hamersith Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Chcialbym zrobic siec zlozona z 3 kompow. Oczywiscie te kompy bylyby polozone w roznych pokojach na jednym poziomie (pietrze). Chodzi o to, aby te kompy zawsze byly ze soba polaczone bez przelaczania zadych kabelkow etc. Kolejna rzecza jest, aby te trzy kompy mogly jednoczesnie korzystac z lacza. W przypadku neo chcialbym podzielic odpowiednio ten transfer nie 512/3 tylko 1) 200 kbps 200 kbps 3) 112 kbps, gdzie numer odpowiada numerowi kompa. Dwa kompy te z wiekszymi predkosciami beda uzywane do gry. Od razu chcialbym, aby np. jak chodza 2 kompy np. 2 i 3 to, zeby predkosc przydzielona 1 dzielila sie przez dwa na rzecz reszty kompow. Kolejna sprawa czy neo udzwigdzie 3 kompy, w tym 2 grajace. Chodzi mi o pingi ponizej 60 i bez pl'ow przekracajacych 2-3%. Bylbym w stanie kupic 2 neo, tylko nie wiem czy jest sens. Slyszalem, ze neo jest dzielone nawet na wiecej kompow i jest ping spx. Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Jakie jest najlepsze i najtansze rozwiazanie do tego typu sieci. Kolo 1 tysiaca bede wstanie wydac na urzadzenia, kable itd. Jezeli np. switch bylby dobry to prosilbym o podanie modelu, nie koniecznie najtanszego, ale najlepszego. PS: I zeby tesh byly dobre warunki do gry po LANie. Wiem byly podobne topici, lecz chcialbym akurat w tym wypadku sie dowiedziec Waszego zdania. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ech. Pakiet standardowy: neo <-> router softwareowy[1] <-> switch <-> kompy [1] Jakiś stary komp, do tego linuks + htb albo cbq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamersith Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Czemu stary? :P Switch 5? Koniecznosc linuxa? Nada sie do tego Mandrake ewentualnie? I co to: "htb albo cbq"? Czy moglbys podac wiecej szczegolow odnosnie tego podzialu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/search.php?mode=results http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=371...0&highlight=htb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 hamersith: linuks i komp za ~200PLN lub router za ~2000PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 linuks i komp za ~200PLNAlbo nawet za przysłowiową złotówke. Ja się popytałem o jakiegoś złoma w szkole na Polibudzie aż w końcu dostałem 486 , 16 MB Ram 2 GB HDD z sieciówką 100MB 3COM <lol> w spadku od zakładów energetycznych (sąsiadka tam pracuje ale cichosza... :D) za flaszke wody ognistej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamersith Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ma to znaczenie jaki komp na ten router? Tzn. ogolna jakosc sieci. Jaki switch? 5? Gdzie indziej mi mowili ze 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Komp miło jak będzie jakiś pentium 1 lub więcej - po prostu mniej problemów z tym. Ale 486 też da się spokojnie. Co do switcha to zależy tylko czy chcesz rozbudowywać dalej sieć czy nie. Jeśli nie to 5 spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 komp z allegro 70zł (odpalasz z dyskietki) switch ok. 100zł sieciówki po 30zł/sztuka. i weź DSLa. Jest 100x stabilniejszy jak neostrada. A za to, co do 1000zł zostaje to ktoś Ci to skonfiguruje (na przykład ja :D ) i jeszcze zostanie na skrzynkę ulubionego napoju ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamersith Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Jest ktos chetny do pomocy, tak jush nie na forum? gg, icq, irc??? Jak jush kupie te, rzeczy zeby mi tak mniej wiecej po pomagal co i jak... 8) Nie chcialbym nadmiernie spamowac. Wiem, ze czasem dla bardziej wtajemniczonych moze to byc irytujace [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...