Skocz do zawartości
Slayer

Jakie macie karty dźwiękowe?

Rekomendowane odpowiedzi

SB Live 5.1 + glosniki creative Inspire 5300 systemu 5.1 :D wie ktos jak wlaczyc glosnik centralny oprocz opcji Watch Movie bo na tej opcji nie da sie sluchac muzyki bo chamski dzwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotyczy Hercules Fortissimo II

Bylo to dosc dawno temu, ale moze je maja. 

Podaje namiary sklepu:http://www.artland.com.pl/

to fajny sklep na gieldzie w ofercie jak jzu pisalem maja "tualatony"

no i ten przesmieszny zakaz "posuwania obudow"

buhaha

ale takiego herculesa to bym z checia kupil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zainteresowanych ...

Sa spore szanse ze w Action za niedlugi czas pojawi sie karta Hercules Foftissimo II Digital Edition (ma nowszy przetwornik CL od tego co jest montowany w Herculesie bez dopisku )

Cena okolo 80 USD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiegos Live'a ze zlotymi koncowkami i spdif'em... qpilem go razem z fps1500 za 300zl... i cholera, jestem b. zadowolony :)), no i oczywiscie zintegrowany via ac97...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem SB Live 5.1 ale sprzedalem i teraz uzywam system dzwiekowy ktory jest na plycie glownej. Jest bardzo dobry i nie widze roznicy pomiedzy SB Live 5.1 i wbudowanym dzwiekiem na plycie glownej. Dla mnie to SB i inne karty dzwiekowe to stata pieniedzy poniewaz nie oferuja one nic nowego. Zwykly uzytkownik nie uslyszy roznicy w jakosci dzwieku. Mysle ze karty typu SB sa dla ludzi ktorzy zajmuja sie obrubka dzwieku zawodowo etc. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB Live 5.1 + glosniki creative Inspire 5300 systemu 5.1  :D wie ktos jak wlaczyc glosnik centralny oprocz opcji Watch Movie bo na tej opcji nie da sie sluchac muzyki bo chamski dzwiek

Opcja Watch Movie służy do emulowania Dolby Surround na filmach które mają dźwięk 2-kanałowy - to normalne, że nie nadaje się ona do słuchania muzyki. Głośnik centralny jest w pełni wykorzystywany w filmach z dźwiękiem AC3 (Dolby Digital 5.1) z płytek DVD lub w odpowiednio zrobionych DivX-ach. W niektórych grach też działa głosnik centralny, bardzo dobrze to słychać np. w Unreal Tournament.

U siebie też mam Live 5.1 + amplituner 6-kanałowy (analogowy) + 5 głośników + subwoofer aktywny (własna konstrukcja - głośnik 30cm, tuba 50 litrów bass-reflex, końcówa 100W w sinusie na tranzystorach 2N3055, filtr aktywny). Wymiata zajebiście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Live 5.1 Player w pierwszym, a 64 AWE w drugim.

Na razie zbieram na głośniki (we wrześniu kupuję).

Czekam też na kartę dźwiękową, która zrobi na mnie wrażenie (nie zanosi się, żeby to był Creative).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do bbc20000:

gdybyś posłuchał jak w Q3 działa połączenie A3D z EAXem

to byś zmienił zdanie( pozycjonowanie dzwięku i pogłosy - dziwnie że bez tego ktoś gra w Q3) i tak jak pisał Yuri Vortex2 SQ2500 to jest extra karta ( i nie mam zamiaru jej zmieniać, choć to stara karta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster Sound MX300 rulz!!!

A3d i EAX

Do gier nadal jest najlepszy, najmniejsze obciazenie procka

poziom sygnalu do szumu lepszy niz w Live! etc.

Slayer: co do kart z Dolby 7.1 to przeciez juz sa, chocby Maya 7.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster Sound MX300 rulz!!!

A3d i EAX

Do gier nadal jest najlepszy, najmniejsze obciazenie procka

poziom sygnalu do szumu lepszy niz w Live! etc.

Slayer: co do kart z Dolby 7.1 to przeciez juz sa, chocby Maya 7.1

Wiem....ale czekam na odzew konkurencjii- ta karta jest dla mnie za słaba- za mało bajerów :lol: :lol: :lol: Wiesz, będę sprzęt jak będę sprzęt zmieniać, to chcę mieć full wypas. Dlatego czekam sobie już 3 lata :lol: i tak sobie czekam.... :roll: A wiecie, kiedyś był gdzieś artykół o głośnikach, to pisali, że najleprze doznania oferują te w kszałcie zwiniętej muszli no i oczywiście wzmacniacz lampowy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,choćby Maya"? 300 zł za to? Tak jakoś przejżałem jej specyfikację, to..się zawiodłem- słabizna!!! Specyfikacja dla kart za 50 zł prócz tego Dolby 7.1( SOFTWARE!!!!) Chwyt reklamowy i nic więcej :? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...