Szymon Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Panowie! :D Dodam na poczatku ze moj epox to rev 1.1 , kupilem go w styczniu tego roku, Wiec spodziewalem sie ze taki moze byc koniec zabawy, no ale coz ciekawosc nie zna granic. Mialem dwie kosci ramu 333 mhz i 400 mhz :D. Jakis czas temu tak sie zlozylo ze moja 333 mhz kosc sprzedalem (w celu zakupu drugiej 400). Pozostala mi wiec jedna kosc 400 mhz, rozochocony mozliwoscia ustawienia fsb na 200 mhz i wiecej (wczesniejsza kosc mi nie wyrabiala). Zaczalem wiec od 203 mhz :D, potem 205, potem 210 (tutaj juz sie winda wykladala.) A potem nie pamietam co zrobilem :D bylem w szoku :>. Chyba dalem 205 i cl2, po resecie ujzalem (kiedys oslawiony) ekran z intrukcja zeby wlozyc bios na dyskietce do stacji i cos tam nacisnac. Szybko wylacvzylrm komputer, ale bylo juz za pozno, drugi raz sie nie wlaczyl. Sprawdzilem proca u kumpla, wszystko ok. Wiec widac bios mi wyparowal. Teraz mam pytania do was. Po pierwsze czy w serwisach sa provlemy z taka wymiana(plyte kupilem w internecie, wiec musze odeslac do sklepu :-/, wtedy na mojej wsi byla nie dostepna jak kupowalem) ??? Oraz drugie, chyba wazniejsze, czy moze jest jakis sposob aby samemu dac sobie z tym rade??> Jak podlacze stacje dyskietek, to swieci sie non stopa dyskietka kreci :D. TO chyba nie dobry objaw. Prosze o pomoc :>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Panowie! :D Dodam na poczatku ze moj epox to rev 1.1 , kupilem go w styczniu tego roku, Wiec spodziewalem sie ze taki moze byc koniec zabawy, no ale coz ciekawosc nie zna granic. Mialem dwie kosci ramu 333 mhz i 400 mhz :D. Jakis czas temu tak sie zlozylo ze moja 333 mhz kosc sprzedalem (w celu zakupu drugiej 400). Pozostala mi wiec jedna kosc 400 mhz, rozochocony mozliwoscia ustawienia fsb na 200 mhz i wiecej (wczesniejsza kosc mi nie wyrabiala). Zaczalem wiec od 203 mhz :D, potem 205, potem 210 (tutaj juz sie winda wykladala.) A potem nie pamietam co zrobilem :D bylem w szoku :>. Chyba dalem 205 i cl2, po resecie ujzalem (kiedys oslawiony) ekran z intrukcja zeby wlozyc bios na dyskietce do stacji i cos tam nacisnac. Szybko wylacvzylrm komputer, ale bylo juz za pozno, drugi raz sie nie wlaczyl. Sprawdzilem proca u kumpla, wszystko ok. Wiec widac bios mi wyparowal. Teraz mam pytania do was. Po pierwsze czy w serwisach sa provlemy z taka wymiana(plyte kupilem w internecie, wiec musze odeslac do sklepu :-/, wtedy na mojej wsi byla nie dostepna jak kupowalem) ??? Oraz drugie, chyba wazniejsze, czy moze jest jakis sposob aby samemu dac sobie z tym rade??> Jak podlacze stacje dyskietek, to swieci sie non stopa dyskietka kreci :D. TO chyba nie dobry objaw. Prosze o pomoc :>. Spróbuj ściągnąć najnowszy Bios i nagrać na dyskietkę - potem odpalić z dyskietki Bios (uaktualnić). Wcześnbiej sprawdź czy dobrze podpiąłeś kabel od stacji dyskietek. Jak nie pomoże to musisz dać do nagrania bios na programatorze - koszt chyba z 15 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 w jaki sposob? Po prostu nagrac sam plik BIN na dyskietke i wlozyc? Musze popytac o ten programator. btw: wyswietlacz pokazuje CF czyli ten calkowicie pierwszy ""numerek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 15 zł????? jak to? przecież z tego co wiem to programowanie BIOSu kosztuje od 40-50 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 30pln programowanie i 30pln kosc biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 no 60 zł to juz duzo. Tym bardziej ze nie jestem pewny ze to to. Ale z tych postow ktore pamietam to wlacznie to bylo przyczyna. Jak oddam plyte do seriwsu, to szybko zalatiwaja takie sprawy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 maja na to dwa tygodnie ja kiedys miesiac czekalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mialem podobny problem dwa razy jak flashowalem bios plikiem z angielskiej strony Epoxa, ja poradzilem sobie tak: Dyskietka systemowa na ktora wgrana jest cala zawartosc zipa z biosem sciagnieta ze strony amerykanskiej ( na www.epox.com wybierz USA tamte pliki sa najpewniejsze.) po wlaczeniu kompa prosi o dyskietke z plikami startowymi, ta dyskietka zalatwia wszystko. Jeden kumpel flashowal 8RDA z poziomu windowsa i w jakis magiczny sposob bios mu calkiem padl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 nie bardzo rozumiem. Mam zrobic dyskietke startowa z bin`em? Czy sam Bin tam umiescic? Czy jak? U mnie plyta niestety nie prosi nawet o dyskietke, jest totalna cisza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 samego BIN nagraj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 nie bardzo rozumiem. Mam zrobic dyskietke startowa z bin`em? Czy sam Bin tam umiescic? Czy jak? U mnie plyta niestety nie prosi nawet o dyskietke, jest totalna cisza. http://www.motherboardfaqs.com/article.php?24.255 Przedostatni punkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 no 60 zł to juz duzo. Tym bardziej ze nie jestem pewny ze to to. Ale z tych postow ktore pamietam to wlacznie to bylo przyczyna. Jak oddam plyte do seriwsu, to szybko zalatiwaja takie sprawy? 8O Jestes z Katowic...? 8O I nie wiesz co zrobic...? Hmmm Jedz do Pronoxu, wal na serwis (1sze pietro) i za 20PLN (lub 6pak Heinekena-ja tak to wlasnie zalatwilem ;) ) bedziesz mial to zrobione w 5 minut. Siakie w 2 tygodnie, miesiac czekania :?: :?: 8O :roll: Siakies odsylanie plyty do sklepu :?: :?: 8O :roll: Osochozziii... :/ Piszesz ze od stycznia masz to mobo- pojawila sie przeciez masa postow o rda/+ i juz nawet moja 10letnia siostra wie kto jest dystrybutorem tej plyty na PL, jak zalatwiac naprawy gwarancyjne i w jaki sposob plyta pada bo zbyt mocnym O/C... :x Amnezja? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 15 zł????? jak to? przecież z tego co wiem to programowanie BIOSu kosztuje od 40-50 zł Zależy gdzie. U nas już za tyle flasciach!ą bios jak jest dobra kość biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 no 60 zł to juz duzo. Tym bardziej ze nie jestem pewny ze to to. Ale z tych postow ktore pamietam to wlacznie to bylo przyczyna. Jak oddam plyte do seriwsu, to szybko zalatiwaja takie sprawy? 8O Jestes z Katowic...? 8O I nie wiesz co zrobic...? Hmmm Jedz do Pronoxu, wal na serwis (1sze pietro) i za 20PLN (lub 6pak Heinekena-ja tak to wlasnie zalatwilem ;) ) bedziesz mial to zrobione w 5 minut. Siakie w 2 tygodnie, miesiac czekania :?: :?: 8O :roll: Siakies odsylanie plyty do sklepu :?: :?: 8O :roll: Osochozziii... :/ Piszesz ze od stycznia masz to mobo- pojawila sie przeciez masa postow o rda/+ i juz nawet moja 10letnia siostra wie kto jest dystrybutorem tej plyty na PL, jak zalatwiac naprawy gwarancyjne i w jaki sposob plyta pada bo zbyt mocnym O/C... :x Amnezja? :roll: Dzieki! Wiem kto jest dystrybutorem epoxa na polske i wiem rowniez w jaki sposob te plyty padają. Nie wiedzialem po prostu ze mozna w ten sposob zalatwic sprawe. Topic o 8rda przejzalem prawie caly od 60 strony do 20 (bo potem juz nie chcialem kumplowi glowy zawracac, bo mu godzine na kompie siedzialem) i nie wiele znalazlem. Dzieki za pomoc, w takim razie bede musial przejsc sie na paderewe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Mam nadzieje, ze i Tobie uda sie to w ten sposob zalatwic. Bylebys tylko trafil na uczynnego serwisanta ;). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Hm u mnie sprawa wyglądała tak, nie flashowałem biosu z dyskietki bo i tak nic to nie dawało, odłącz całkowicie zasilanie albo wyłącznikiem na zasiłce albo wyciąg kabel po protu, zworka na clear cmos i kilka razy nacisnij power na obudowie, u mnie to pomogło, mam nadzieje że u ciebie tez to pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 juz probowalem z tmy cmosem :D. Obecnie mam taki efekt. Ze bez proca plyta dziala i opkazuej FF na wyswietlaczu. Z procem wlacza sie na 2-3 sekudy i gasnie, w pc speakerze slychac wtedy barzdo cicho tuuu diii tuuu diii tuu diii :). Bede dzisiaj kombinowac, zainteresowalo mnie to z podmiana biosu. Dzisiaj ide do kumpla ktory ma ta sama plyte i chce tylko zamienic moja kosc z jego i sprawdzic czy ruszy - dla pewnosci czy to bios. Bo nie chce placic za programowanie zeby sie okazlo potem ze to ni9e to , ostatnio neistety nie mam pieniedzy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...