grosikboss Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mam takie pytanie czy da się podkręcić AMD 1200 tak, aby przy starcie ładował się jako XP :twisted: . Jakiego użyć wentylatora, aby po podkręceniu maszyna nie wyzionęła ducha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 1. poco 3 razy naciskales 'wyslij'?? 2. nie 3.z duzym, miedzianym radiatorkiem.. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Wiem to przez mój super działający net :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 lol nie wiem jak chcesz zmienić całą strukture jądra procesora zmienić jego rozmiar do 104mm2 i dodać mu dodatkowe instrukcje SSE . Zapomnij... to technicznie nie możliwe. Jeżeli jesteś bardzo dobrym programistom może uda ci się ID procesora i wykrywalność biosa przeprogramować tak aby przy starcie systemu pokazywał go jako XP ,lecz to wydajności ani niczego innego niż miły widok przy starcie nie zmieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Temat widze stary ale mam Athlona 1200 i nie wiem do ilu moge go podkręcić temperature procka mam 54 stopnie (sprawdzam na Everescie Corporate Edition) a napięcie rdzenia procesora to 1,78V Edytowane 12 Października 2006 przez Radzyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 A jaka plyta glowna?? Poza tym nigdy nie wiadomo o ile sie podkreci procesor - raz o 10mhz, inny 2x wieksze taktowanie osiagnie. Trzeba samemu testowac. Swoja droga nie lepiej bylo zalozyc nowy topic niz odkopywac stary?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) możliwe że wystartuje Ci na fsb = 166 czyli da 1,5ghz jednak to loteria, mój stary Anthlon nie chciał wstać przy 166mhz, ale na 160 nie miał problemów. temperatura maxymalna wzrastała wtedy o ok 2 stopnie celcjusza (czyli nie dużo) te 54 st to masz przy maxymalnym obciążeniu?? Edytowane 12 Października 2006 przez przemekbydgoszcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Te Athlony slabo sie juz krecily raczej. A temperatura dosc wysoka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Po godzinie takie temperatury osiąga i to raczej nie jest przy max obciążeniu Płyta główna to ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio) a Bios AMI (10/29/02) Staruszek już to jest niestety w nadchodzącym tygodniu kupuje nowy komp z C2D a z OC zbytnio nie miałem styczności a chciałbym na nowym kompie procka podkręcić więc tutaj jest możliwość przećwiczenia paru rzeczy choć wiem że zbytnio się grzeje komp a wiatraczek szaleje (ponad 4500RPM :-| ) częstopliwość taktowania miałem na procku 1200 mhz ale teraz 900 mhz (Kiedyś jak mi padła płyta główna jest taka zmiana) i gdy zmieniałem na 1200 to przy każdym włączeniu zmieniało się na 900mhz :mur: Ps: Jak już jest taki temat a nie będe robił dodatkowych by nie robić zbytnio dodatkowych "śmieci" Edytowane 14 Października 2006 przez Radzyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Miałem takiego proca, no i raczej słabiutko się kręcił, udało mi sie ledwie 1,6ghz na napięciu chyba 1,95V, niestety nie pociągnął tak długo i sie zjarał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Do tego K7S5A musial bys sobie wgrac overclockerski BIOS, bo w zwyklym nie ma mozliwosci zmiany czestotliwosci. Poza tym nie widze sensu podkrecania tego proca - za bardzo sie grzeje, za slabe chlodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizis Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 poza tym ta platforma na którą wsiadasz to dwie albo 3 generacje dalej więc niczego raczej wartościowego się nie nauczysz bawiąc się w oc starego blaszaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ok , dzięki za rady wole nie spalić tego procka bo sprzedaje tego kompa Bratu Ciotecznemu a gotówka się przyda do nowego monitora :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...