Skocz do zawartości
Slayer

Jakie macie karty dźwiękowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zależy od podłączonego zestawu głośnikowego. Przy dobrym zestawie wyraźnie słychać ograniczenia w zakresie niskich tonów ( dobry zestaw to nie zestaw komputerowy tylko kolumny za min 2000 oraz subwoofer za 2500, przenoszący wg. pomiarów od 25, a nie wg. producenta !! )

E tam do kompa starcza jakies zwyczejne glosniki zeby sluchac muzy w czasie pracy :) Bo robienie z kompa zestawu stereo albo kina domowego to nie porozumienie wedlug mnie !

ale nie wszystkich stac zeby miec to wszystko osobno :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w myśl zadady duże jest lepsze zamiast kupowac kilka małych głośniczków podłączyłem jeden wielki, ma rozmiary ja pół mojej obudowy, i sprauje się nieźle. Niestety z sb 128 próbuje naśladować dźwięk przestrzenny i w filmach czasem mu nie wychodzi, poza tym jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w myśl zadady duże jest lepsze zamiast kupowac kilka małych głośniczków podłączyłem jeden wielki, ma rozmiary ja pół mojej obudowy, i sprauje się nieźle. Niestety z sb 128 próbuje naśladować dźwięk przestrzenny i w filmach czasem mu nie wychodzi, poza tym jest spoko.

Czy ja dobrze rozumiem ? jedziesz na 1 glosniku ? heh mono bylo modne dawno temu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od podłączonego zestawu głośnikowego. Przy dobrym zestawie wyraźnie słychać ograniczenia w zakresie niskich tonów ( dobry zestaw to nie zestaw komputerowy tylko kolumny za min 2000 oraz subwoofer za 2500, przenoszący wg. pomiarów od 25, a nie wg. producenta !! )

E tam do kompa starcza jakies zwyczejne glosniki zeby sluchac muzy w czasie pracy :) Bo robienie z kompa zestawu stereo albo kina domowego to nie porozumienie wedlug mnie !

ale nie wszystkich stac zeby miec to wszystko osobno :(

Z robieniem zestawu stereo lub kina domowego to się zgadzam, ale rozpatrujemy tu różniece w dźwięku pomiędzy kartami, a jest ona słyszalna dopiero na lepszym sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

libero

nie czepiaj sie, skoro chce techniksy to niech je zostawi

cd-action? buhihihi

Co sie czepiasz cdaction kupuje z przyzwyczajenia zeby miec jakis przeglad nowych gier :) ale pismo zrobilo sie mierne ! drogi itd. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie czepiasz cdaction kupuje z przyzwyczajenia zeby miec jakis przeglad nowych gier :) ale pismo zrobilo sie mierne ! drogi itd. :(

bede sie tak czepial :D :D :D az nie przyznasz ze cd-action zawsze bylo gowniane (aspirowalo do grona fuajnych gazet, hyhy)

stosowali polityke duzo a gowna - stad takie rzesze fanow lecacych na ilosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede sie tak czepial :D :D :D az nie przyznasz ze cd-action zawsze bylo gowniane (aspirowalo do grona fuajnych gazet, hyhy)

stosowali polityke duzo a gowna - stad takie rzesze fanow lecacych na ilosc :)

Ty mowisz o gazecie jakiejs-tam, ale ja przy okazji moze powiem o magazynie (o ktorym mowa byla wczesniej), jako, ze kupuje go od 5 lat, to chyba cos tam wiem.

Nie przypominam sobie, zeby stawiali na "duzo a gowna". To jest magazyn o grach komputerowych - one w nim przewazaja i nie oczekuj, ze bedzie recenzowal sprzet audio jak magazyny o audio. Sprzet nie opisuja dla audiofili - tylko dla graczy. A dla gracza taki zestawik 4.1 czy 5.1 jest ok.

Moze najpierw kup jakis ich numer (biedactwo, pewnie jestes zagubiony od kiedy znikl /recet/ss czy inny magazyn, ktory byl kiepski (no moze reset nie, ale sie nie sprzedawal), a pozniej sie wypowiadaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...