Skocz do zawartości
Grzeee

Radeon 9100...dobry wybór??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupić Radeon Sapphire 9100 64MB DDR/128 Bit Tv-out.

Powiedzcie co sadzicie o tej karcie i czy ten zakup bedzie trafny. A moze zaproponujcie jakąś tanią, dobrą karte graficzną.

Z góry dzięki:)

Grzeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Mam zamiar kupić Radeon Sapphire 9100 64MB DDR/128 Bit Tv-out. 

Powiedzcie co sadzicie o tej karcie i czy ten zakup bedzie trafny. A moze zaproponujcie jakąś tanią, dobrą karte graficzną. 

Z góry dzięki:) 

Grzeee

nie wiele drozej kupisz gf4 ti 4200 a to bedzie wybor 100 razy lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co lepiej radeon od herculesa za 400 zł nówka czu używka od szafira za 350 zł używany 5miechów?

i czy z tym 4200 to Ty Rosio jesteś pewien????bo ja nie!!!:(

mialem gf3 ti 200 od Gainwarda potem mialem 9100 od Sapphira i teraz mam Gf4 ti 4200 od Prolinka i uwiez mi wiem co mowie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. ale szafir to nie to samo co herc.

czy jesteśpewien że lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 4200 która jest 100zł droższa???

tą kartę chcę włożyć na jakieś 3 miechy a potem jakiś full wypasik typu 9700 pro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle - co do czego i za ile..

Kolega nie napisał jkai ma sprzęt - w paru testach robionych na słabszych procach (powiedzmy, do 2 Ghz / 2000+) podkreślano,z ę Radki sprawuja sie lepiej.

Jeżeli sprzęt jest mocny to Ti 4200 da wiecej fpsów

Co do max 3 miesiace - bywa róznie.. moze karta bedzie musiała poslużyć dlużej. weźnajlepsza na jaką cie stać

Jeśli korzystasz z TV-OUT - Radek będzie lepszym wyborem..

teraz - wybór jest Twój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sapphire i jest to dobra karta. Wyniki jak w podpisie

R9100 wydajnościa dorównuje GF 3Ti 500

bym się sprzeczał. przeglądałem bazę futuremarka i wyższe wyniki mają GF3Ti200 niż R9100 (procki od 1675 do 1725MHz), różnica ponad 400 pkt. a do ti500 to radkowi daleko.

jak możesz to weź Ti4200, będzie znacznie wydajniejszy niż radek, a i kręci się bardzo dobrze. lub po prostu GF3Ti200, pełno ich z DVI, do 300zł spokojnie kupisz i będziesz miał parę groszy więcej na full-wypas-radka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie AMD RULEZZ mam kilka gf z allegro i chyba jednak wezmę gf3!

gf3 ti 200 :arrow: radek 9100 :!: gf4 ti 4200 to kolejnosc wydajnosci od najslabszego do najszybszego (ustawienia standardowe bez o/c) :)

patrz http://allegro.pl/show_item.php?item=18798917

gf3ti200 winfasta, z zawalistym coolerem zalmana wartym ponad 100zł, z dvi itp a cena 275 zł, dojdzie może do 300. radek 9100 to minimum 350zł. i tu tkwi różnica, a GF3 ładnie się podkręci, szczególnie z tym zalmanem.

rosio : taśma trzyma spoko, 75% powierzchni grafy mam w radiatorach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Rulezz kontaktowałem się z gościem i te 300zł o których mówisz to trochę mało ale mam jeszcze to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18862560 tylko tutaj koleś troche mi nakręcił bo inne jest zdjecie karty i pudełka a inaczej opisuja ja na tom hard.

i muszę dziś coś z tego wybrać!

pomózcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie r9100 jest ciutke lepszy od gf'a3 przed oc i ciutke gorszy po oc - gf4 wymiata i w tym i w tym no ale jest o 100 drozszy ...

oczywiscie mowa o 3dm bo w grach to i tak roznicy nie zauwazysz.

tu klaniaja sie tylko wzgledy finansowe lub tez przywiazanie do konkretnej marki(gf vs ati).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu jest porównanie między Ti4200 a R9100, na takim samym sprzęcie testowym.

"MSI Ti4200 128MB 4ns pierwsze boje z nową kartą (MS-8879)"

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=463...oje+msi&start=0

od 2 strony zaczyna się bezpośrednie porównanie Ti4200 vs R9100 w 3dmark01,03, CodeCreatures, AguaMark AA i FSAA.

Chyba nie trzeba mówić która karta ma dużo lepsze osiągi. Ale wyznacznikiem w zakupie może być tylko różnica w cenie to znaczy ile musisz dopłacić za Ti4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...