Slayer Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A jak już piszemy o ,,dzwiękówkach" :wink: to jak będzie z tymi na magistrali....PCI 3.0? Jeżeli dobrze pamiętam, to w porównaniu do AGP x 8 ta magistrala jest kilkukrotnie wydajniejsza!!!!! Nowy standard w 2004 roku...no...to wtedy sobie sprzęta wymienię :lol: Będzie full wypas! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 JA smigam na SB Live! 1024 Player, ale moze wymienie na cos z pozadnymi przetwornikami 20 bit minimum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 c-media MINT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 SbLive 5.1 DE - never again. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ja mam już YAMAHĘ 724. ładnie to gra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ja mam SB Audigy Player. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Mialem kiedys Sound Blaster AWE64 Value i byla zajebista ( mialbym ja tez teraz ale mam nowa plyte i niemam ISA a ona wlasnie na nim byla) a teraz mam aktualnie AC97 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Czy moze Yuri to.. Piteq? :oops: .. -- Pozdrawiam na 100% nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tres0r Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 AC'97 oraz FM 801 oby dwie activ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat spiryt a dzie ją kupiłeś? www.artland.com.pl ma w ofercie tę kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Mam Mint Sound Card 3D - 4 kanały. 8) Ma godne dźwięki!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 a ja mam sb Live podlonczone do wzmacniacza Denona i 108 litrowyc kolumn i gra swietnie - w porownaniu do karty zintegrowanej ktora ma na plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Cytat Czy moze Yuri to.. Piteq? :oops: .. -- Pozdrawiam na 100% nie Przepraszam Cie. Piteq byl wielbicielem tej samej karty.. Mial hurtownie w Lodzi. Potem zniknal mi z oczu (w usenecie). Wiem, ze przeniosl sie do naszej wsi :-). Strzelilem. Wybacz mi Yuri pudlo :cry: -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat a ja mam sb Live podlonczone do wzmacniacza Denona i 108 litrowyc kolumn i gra swietnie - w porownaniu do karty zintegrowanej ktora ma na plycie a ja slyszalem ze litry sie nie licza tylko efektywnosc i takie tam rozne waty :wink: ale jak widze kompleks i wielkoscia trzeba sie popisac ! A ten wzmacniacz denona to jaki jak mozna wiedziec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat mam dokladnie te same opcje na plycie glownej z AC97. Dlatego pisze ze sie za bardzo juz w tych czasach nie oplaca wydawac pieniedzy na dodatkowe karty dzwiekowe. (..)Witaj Zajrzyj do dzialu "Software", i poszukaj mojego topicu "Znalezione w Sieci.. AC97". Sciagnij to sobie. Bedziesz zachwycony. Jest tam edytor calego rejestru AC97 (w tym i 20-bitowe przetwarzanie). Swietny programik. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambartur Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Ambartur zajrzyj na http://www.kartydzwiekowe.com.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 ESS Solo1 i SB16 na ISA w drugim kompie (i chodzi jak złoto :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 a ja mam 2 karty :lol: AC '97 wylaczona i Yamaha 724 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cytat pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...) Bedzie awantura ale co mi tam :) Czy te 200W to jedyne czym twoje techniksy moga sie pochwalic ? A jaka efektywnosc ? jaka jakosc dzwieku ? Widze ze jeszcze na tym swiecie sa ludzie dla ktorych waty to podstawa :) A karte poleca sb live ! jak dla twoich wymagan wsam raz :) pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 zintegrowana AC'7 narazie nie zajmuje sie dziekiem wiec NARAZIE wystarczr ) jest to to fatale!!! na mikrofonie nieda sie ngrywac dzwiek z tv sie piepszy itp ogulnie trza by jakas yamahe nabyc) ale wole najpierw kupic sobie jakiegos cambridg'a + powiedzmy eee sam niewiem jakies nieduze na vifach i sasie w sumie wyjdzie jakies 4000pln pomijajac zrudlo ale na tej dobrej karcie powiedzy ze niebyloby fatalnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cytat Cytat pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...) Bedzie awantura ale co mi tam :) Czy te 200W to jedyne czym twoje techniksy moga sie pochwalic ? A jaka efektywnosc ? jaka jakosc dzwieku ? Widze ze jeszcze na tym swiecie sa ludzie dla ktorych waty to podstawa :) A karte poleca sb live ! jak dla twoich wymagan wsam raz :) pozdrawiam :) tak przy okazi Waty to mozna sobie w uszy napchac liczy sie efektywnosc i cisnienie akustyczne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cytat Cytat Cytat pytanko: jaka karte polecilibyscie do zasosowan empetrojkowych (ew. gra jakas) aby miala b duzy odstep sygnalu od szumow, jak najlepsza jakosc, a wyjscie only stereo (za nic nie zamienie moich dwustuwatowek techniksa na mikrozestawik 7.1...) Bedzie awantura ale co mi tam :) Czy te 200W to jedyne czym twoje techniksy moga sie pochwalic ? A jaka efektywnosc ? jaka jakosc dzwieku ? Widze ze jeszcze na tym swiecie sa ludzie dla ktorych waty to podstawa :) A karte poleca sb live ! jak dla twoich wymagan wsam raz :) pozdrawiam :) tak przy okazi Waty to mozna sobie w uszy napchac liczy sie efektywnosc i cisnienie akustyczne :D No wlasnie o tym mowie :) Btw ostatnio kupilm cdaction (kupuje z przyzwyczajenia ale poziom coraz nizszy) i sie jakis koles podniecal zestawem glosnikow logitecha ktory ma bagatela 400W liczonych w RMS ! Tam takie glaby pisza recezje sprzetu ze szkoda gadac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek777 Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 tani przepis na dźwięk przestrzenny: sb live 5.1 oem + inspire5300 oem to jest to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 A ja mam SB Live 1024 (niestety bez 5.1), glosniki Samsunga (przód) i glosniki Sony (tył), ale i tak jestem bardzo zadowolony. Czyściutki dźwięk, na moje ucho więcej mi nie potrzeba :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 LIVE 5.1 + Tannoy M1(sygnał tez jest doprowadzony do drugiego pokoju gdzie stoi Onkyo 595, dali 606,Paradigm PS1200 i to dopiero gra !! :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michelicus Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 SB Live! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cytat Cytat a ja mam sb Live podlonczone do wzmacniacza Denona i 108 litrowyc kolumn i gra swietnie - w porownaniu do karty zintegrowanej ktora ma na plycie a ja slyszalem ze litry sie nie licza tylko efektywnosc i takie tam rozne waty :wink: Ważne żeby kolumna była dobrze dostrojona do danego głośnika(właściwa objętość obudowy, oraz właściwa czestotliwość strojenia bassreflexu). Generalnie im większa obudowa tym niższy bas, ale gorsza odpowiedź impulsowa, mniejsza wytrzymałość amplitudowa ( z czym się wiąże cichsza gra). Czy te kolumny sam robiłeś ?? jakich użyłeś głośników..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Cytat Mialem SB Live 5.1 ale sprzedalem i teraz uzywam system dzwiekowy ktory jest na plycie glownej. Jest bardzo dobry i nie widze roznicy pomiedzy SB Live 5.1 i wbudowanym dzwiekiem na plycie glownej. Dla mnie to SB i inne karty dzwiekowe to stata pieniedzy poniewaz nie oferuja one nic nowego. Zwykly uzytkownik nie uslyszy roznicy w jakosci dzwieku. Mysle ze karty typu SB sa dla ludzi ktorzy zajmuja sie obrubka dzwieku zawodowo etc. :PWszystko zależy od podłączonego zestawu głośnikowego. Przy dobrym zestawie wyraźnie słychać ograniczenia w zakresie niskich tonów ( dobry zestaw to nie zestaw komputerowy tylko kolumny za min 2000 oraz subwoofer za 2500, przenoszący wg. pomiarów od 25, a nie wg. producenta !! ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Ja do niedawna miałem SB 16 bit. Bardzo dobra karta, i jak dotąd tylko FFVIII nie chciał mi na niej dobrze chodzić... Teraz mam okazyjnego SB128 i jestem zadowolony. Osobiście to jestem odrobinęprzygłuchy, i jakoś nie przeszkadza mi dźwięk słabszy, czy gorszej jakości. 16'tka potrzebna mi była do starych dosowych gierek. Zintegrowane na płycie SB Pro było do niczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...