BlockMan Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Drodzy użytkownicy, jestem w totalnym załamaniu. Około miesiąc temu kipiłem Athlona 2600+ Barton, płyte główna MSI KT6 LSR i Pamięć Kingsona 512 DDR 333 Mhz i miałem już z wcześniejszego kompa Grafike Palit Gf3 Ti 200 64 DDR 128 bit Dysk IBM 60 GB 7200 oraz muzyke SB Live! Poprosiłem najomego zeby mi go podłaczy złożył itd. Najpierw były problemy takie, że z kumplem nie mogli go wogole uruchomic :( Chyba dwa dni zajeło im podłaczenie tego wszystkiego, bo mówili że ta karta graficzna to syf, pomyślalem sobie być może tak. Gdy go zlożyli problem był nastepny taki, że jak włączałem kompa to schychac normalnie bylo jak sie załaczal dysk itd.... ale monitor nie dawał zadnych sygnalów czarny ekran ( monitor Samtron 17 cali 76DF ) i dopiero po drugim właczeniu komp sie poproawnie właczal... teraz przyszedł czas na zainstalowanie sterowników, te które miałem na plycie od karty graf zainstalowalem, i co sie okazało ? po ponownym uruchumieniu kompa wszystko chodziło do czasu gdy... pokazał sie pasek bootowania wina i po skonczeni sie bootowania ( nie wiem czy dobrze mowie ) pojawiał sie czarny ekran kursor myszy nie chciał sie ruszac ... zadnych rekacji... no to format... i zwalali wine na karte grafiki.... ( tylko ze na starym kompie athlon 1700, ECSk7sa czy jakos tak, i 256 ddr no nome wszystko chodzilo dobrze... i nie bylo zadnego problemu ze steronikami ani z niczym ). Skoro mowili ze to wina grafiki to po upływie 2 tygodni pozyczyłem karte graf od kolegi, był to Leadtek a250 GF4 Ti 4400 128 RAM, myslalem ze przy tej karcie zadnych komplikacji sie powinno byc... ale sie mylilem. PO wlozeniu karty i uruchamianiu komputera nie pojawiała sie nazwa karty graficznej, zaisnstalowalem serowniki z płyty i przytrafiło sie to samo co poprzedniego razu... zaiwsił sie. Wlozyłem stara karte odinstalowalem wyszstkie sterowniki jakie były na kompie. Sciągnołem stery ze strony producenta i karta działała, byłem juz cały szczęsliwy. Wlaczam gierke byl to NFS-U, wchdze w pocje ustawiam rodz. 1024 na 768 full detale itd. właczam wyscig, pierwsze 5 s. nic sie niespowalniało a pozniej... wyszstko zaczelo gojeszcze gorzej chodzic niz na gf3ti w pewnym momęcie gra sie zacieła, nic nie mogłem zrobic nie pomogło nawet ALT+Ctrl+DEL anie Alt + F4 itp. pozostal tylko reset... Skontaktowałem sie z facetem ktory składał mi kompa i powiedział ze to wina agp moze byc, byc mozliwe ze tak płyta ma agp8x a obie karty agp4x. Następnego dnia pożyczyłem od kolegi His Radeon 9600PRO z agp8x, bylem u niego i na sprzecie athlon 1600+ płyty główna chyba solteka czy jakos tak i 512 ddr chodzilo wspaniale, zadna gra sie nie zacinala, minimalnie było zpowolnione tylko na full detelach w nfs-u. Dobra, włozylem tego radka do mojego kompa instalacja sterowników bezprobleowa... wlaczam nfs-u rodz. 1280 na 960 full detal, właczam wyscig i aleluja wszystko dobrze chodzi zadnych zaciec nic... doslownie peknie az to w pewniej chwili zacina sie..... wyobrazacie pewnie sobie jaki byłem zdenerwowany, co mam robic czy to sprzet jest niekompatybilny czy moze sprzet sie wtrafił wadliwy ? Błagam pomozcie mi !!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 1. Jaka zasiłka? 2. Jakie napięcia? 3. Jakie temperatury? 4. GoldMemory. 5. Prime95 i p 2 i 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Jak bys tam napisal PALOMINO to bym Ci powiedzial, ze na 100% zasilka... ale przy Bartonie to nie wiem... Sprawdz jak bedzie dzialac z GF2MX lub nawet Riva TNT2... jesli bedzie ok, to na 99% tez zasilka.. Tzn lepiej na GF2MX bo na TNT2 sie NFS nie wlaczy chyba a np na Quake3 nie koniecznie sie zawiesi - mi poczatkowo tylko NFS sie wieszal gdy mialem problemy z zasilka... 3D Mark tez przelatywal spokojnie... No i zanim napiszesz cokolwiek, odpowiedz na pytanka odnosnie zasilacza, ktore zadal moj przedmowca - zobacz firme, moc... jesli mozesz to napiecia tez by nie zaszkodzily - patrz na te przy "+"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...