Skocz do zawartości
Slayer

Jakie macie karty dźwiękowe?

Rekomendowane odpowiedzi

A jak już piszemy o ,,dzwiękówkach" :wink: to jak będzie z tymi na magistrali....PCI 3.0? Jeżeli dobrze pamiętam, to w porównaniu do AGP x 8 ta magistrala jest kilkukrotnie wydajniejsza!!!!! Nowy standard w 2004 roku...no...to wtedy sobie sprzęta wymienię :lol: Będzie full wypas! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Czy moze Yuri to.. Piteq?  :oops: ..

-- 

Pozdrawiam

na 100% nie

Przepraszam Cie. Piteq byl wielbicielem tej samej karty.. Mial hurtownie w Lodzi. Potem zniknal mi z oczu (w usenecie). Wiem, ze przeniosl sie do naszej wsi :-). Strzelilem. Wybacz mi Yuri pudlo :cry:

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

a ja mam sb Live podlonczone do wzmacniacza Denona i 108 litrowyc kolumn i gra swietnie - w porownaniu do karty zintegrowanej ktora ma na plycie

a ja slyszalem ze litry sie nie licza tylko efektywnosc i takie tam rozne waty :wink:

ale jak widze kompleks i wielkoscia trzeba sie popisac !

A ten wzmacniacz denona to jaki jak mozna wiedziec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

mam dokladnie te same opcje na plycie glownej z AC97. Dlatego pisze ze sie za bardzo juz w tych czasach nie oplaca wydawac pieniedzy na dodatkowe karty dzwiekowe. (..)

Witaj

Zajrzyj do dzialu "Software", i poszukaj mojego topicu "Znalezione w Sieci.. AC97". Sciagnij to sobie. Bedziesz zachwycony. Jest tam edytor calego rejestru AC97 (w tym i 20-bitowe przetwarzanie). Swietny programik.

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...)

Bedzie awantura ale co mi tam :)

Czy te 200W to jedyne czym twoje techniksy moga sie pochwalic ?

A jaka efektywnosc ? jaka jakosc dzwieku ?

Widze ze jeszcze na tym swiecie sa ludzie dla ktorych waty to podstawa :)

A karte poleca sb live ! jak dla twoich wymagan wsam raz :)

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zintegrowana AC'7 narazie nie zajmuje sie dziekiem wiec NARAZIE wystarczr ) jest to to fatale!!! na mikrofonie nieda sie ngrywac dzwiek z tv sie piepszy itp ogulnie trza by jakas yamahe nabyc) ale wole najpierw kupic sobie jakiegos cambridg'a + powiedzmy eee sam niewiem jakies nieduze na vifach i sasie w sumie wyjdzie jakies 4000pln pomijajac zrudlo ale na tej dobrej karcie powiedzy ze niebyloby fatalnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

tak przy okazi Waty to mozna sobie w uszy napchac liczy sie efektywnosc i cisnienie akustyczne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

tak przy okazi Waty to mozna sobie w uszy napchac liczy sie efektywnosc i cisnienie akustyczne :D

No wlasnie o tym mowie :)

Btw ostatnio kupilm cdaction (kupuje z przyzwyczajenia ale poziom coraz nizszy) i sie jakis koles podniecal zestawem glosnikow logitecha ktory ma bagatela 400W liczonych w RMS ! Tam takie glaby pisza recezje sprzetu ze szkoda gadac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam SB Live 1024 (niestety bez 5.1), glosniki Samsunga (przód) i glosniki Sony (tył), ale i tak jestem bardzo zadowolony. Czyściutki dźwięk, na moje ucho więcej mi nie potrzeba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

a ja mam sb Live podlonczone do wzmacniacza Denona i 108 litrowyc kolumn i gra swietnie - w porownaniu do karty zintegrowanej ktora ma na plycie

a ja slyszalem ze litry sie nie licza tylko efektywnosc i takie tam rozne waty :wink:

Ważne żeby kolumna była dobrze dostrojona do danego głośnika(właściwa objętość obudowy, oraz właściwa czestotliwość strojenia bassreflexu). Generalnie im większa obudowa tym niższy bas, ale gorsza odpowiedź impulsowa, mniejsza wytrzymałość amplitudowa ( z czym się wiąże cichsza gra). Czy te kolumny sam robiłeś ?? jakich użyłeś głośników.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mialem SB Live 5.1 ale sprzedalem i teraz uzywam system dzwiekowy ktory jest na plycie glownej. Jest bardzo dobry i nie widze roznicy pomiedzy SB Live 5.1 i wbudowanym dzwiekiem na plycie glownej. Dla mnie to SB i inne karty dzwiekowe to stata pieniedzy poniewaz nie oferuja one nic nowego. Zwykly uzytkownik nie uslyszy roznicy w jakosci dzwieku. Mysle ze karty typu SB sa dla ludzi ktorzy zajmuja sie obrubka dzwieku zawodowo etc. :P

Wszystko zależy od podłączonego zestawu głośnikowego. Przy dobrym zestawie wyraźnie słychać ograniczenia w zakresie niskich tonów ( dobry zestaw to nie zestaw komputerowy tylko kolumny za min 2000 oraz subwoofer za 2500, przenoszący wg. pomiarów od 25, a nie wg. producenta !! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do niedawna miałem SB 16 bit. Bardzo dobra karta, i jak dotąd tylko FFVIII nie chciał mi na niej dobrze chodzić...

Teraz mam okazyjnego SB128 i jestem zadowolony. Osobiście to jestem odrobinęprzygłuchy, i jakoś nie przeszkadza mi dźwięk słabszy, czy gorszej jakości.

16'tka potrzebna mi była do starych dosowych gierek. Zintegrowane na płycie SB Pro było do niczego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...