Skocz do zawartości
Slayer

Jakie macie karty dźwiękowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z kolei posiadam SB Audigy Player i jestem nim zawiedziony. O ile jakosc dzwieku nie pozostawia za duzo do zyczenia anty-audiofilowi takiemu jak ja, to z komfortem w graniu jest juz gorzej.

Otoz po jakichs 2 godzinach grania np. w GTA 3 pojawiaja sie wkurzajace trzaski w tle. Wydaje mi sie, ze to wina EAX, gdyz po przelaczeniu na A3D zgrzytow jest znacznie mniej lub calkowicie znikaja.

Ktos wie czemu tak sie dzieje i jak temu zaradzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB 128 Pci :)

Jesli chodzi o trzaski - zobacz czy sledz jest dobrze dokrecony... lub zewrzyj kabelkiem mase z obudowa... moze nie masz gniazdka z "bolcem"... trzaski moga powstawac gdy nie odprowadza sie do masy czegos... czego nie pamietam szkole dawno skonczylem, ale masa musi byc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam to co w podpisie czyli SB 128 PCI ... i tak zmieniam i zmianiam pare(nascie) miesiecy i jakos nigdy nie ma kasy bo wydaje na cos innego ;) moze kiedys wreszcie qpie sobie sb live! 5.1 i mi starczy, no moze jakiegos Audigy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei posiadam SB Audigy Player i jestem nim zawiedziony. O ile jakosc dzwieku nie pozostawia za duzo do zyczenia anty-audiofilowi takiemu jak ja, to z komfortem w graniu jest juz gorzej.

Otoz po jakichs 2 godzinach grania np. w GTA 3 pojawiaja sie wkurzajace trzaski w tle. Wydaje mi sie, ze to wina EAX, gdyz po przelaczeniu na A3D zgrzytow jest znacznie mniej lub calkowicie znikaja.

Ktos wie czemu tak sie dzieje i jak temu zaradzic?

moim zdaniem cos sie przegrzewa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadane karty: Yamaha 724 (wciaz na topie!), Maya 7.1 (oswajam sie z nia wlasnie), oraz smiecie od monopolisty (SB128 nadepnalem :-( ) - Live 5.1 i Audigy Player - obie "w szufladzie" (chce sprzedac, bo sa bezuzyteczne - obie z pudelkami, itd.)

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam tego syfa na plycie zintegrowanego :)

od creativa nic nie kupie :) a wydawac kupe kasy an cos lepszego nie planuje :)

Do sluchanie mp3 i filmow starczy :)

A oprucz tego posiadam zestaw stereo w fazie modernizacji ale cienko narazie z kasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB 128 . EAX na tej karcie to total syf ,trzeszczy jak cholera co jakiś czas np. w diablo 2 :evil: i nic się nie przegrzewa i wszystko dobrze łaczy. Po prostu syfiasta karta po tym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB Live! Platinum :twisted:

A te szumy, zadziej trzaski w GTA3, to wina EAX ! Też tak mam ku#fa!

Jednak zakłucenia występują tylko w GTA3 , nigdzie indziej! ZASTANAWIAJĄCE :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a ja mam Sound Blaster AWE 32 :D Bardzo ładnie gra, żadnych szumów, trzasków czy czego tam jeszcze :-) Pozatym ma wbudowany kontroler IDE (czasem CD pod nim mam), 2 wejścia i 2 wyjścia w tym jedno z wzmacniaczem (całkiem niezły :-) ) i tylko jedną wadę, jest na ISA :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...