temperatury identyczne przed i po zmianie. Jedynie dobrze mi system proca zaczol wykrywac... Nie bylo juz :

Dołączona grafika

A gdzies na jakiejs focie widzialem, ze ktos podnosil ten czujnik do gory przed wsadzeniem proca.. Ale to chyba by go zniszczylo.. Wiecie cos o tym?

POZDRAWIAM.[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...