SzymonTER Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mam zasilacz megabajta 350W niestety i moje napięcie 12V = 12.80V. Po jakim czasie może coś sie stać? Właściwie to wiem że moge zacząć się martwić - już się martwie Co może być skutkiem takiego napięcia 12.80? Bad sectory, spalenie dysku, szybsze padnięcie dysku? Heh...pewnie wszystko razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 napiećia czym sprawdzałęś?jak programowo to mozesz sobie je o kant doopy bowbyc, koniecznie miernik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 He, he PALOMINO mowisz... skad ja to znam... ;-) A ja chcialem tego MGB kupic... Przede wszystkim dziwie sie, ze to Ci sie jeszcze nie wiesza... Chyba stabilnoscia system nie grzeszy... Po jakim czasie? Moze dzis, moze jutro a moze nigdy... gdzies na forum widzialem kogos, kto na 12V mial 13,05 chyba... ja sam mialem skoki do 12,8 czasami... na Codegen 300W Nie znam sie za bardzo ale bad sektory to raczej chyba nie - musiala by glowica zjechac a to nie ma chyba nic wspolnego z wiekszym napieciem.. Spalenie dysku... jesli zasilacz padnie, to przy odrobinie pecha nie skonczy sie tylko na dysku... Padniecie moze sie zdarzyc, bo jesli cos ma miec 12V to lepiej zeby je mialo... Wieksze napiecie, to wiecej ciepla z ktorym dysk nie bardzo ma co zrobic.. Mozesz sie jeszcze zalapac na Fortona 300W na Allegro - ja dzis takiego kupilem... za 79PLN. 3 chyba zostaly... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18969427 Jesli chcesz, to bierz lub poczekaj na opinie kogos bardziej obeznanego w temacie - ja wiem tyle, co zdazylem wyczytac przez ostatnie kilka dni... Patrz temat "Problemy z zasilka" http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=53997 DOPISANE: Delfik: ten Twoj GFPP450 ma takie zegary na oryginalnym chlodzeniu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Mam zasilacz megabajta 350W niestety i moje napięcie 12V = 12.80V. Po jakim czasie może coś sie stać? Właściwie to wiem że moge zacząć się martwić - już się martwie Co może być skutkiem takiego napięcia 12.80? Bad sectory, spalenie dysku, szybsze padnięcie dysku? Heh...pewnie wszystko razem No , nieciekawie :(. Kiedy ???...moze ze pol roku moze za miesiąc a moze..jutro...:( . Moze poleciec wszystko , niestety :((((:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja ma 13.01V... ;-) ale na -12 a nie na 12 więc to dwie zupełnie inne rzeczy. Pozatym moja zasiłka niedługo wyląduje w kosztu a w jej miejsce trafi zasilacz który ULLISSES sobie sprawił.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 prosta sprawa ... mieknie mu rura (zasilaczowi) zmien go na jakiegos twardziela CHIEFTEC, ANTEC, FORTRON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 nie koniecznie mieknie rura.... do piatku mialem wlasnie tego mgb350W i od nowosci mial 12.8, w stresie 13,1-2 myslalem, ze zasilka wyziewa ducha (moze tez :D ) ale ona poprostu jest tak zle ustawiona (po regulacji podawala normalne amplitudami napiecia, bo wahania przekraczały normy przyzwoitosci) ale i tak MI rura wymiekla i kupilem HPC420DF :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...