krojczy Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Czytam w licznych artykulach o roznych modach: ...teraz rozbieramy molexa... , ....po rozebraniu molexa na czesci pierwsze... , ...rozbierajac molexa szpilka... etc. No dobra ale jak to zrobic :x chodzi mi o jakies dokladniejsze opisy bo jak probowalem to yyy obawialem sie ze moja wiedza pozwoli mi tylko na rozje***** molexa ( i zrobienie z niego czegos takiego jak moj avatar :lol: sam go zrobilem 8) zdolny jestem co :lol: ) :? wiec plis niech ktos napisze jak tego molexa rozlozyc na czynniki pierwsze ( moze jakies dokladniejsze fotosy, albo wlasno reczne rys, lub bardz ale to bardzo dokladne opisy plisss :lol: 8) ) p.s. ide spac wiec nie liczcie na moja szybka reakcje :roll: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 na metalowych koncowkach sa takie odstajece "uszy" zapobiegajace wysunieciu sie koncowki z wtyczki - sciskasz te "uszy" i koncowki wylaza - to jezeli chodzi o duze MOLEXy (jak od HDD) co do malych MOLEXow - jak te od wentylatorkow to masz na wtyczce z boku takie male dziurki - wciskasz to co tam jest i tez koncowki wylaza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSF Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Masz rację, nikt dokładnie nie opisuje jak się molexa rozbiera - a sprawa jest prosta; niektórzy używają szpilki, inni pensety do wyciągnięcia tych blaszanych bolców; o co chodzi? Bolec wygląda mniej więcej tak: || || || / || Te "slashe" to odgięte fragmenty blachy, które utrzymują bolec w plastikowej osłonce. Wystarczy wziąć cienkie metalowe narzędzie i wgiąć te odgięte blaszki - bolec wyjdzie bez problemu. Montując molexa z powrotem należy odgiąć te blaszki, aby bolec się w plastiku zakotwiczył. Prosta sprawa ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 heh ale proste :lol: wielkie dzieki za info :wink: zabieram sie do robienia porzadku w mojej budzie raz jeszcze wielkie thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 a niech mi ktos powie po jasna cholercie rozbierac molexa zeby go skladac spowrotem ??? jak juz rozebrac to jeszce odpowiedni przyciac koncowki i wkrecic w kostke, potem mozna wentylatorki pod kostke podlaczyc czy np. swiatlo w obudowie jak sie ma plexi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 a niech mi ktos powie po jasna cholercie rozbierac molexa zeby go skladac spowrotem ???...Po to zeby np. zalozyc jakies oslonki na kable, dolutowac dodatkowe kable itp. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 hehe, oslonke, no tez prawda, choc nie wiem czy te kable jak sie je ladnie ulozy, nie wygladaja lepiej niz obcialane w np. gumowe ubranka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...